Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ANO, ŠÉFE sleduji pravidelně každý díl. Nerad bych o sobě tvrdil, že jsem nějaký gurmán...,ale rád se dívám na jídlo, které kvalitní kuchaři vytvoří. Polreich šel hodně dolů...je vidět, že za nitky tahají scénáristé viz. 5 díl a vyřazení Jirky nebo 12 díl a naprosto nepochopitelné vyřazení amatéra Lukáše, který uvařil skvěle. Zde nerozhodoval kulinářský um, ale sympatie. Navíc si ke všemu přičtete nesympatická a odporná stvoření (Petr, Robert), trapnou blondýnu v porotě a výsledek 40-ti % je na světě...;) ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za to, že se prima držela tématu a jednalo se skutečně o kuchařskou soutěž. Dost jsem se bál toho, že spíše než o vaření to bude o vztazích mezi soutěžícími a o dění v jejich chatě a udělá se z toho reality show typu HK, kde se spíše kecalo než vařilo a více než kuchařské umění rozhodovala psychika soutěžích. Viděl jsem každý díl a vždy jsem se těšil na další... škoda jen, že to nevyhrál můj favorit. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Pořady o vaření mám velice rád. Možná proto, že sám moc vařit neumím. Nicméně velice rád jím dobré jídlo. Navíc mám rád Zdendu Pohlreicha a jeho humor. Takže jsem se na tento pořad opravdu těšil. A vychutnal jsem si ho na netu, takže jsem zkouknul všechny díly během jediného večera. Ale nadšení velice brzy vyprchalo a nakonec jsem některé díly už jen překlikával. Co k tomu říci? Tady bylo snad všechno špatně. Už samotný výběr porotců se moc nepovedl. V podstatě jediný člověk, který ví, co a jak má hodnotit je Pohlreich. Vaněk je asi prima chlap a velký gurmán, ale určitě není degustátor a v pořadu byl podle mě jen proto, že jsou se Zdendou kamarádi a asi taky jako jeden z mála snese jeho arogantní smysl pro humor. Nicméně často bylo vidět, že se si se svým hodnocením neví rady. A paní Filipová je zase patrně dobrá degustátorka, ale osobně mi byla krajně nesympatická a připadala mi jako snobská a povrchní tetka. Samotní soutěžící, ač vesměs profesionální kuchaři, toho často moc nepředvedli a dělali takové školácké chyby, až mi za ně bylo stydno. Do finále se nakonec probojoval jeden arogantní frajírek a jeden průměrný buran. Nakonec jsem byl ale rád, že to vyhrál ten méně nesympatický z nich. Tím se dostáváme k samotné produkci. Na to, jak bombastiské byly upoutávky, byla nakonec soutěž nudná, fádní, špatně natočená a ještě hůř sestříhaná. Nejhorší ale bylo, že z toho takřka v každém záběru čouhal lowcost jak sláma z bot. Proboha já chápu, že Prima asi nemá peníze, ale ať se pak do takových projektů nepouští. Nechat soutěžící krájet cibuli v nějaké hnusné provizorní tovární hale? Nebo udělat mikrokuchyňku, ve které má vařit deset nebo třináct soutěžících? Je jasné, že se pak musejí střídat na směny, což mi přišlo komické a do nebe volající zároveň. A to už vůbec nemluvím o naprosto nevyvážené obtížnosti úkolů. To by ale bylo na samostatný článek. Prostě za mně jednoznačné zklamání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Zdendu...ve všech směrech...jeho humor,jeho umění,jeho otevřenost...Akorát je to dost očividně taková recese podobně jako Hells Kitchen, ale u amíků je to lépe vymyšlené - tady tento pořad je silně v plenkách.// Po silném přehodnocení a díky velkému dostatku času jsem si řekla že tomu dám znovu ještě šanci a přece jen jsou to už dva roky co jsem to viděla a osvěžím si tak paměť. Neustále jsou tu věci, které mi odkazují na již výše zmíněné Hells Kitchen, které je takříkajíc předchůdcem všeho gastronomického v televizi. Češi mají v oblibě obšlehnout věci co jsou v zahraničí takže to co má soused musím nutně mít i já. Nikdy člověk nepřekoná ten originál, protože co někdo někde vymyslel a vyprodukoval v nějáké kvalitě pořád je to ta původní verze. Tady je to jenom holá tahanice o zástěru jakési ztrhané imunity, kterou zase další den zaprasí někdo jiný. Nelíbí se mi, že odsuzují amaterské kuchaře, protože nikde není psáno, že jsou neschopní vařit lépe než "profíci", protože jim třeba nebylo dáno najít si práci v kulinářském oboru ať tak či tak je to čistě povrchní záležitost. Úkoly a situace které se odehrály v tomto pořadu silně znovu odkazují na Gordona Ramsaye. Zdeněk Pohlreich je ale v našich vodách špička ledovce a pozvat si bandu jakýchsi kuchtíků jen tak do Imperialu je velká odvaha. Klobouk dolů, že do toho šli právě Zdeněk a Roman, jelikož bez nich by na post třech hvězd tento pořad nedosáhl ani kdyby si vzal boty na podpadcích. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama