Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Walt Disney pictures present.....Tak tohle je na mě moc rodinný. Šíleně jsem se nudil. Bylo to ale hlavně tím, že "měkoně " neberou. Jinak pro děti a citlivější osoby je to určitě velký zážitek. Porod hříběte je určitě nejlepší a nejkrásnější moment filmu, nebo ne ? John Malkovich v červenobílém klobouku má ránu....a co teprv jeho další oblečení....no uvidíte. CITÁT - Ten kůň nikdy neměl prohrát !!! ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Něco na tom filmu je, co mi nesedělo. Jako když se díváte na nádherného koně s pytlem brambor v sedle. Film je jako ten koník: krásně nasnímaný, štáb v plné tvůrčí síle, kamera v nejlepší formě, oči na něm můžete nechat… jenže se příliš tlačí na pilu. Proto nemám ráda dostihy. A vadila mi majitelka Secretariata, která si přes svoje ambice neviděla ani na špičku nosu, natož, aby dohlédla na své svěřence. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Pekný film založený na silnom skutočnom životnom príbehu so slušnými hereckými výkonmi, ale s neprimerane dlhou stopážou. Pre normálneho (do témy moc nezainteresovaného ) diváka môže pôsobiť táto téma pri aktuálnej dĺžke trošku nezáživne. Celkový dojem však napráva samotný koniec, ktorý sa síce nesie v duchu celého filmu, ale je o čosi viac intenzívnejší a zanecháva veľmi príjemné "disneyovské" pocity. [3 a pol *] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na daždivý deň, aj keď trochu dlhý, ale občasné "šplechy" v dialógoch sa snažia spestriť dlhokosť filmu. (Veta určená mladým: „proč máme platiť dane taky za svobodu ?“ odpoveď: „když to pochopíš, budeš dospelá“ ). Aj pred tušiacim záverom .... gradácia do konca .. príjemné nasávanie tej skvelej atmosféry a dávok eufórie. Už len kvôli mojej obľúbenej Diany Lane (aj keď Malkovich bol ešte lepší) by som filmu dal skoro štyri body, ale za ten strašný účes, čo cely film nosila ... (no hrozné :) ) , takto ma film odo mňa skvele tri body. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)

Reklama

Reklama