Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Superšpionský akční seriál, kdy na jednu epizodu připadají dva tři dějové zvraty, velmi pěkně to odsýpá (hlavně si nelámat hlavu s tím, jak se agenti přesunují po celém světě, aby na dané místo vždy dorazili v pravý čas) a Maggie Q po dlouhé době hraje roli, ve kterých ji chci vidět. Snad s výjimkou dílu, jenž se z velké části odehrává v Alexině podvědomí, mě první série extrémně bavila. 2.série nabírá pořádně dech kolem 11. epizody, ale pak je to až do konce jízda, během níž si Nikita zorganizuje svou vlastní miniverzi Divize. Ve 3.sérii zpočátku ti hodní honí po světě zdivočelé agenty, pak se však do věci vloží Amanda a Michael utrpí stejný úraz jako Luke Skywalker. Někomu se povrtáme v hlavě, závěr už je hodně překombinovaný, ale napínavý až do "poslední" mise. Poslední (jen šestidílná) série- co k tomu říct? Je dobře, že tvůrci dostali možnost projekt se ctí ukončit. Zamrzí jen fakt, že jsme se nedozvěděli, který z tuzemských vrcholných politiků byl Amandinou loutkou. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka je dobrá. na túto úlohu, sa veľmi hodila, keď zoberieme v úvahu, že v akčných snímkach hráva. Dej, je dobrý. Agentka, ktorá sa snaží zničiť vnútro agentúry, ktorá jej poskytal zázemie a vyškolila ju na to, čím je teraz. (pripomína mi to ALIAS - zničenie SD-6, ale nie je to ALIAS). Ani som nepostrehol, žeby dialógy boli kŕčovité, ale odstupom času prichádzam, na to, že áno. Vôbec mi to však, nevadí, pretože AKCIA tam hrá prim. Neskoršie série nám ukážu, že sa bojovať proti agentúre, ktorá dala človeku život, nie je vôbec jednoduché a hlavne, keď po moci prahne každý... Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Mizerný seriálový remake, u kterýho vlastně ani nevím, proč se jmenuje Nikita. V základu se spíš blíží seriálu Odpadlík, kde Lamas v roli Reinse taky přijde o svou drahou polovičku a následkem toho se stává psanec, který loví psance. V případě téhle Nikity je to stejný v bledě modrým, přijde o druha a stane se psancem co loví psance - Divizi. Takže v základu opět originálnost je na pendrek. Příšerně se navíc seriál vleče, takže jsem hromadu dílů musel přeskakovat, jinak bych se z toho asi zbláznil a přesto jsem byl pořád v obraze. Často bylo i pokračování snadno předvídatelný. Jen trochu se to zlepšilo až ve čtvrté sérii, ale poslední díl byl nesmyslně překombinovaný. Výběr herců je zde až na Maggie Q taky kapitolou sama osobě. Takže to jednoduše shrnu. Dokoukat se to s přeskakováním dílů dalo, nicméně stačilo mi to opravdu jen jednou. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Děj dost nudný, předvídatelný. Kulisy mi připadnou děsně laciné. Sekce samotná vypadá jako nějaká papundeklová vesmírná loď. Maggie Q mi jako Nikita moc nesedí, tu drsnou agentku-vražedkyni jí nevěřím. Nejsympatičtěji působí když si na nic nehraje a má normální oblečení. Naopak když má vypadat sexy, ať už v plavkách nebo elegantních šatech, tak působí dost škrobeně. Většina soubojů byla úsměvná, některé akční scény až směšné. Dialogy nevěrohodné. Lehké plus je za poměrně známé obličeje ve vedlejších rolích. Větší plus je za novou mladou rekrutku Alex. Spolu s "čističem" vypadá asi na nejzajímavější postavu. Pilot k dalšímu sledování nenalákal. Celkově si tohle jeden z mých nejoblíbenějších filmů nezasloužil. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po peti dilech velice mile prekvapeni! Maggie me sice jeste nepresvedcila - porad ji ty bitky tak nejak nemuzu uverit... Naopak Lyndsy Fonseca mi tam perfektne sedi a "Nick Slaughter aka Viktor Čistič" je geniální! Obsazeni je tedy vynikajici a zbytek zatim taky. Snad jim to nekolik serii vydrzi... Update: Puvodni hodnoceni se tyka prvnich dvou sezon... Bohuzel treti serie jasne ukazuje ze slibny zacatek muze mit i dramaticky pad... A nemuzu se zbavit dojmu ze tvurci nejak nevi jak rozvinout pribeh dal aby to za neco stalo... Od treti sezony dve hvezdy dolu... ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V 13. epizóde 3. série, keď sú vedľa seba zviazané Nikita (Maggie Q) a Amanda (Melinda Clarke), je vidno, že Nikita je zviazaná naľavo od Amandy, no v ďalších záberoch, kde budova horí, sú zaviazané naopak, teda Nikita je zaviazaná od Amandy napravo. (challik)
  • V 11. epizóde 3. série sa Nikita predstaví ako agentka FBI Margaret Bishop. Toto meno nie je náhodne. Margaret je skutočné meno herečky Maggie Q a priezvisko Bishop je priezvisko postavy Shana Westa. (challik)

Reklama

Reklama