Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (275)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi originální vánoční animovaný akční film, který na tom už je nebo časem bude dost možná stejně jako Burtonova předvánoční noční můra - lze si ho pustit kdykoliv, v zimě nebo v létě, a vždycky pobaví. Aardmanovská poetika působí stejně půvabně jako v legendárních plastelínových (či digitálně plastelínových) příbězích, myšlenka, že vánoční nadílka je jedna velká vojenská operace, nemá chybu, a celá ta špionážně parodická atmosféra se s "bojem o moc" dvou Santových synů skvěle doplňuje. Pochválit musím i Gregson-Williamsovu hudbu, jež z první jízdy starými saněmi udělala velkolepý zážitek, a samozřejmě také originální anglický dabing, který mi udělal radost i roztomilou účastí Michaela Palina. Bylo to zkrátka senzační a já už se těším na výlet do Trelew (jen ještě nevím, do kterého). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už sú tie Vianoce, tak nejaký ten animák neuškodí. No a rozhodne poteší niečo zo štúdia Aardman. Arthur je animák, ktorý by bol v rámci mainstreamových štúdií rozhodne nadpriemerný, Aardmanovci sa však trochu vzdali svojho štýlu rozprávania a snažili sa scenárom prácu týchto štúdií napodobniť. Funguje to na všetkých frontoch, je to zbesilo, ale prehľadne akčné, deti budú vo vytržení, dospelí si nájdu sem tam ten svoj fórik. Ak by som sa čo len raz nahlas zasmial, dal by som o jednu hviezdu viac. Len neviem, čo s týmto posolstvom na Slovensku. Deckám sa hovorí, že darček nosí Ježiško, tu vidia, že Santa Claus, potom im musia vysvetliť, že ich kupujú sami, nečudujme sa potom, aké sú dnešné deti schizofrenné :). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná vianočná oddychovka o rodinných hodnotách. Príbeh je skôr zameraný na detského diváka, čo film dokazuje mnohými jednoduchými vtipmi a scénami, ale naanimovaný je pekne, čo v určitom smere dopomáha k tomu aby si ho užili aj dospelí. Je to plné veselých postavičiek, pekného prostredia a niekoľkých dobre vypointovaných vtipov. Nejedná sa samozrejme o žiadnu dych berúcu rozprávku akou je napríklad Toy Story, ale to vôbec nevadí. Svoj účel splní a decká z nej budú určite nadšené. Plus ja som sa bavil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skoro perfektné. Takýto roznos darčekov som tu ešte nevidel. Škoda, že takto nemakajú aj naši kuriéri. Arthur Christmas ma bavil nie len preto, že sa mi lubil ten mariňácky systém roznosu a stratégie, ale aj preto, že tu neboli žiadne otravné postavy. Arthur bol celkom v pohode, jeho postava síce ničím neprekvapí, ale ani ničím nenudí a ostatný mladý, starý a budúci Santovia boli zaujímavý, pretože každý bol prispôsobený svojej dobe. Fajn Vianočné dobrodružstvo, ktoré spríjemňuje ešte aj Harry Gregson-Williams svojou hudbou. 90% - 5* ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mně chyběl jakýkoliv nádech Vánoční atmosféry. Což o to, nepovedený film to není, dějově jistě celkem bohatý, ale atmosféra mě zklamala, hlavně proto, že jsem se na Arthur Christmas už rok těšil a když jsem ho sehnal, tak mně zbyly pouhé tři hvězdy, u mě s nějakých 65%. Kousek vtipu nechyběl, zábavní skřítci, včetně Santa Clause. Kladl bych větší důraz na Vánoce, než na více jak hodinové putování, za doručením dárku pro holčičku, co si přeje růžové kolo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Keď Steve vstúpi do domu Gwen, aby doručil darček, stúpi na pískaciu hračku. Tou hračkou je Ovečka Shaun (2007), ktorá taktiež pochádza z dielne Aardman Animations. (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama