Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

katuska138 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla něco na téhle víceméně obyčejné vánoční pohádce vyzdvihnout, rozhodně by to byl senilní děda. Ten chlápek mě opravdu hodně bavil. Příběh stál sice za tu hnusnou bačkoru, co nosil Arthur a vůbec ničím nepřekvapil, ale v rámci vánoční nálady a sentimentu ho nemůžu úplně odsoudit, ale jen dál radostně ujídat cukroví a culit se na vše okolo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tento animák sa ešte ako-tak drží tradícií a nesnaží sa zdegenerovať detského diváka ešte viac, ako ho degeneruje prístup médií k vianočnej nálade v posledných rokoch. Preto dieťa dnes nevidí Vianoce ako sviatky pokoja, plné tradícií a príjemnej atmosféry, ale len ako čas rozprávok a darčekov. Samozrejme na prehĺbenie tradičnej atmosféry Vianoc sú tu iné filmy, rozprávky, či animáky, ale ani tento nič nepokazí. Naopak, o zábavu nie je núdza, všetko je zaujímavo skombinované, akcia strieda hlášky, bláznivé nápady trefne dopĺňajú tradičné rozprávkové šablóny a všetko je to kupodivu dobre zavŕšené českým dabingom. 85%. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Taková animovaná Mission Impossible. Přijde mi nelogický, aby byl takový problém za dvě hodiny doručit jeden zapomenutý dárek, když musí Santa za jednu noc oběhnout celej svět. Ale co se budu v pohádce zabývat logikou. Arthurova dobrodružná jízda se stoletým dědkem má něco do sebe, ale nejlíp bude fungovat v období Vánoc. Po měsíci, kdy už ta atmosféra není, je zážitek trochu menší. Zatím 3 hvězdy s potenciálem, že při nějakých dalších Vánocích může jít i na tu čtvrtou. 65% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vánoční animák přímo vybízí kE klišé. A tady se vydali přesně očekávanou cestou bez nějakých větších nápadů. Takže tu máme nepříliš výtvarně originální kresbu (fakt mě z vizuálních gagů pobavila snad jen bradka ve tvaru vánočního stromku) a nepříliš nápaditý příběh o zdatném synovi, mladším popleteném synovi (alias hloupý Honza z našich pohádek) a jejich otci Santovi, který se rozhoduje, komu předá nástupnictví. Schválně: uhodnete to? ____ No, ale nad přece jen šedý průměr to vytahuje cynický a velmi pragmatický Santa dědeček („dětem naliješ whisky a do rána si nic nepamatujou“) a upovídaná skřítka v jejíchž tlapičkách se balící papír a stužky staly téměř smrtícími zbraněmi. SHRNUTÍ: Nikdy jste nevěřili na Santu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná vianočná oddychovka o rodinných hodnotách. Príbeh je skôr zameraný na detského diváka, čo film dokazuje mnohými jednoduchými vtipmi a scénami, ale naanimovaný je pekne, čo v určitom smere dopomáha k tomu aby si ho užili aj dospelí. Je to plné veselých postavičiek, pekného prostredia a niekoľkých dobre vypointovaných vtipov. Nejedná sa samozrejme o žiadnu dych berúcu rozprávku akou je napríklad Toy Story, ale to vôbec nevadí. Svoj účel splní a decká z nej budú určite nadšené. Plus ja som sa bavil. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • Keď Steve vstúpi do domu Gwen, aby doručil darček, stúpi na pískaciu hračku. Tou hračkou je Ovečka Shaun (2007), ktorá taktiež pochádza z dielne Aardman Animations. (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama