Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: They ARE BACK! Borci sú späť a tentokrát sa ide rovno na vec. Tvrdá akcia ako sa patrí, hlášky ostré ako čepeľ Jasona Statham-a, pot, krv, železo a náboje vo výbornom tempe, ktoré nespomaľuje. Nové (staré známe) tváre sú perfektným plusom a tak neostáva nič iné len vychutnať si priestor každého z hlavných predstaviteľov. Niekto ho má viac, niekto menej,... ale taký je život. Dôležité je, že film naplnil to čo sľuboval a ešte aj pridal a to sú dôvody pre ktoré si to pozriem znova ... a znova :) Proste kvalitná old-school akcia II. [4 a pol *] Track 'em, find 'em, kill 'em. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špatnej vtip. Nedoufal jsem, že budu z Expendables II nějak zvlášť nadšený, přecijen nejsem úplně cílovkou pro žánr bezduchého staromódního akčního filmu, ale že mě to neuspokojilo ani jako řemeslně pěkně udělaná nenáročná oddechovka, z toho jsem - zvlášť po velmi pozitivních ohlasech - docela překvapený. Hlavní kámen úrazu je v akci. Za prvé je jí málo ... a za druhé není dobrá. Spousta lidí si libuje v tom, že kamera zde není epileptická a střih není klipovitý, jenže k čemu jsou dlouhé (přehledné) záběry, když celek prostě přehledný není. West lemplovsky pracuje s prostorem, není jasné, kdo kam kudy utíká, kdo ho pronásleduje, jakým směrem střílí ... Veškerá akce (s výjimkou úvodní scény, kde to neplatí úplně storpocentně) je v podstatě unavujícím sestřihem toho, jak někdo někam utíká/střílí, ale naprosto tomu chybí nějaká dynamika, která by mě jako diváka vtáhla do děje. No a pak ten scénář ... dá-li se tomu tak říkat ... katastrofa. Jako mně je jasný, že od takto koncipovaného filmu může čekat něco sofistikovaného ledatak blázen, ale tohle je fakt moc! Postavy se zcela nekoncepčně pohybují kdesi v obrovském prostoru bývalého sovětského svazu, legračně na sebe neustále narážejí ... a když jsou hrdinové v hodně velkým srabu, NĚKDO přijde, všechny zachrání ... a zase odejde. A rámují to kecy typu "Tyjo, díky že ses stavil." Jako what the fuck? Vtípků a hlášek je povedených zhruba tak šest, přičemž půlku z nich si uzmul Lundgren. Expendables II jsou produktem s krátkou dobou trvanlivosti (tohle fakt kult nebude), který od fanboyů sbírá pozitivní hodnocení jen díky tomu samému modelu, díky němuž puberťačky vlhnou u Twilightu a potterofilové u posledních Potterfilmů. Totiž že mohou na plátně vidět své oblíbené herce ... jak něco dělají. Bez ohledu na to co, jak, proč a jakým způsobem je to celé zpracováno. Dobrý film to jenom kvůli tomuto ovšem vskutku není, ba naopak. Dvě hvězdy ani nevím za co, asi za profesionální look a sem tam sympatickou míru odlehčení. Jinak paskvil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Patrí do starého železa.“ – „To my všetci.“ Na jednotke sa mi páčilo, že jednak samozrejme pre fanúšika akčných filmov šlo o zhmotnený sen, na ktorý čakal niekoľko desaťročí, a jednak to, že šlo o pomerne vážny film (viď. typicky slyovské monológy o tom, že "život je ťažký" a "patríme do starého železa, ale predsa len sa ešte vzchopíme a dáme im do držky"). Dvojka sa bohužiaľ berie vážne iba minimálne a scéna (neuveriteľná scéna s Chuckom Norrisom). O to zvláštnejšie potom pôsobia momenty, v ktorých od nás tvorcovia žiadajú, aby sme súcitli s postavami. Exteriéry a interiéry pôsobia nevábnym, lacným dojmom. Viacerí členovia tímu sú nezaujímaví a nudní a mne osobne chýbal Mickey Rourke ako "duša tímu". Inak som ale bol spokojný. Ťažkotonážna šupa s dlhými a mohutnými akčnými sekvenciami a s veľkolepým finále, v ktorom sa stretnú takí akční borci, ako Stallone, Schwarzenegger, Willis, Van Damme, Scott Adkins a samozrejme Chuck Norris. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2012, rok kdy přestal existovat bůh, protože začali existovat Expendables 2 ! Ranaři co se s tím neserou, ale co se nebojej udělat si prdel sami ze sebe, frajeři pro který slovo přátelství není prázdný pojem. A že to má hloupej děj nebo jen 3 velký akce ? Ale hovno, stačí opustit budovu matematicko - fyzikální katedry, pustit si Komando, Lví srdce, Cobru, Ramba 3, Harley Davidsona, Road House atd, to přece taky nebyla žádná onananie inteletku a nonstop akce a přesto ty filmy milujeme, jen si prostě stačí vytáhnout hlavu z prdele a nebo prostě jen znát akční nákladačky 80let.(což třeba bohužel vůbec neznal kreten co dělal cz titulky a díky tomu vymizelo pár super forku s odkazy na filmy, např. Jupijajej se v Arnieho případě směrem na Bruce Willise skutečně nepřekladá jako "pohoda", atd. ) Já třeba absolutně nemusím Chucka Norrise, ale když do filmu vstoupil a pyšnou chůzí slona indickýho si to napochodoval ke Slyovi a začal ten jejich dialog, tak se smály i moje koule a za tohle má u mně panáka, protože chlapi co si uměj dělat prdel sami ze sebe, ty já můžu. A už vůbec nezmiňuju, když na letišti pod palbou samopalů začne praskat sklo a my poprvé ve svém životě vedle sebe vidíme svatou akční trojku jak masakruje všechno kolem, no kurva, co už můžem chtít víc !!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale u jedničky jsem měl pocit větší plnosti. Tohle mi prostě přijde už příliš banální, nejhustěji popsané stránky scénáře musel sežrat Steven Seagal a to, co zbylo, se snad ani nedá nazvat scénářem, jako spíš na hromadu nakydaným hnojem. Né, fakt jsem nečekal košatý příběh, ale zároveň ani vzduchoprázdno. Je to jako televizní show, kdy jednotlivé postavy přichází na pódium, předvedou publiku nějaký svůj bonmot a zmizí ze scény, aby se za půl hodiny to samé opakovalo. Bez jakéhokoliv důvodu nebo začlenění do děje. A spousta scén trpí nelogickým "přemisťováním" se především vedlejších postav či pochybnou změnou lokací. Jako Slyova pěst na oko působí jednoduché, studené exteriéry a... prááásk, už jsem koupil jednu od Stathama, abych prej pořád nekritizoval. Ok, to stačilo, teď to dobrý: ve chvíli, kdy na vrata nepálské vesnice "zaťuká" Lundgren a kdy Sly slibuje, že "přijde už brzy", začíná neskutečná akční desetiminutovka, která musela spolknout snad půlku rozpočtu. Všechno vybuchuje, digitální krev cáká do všech stran a zásobníky sypou do hlavní jeden náboj za druhým. Stejně tak závěr, kdy se nepřátelé kosí ne po jednom, nýbrž po desítkách, vypadá jako z dob Jendů Matrixe a Ramba. Osobní souboje frčí v ukrutném tempu, choreografie podléhá tomu zlikvidovat soupeře co možná nejrychleji, nikoliv nejefektivněji, což především u fightů Adkins vs Statham trochu zamrzí. Scény jeden proti všem "kolemjdoucím" tu jsou snad jen dvě, Li i Statham se ale asi snaží překonat Čong-liho rekord, protože to všechno řežou strašlivě rychle. Neříkám, že je to špatně, ale občas by neškodilo netlačit tolik na pilu a předvést světu nějaký ten lahůdkový souboj v pomalejším duchu, prostřižený pěknou zpomalovačkou (než dvakrát mrknete, tak Adkins čtyřikrát kopne, žádný super high kick ve slow motion záběru). Van Damme fajn záporák, nadále věhlasný otočkátor, Norris vtipnej, Schwarzenegger je BACK, ale největší hovado budiž Dolph Lundgren, ten teda hlásí brutálně. Nejsem zklamán, jen mi takovéto panoptikum ke spokojenosti úplně nestačí. Film, byť s akčními hvězdami minulého století, prostě musí mít nějaké hranice... tady se hranic ani pravidel držet nešlo, protože jednoduše žádné nejsou... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Vůz, který ke konci filmu řídí Church (Bruce Willis), je německý Mercedes Smart vyráběný v letech 2003-2007. (JARDAHONDA)
  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (ČSFD)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama