Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční western s Riem namísto divokého západu, rychlými auty namísto koní a drogovým bossem namísto železničního magnáta (hned úvodní skok/pád do vody lze chápat jako navázání tam, kde Butch Cassidy a Sundance Kid končí). Rodinný podtext je zbytečný a akční scény, mírně řečeno, přemrštěné, ale kdyby pro nic jiného (jako třeba pro Gal Gadot), pro těžkotonážní konfrontaci dieselového motoru a skalního masivu filmu nefortelnost dialogů a despekt k fyzikálním zákonům milerád odpustím. Cenou za chytřejší podívanou by byla třeba absence scény, ve které desetitunový trezor přiheftovaný ke dvěma závodním auťákům vesele demoluje ulice brazilské metropole. Buď Rychlou pětku přijměte se vší její testosteronovou teatrálností, nebo zapomeňte, že existuje. 80% Zajímavé komentáře: Nathalie, JFL, Gilmour93, Othello, kubala, Anarion ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Justin Lin chytá řemeslo do svých rukou. Po tragické trojce a jen trochu lepší čtyřce (především díky obsazení) tu máme slušný pátý díl, který funguje docela dobře i sám o sobě. Nechybí díky bohu hutná porce akce, která v předešlých dílech víceménně absentovala a místo samopalů a brokovnic jsme sledovali rádoby vytuněné bouráky a vrtící se pozadí. Zde jsou hodnoty převrácené a Linovi konečně došlo že doba se mění a diváci mají jiné požadavky. Prostředí Ria je velice atraktivní, režisér si pohrál s filtry a hudbou a udělal z průměrného projektu nadupaný akčňák, který je dějově sice velmi jednoduchý, ale příjemně odsýpá a díky stabilnímu obsazení a mistrovskému tahu v podobě The Rocka se na snímek dá velmi dobře koukat. Závěrečná "over the top" akční scéna mne zase tak neuchvátila, zatímco nasraný fight mezi Dieselem a Johnsonem byl kulervoucí. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po zmrdané čtyřce plné digitálních aut v digitálních tunelech tu máme nabušenou car-heist movie jak se patří. Akční scény jsou nadupané (i když zákony fyziky se tu zejména na konci popírají velice moc.. ale koho to sere, když to vypadá dobře, že jo) a Diesel spolu s Rockem vypadají jako Terminatoři... ono není divu, že chtějí Linovi připíchnout režii pátého Termouše... stačí se podívat na bitku těchto dvou nasteroidovanych hovad a automaticky se vám v hlavě přehraje nějaká ta bitka terminatorů ! Ty prachy jsou na této popcornové testosteronové akčňárně opravdu vidět... nemůžu se dočkat šestky ! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

4,5* tohle je fakt paráááda!!! Úžasně vyrovnaná a sympatická akční záležitost!! Na tom filmu je vše super (až na pár trapných, ohraných vtípků ...). Perfektní postavy, perfektně zahrané, každá má ve filmu svůj jasný význam a čas se prezentovat. Nikdo nevyniká ani "nezaniká". Všechno je takové optimistické, nemá to napětí, o nikoho se ani moc nebojíme, víme, že stejně vše dobře dopadne. Ale to je právě ta pohoda, která z filmu vyloženě sálá. Kapitola sama pro sebe je pak účast Dwayneho "ROCKA" Johnsona, jehož každý nástup před kameru, každý pohled a každý postoj doprovází až nevýslovný dojem osobní dominance. Herecké duely "Diesel vs Dwayne" jako by byly vystřižené z WWF eskapád, absolutní testosteronová bouře dvou gigantů na scéně!! V poslední třetině mi film pak nabídl přesně to, o co jsem se modlil, souboj těchto dvou "goril", který byl opravdu super!!! (a bylo úplně jedno, kdo vyhraje...). Suprová auta navrch. Krásný a dojemný závěr. Prostě úžasná akční oddechovka. Opravdová paráda pro všechny generace a typy diváků ... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Jordana Brewster (Mia) si při natáčení poranila ruku o jednu ze střech. Nakonec musela do nemocnice, odkud si odnesla několik stehů. (Gabushka)
  • Vo filme bolo zničených viac ako 200 áut, čo pohltilo veľkú časť nákladov. (Wargoo)
  • Na začátku filmu řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline 2000GT-R 1971. (Celman)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama