Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

klerik 

všechny recenze uživatele

Možnože to vyzerá ako obyčajný film o koňovi. Lenže Diane Lane... Ona je skrátka skvelá a dodáva filmu na dojemnosti. Randall v úlohe režiséra už tiež pochytil pár funkčných grifov ako vyvolať napätie a dunivá hudba Glennie-Smitha dorobí zvyšok. Navyše film dobre funguje aj ako sedemdesiatkova štýlovka... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné, milé a súťaživé. Fajn filmík od Disneyho, ale po zvážení ostávam pri priemery. Príbeh ma až tak nechytil, herci ma tiež neohúrili a to mám Malkovicha moc rád, ale asi nie v takomto žánri. Kôň je síce pekný až radosť pozerať. Niektoré kamerové zábery v dostihoch sú fakt dobré, ale nestačilo mi to. Možno trocha krivdím, ale celkový dojem nie je taký silný. 70% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Krásný a napínavý příběh dostihového koně jménem Secretariat, který nade vše miloval závodění a byl neskutečně rychlý. Diane Lane zahrála majitelku farmy a maminku úžasně motivujícím způsobem. John Malkovich jako trenér dostihových koní jako vždy naprosto skvělý a ponořený do role. Když chcete něco získat, často se musíte něčeho vzdát, alespoň na čas. Když to uděláte a neuspějete, nesmíte litovat, že jste neuspěli, ale měli byste být pyšní, že jste to vůbec zkusili. Když dokážete co jste si předsevzali, vychutnáte si svůj úspěch o to více, kolik jste museli obětovat a jak moc jste museli bojovat. To je pro mě osobně poselství tohoto krásného filmu. Škoda, že se takových filmů točí čím dál tím méně. V tomto případě Disney zaválel! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)

Reklama

Reklama