Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

škoda, že tentokrát chybí i to málo emocí, co bylo v Exp1 (at už kvůli Lundgrenovi, Mickeymu nebo těm jemně načrtnutým osobním liniím) a příběh se rozhodně nepolepšil, navíc se přesunul do hnusného, špinavého bývalého SSSR. Záporák doznal znatelného vylepšení, stejně tak jeho nohsled, který je mnohem zajímavější než korba Austin, ale člověk by pak zabrečel nad mizerným využitím obou dvou. Hlavně pak nedotažený souboj Sly vs Jean zamrzí znatelně. A přitom stačilo zvolit trošičku zajímavější choreografii a podložit ten motiv pomsty lepším rozvinutím vztahu Billyho s Barneym ("Je to dobrej kluk" opravdu nestačí), a mohla to být pecka. Naštěstí i přes menší počet zábavných hlášek, stagnující chemii snažící se bavit přes neustálé opakování jedné postavy "jednou tě zabiju" na 100 variací a... ale to poslední nechám tak. Naštěstí je ta starpower opravdu stále fungující, i v té mdlé akci se najdou krásné, dravé a hlavně detailní záběry (ano, více zajimavých killů by možná stačilo na hvězdu navíc) a zjevování se nových postav je vtipné až na půdu. Takže 3 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Simon West se prokázal jako o chloupek lepší režisér, než pan Stallone, akční scény již nejsou tak nepřehledné, naopak se vyloženě rochní v epických záběrech, kdy naši staří známí pomalu kráčí bojištěm a stříli od boku hromady osob, věcí, zvířat, dětí - ne, ty poslední dvě ne. Naopak ale scénář už z tak jednoduché béčkovosti ještě zestupidněl. Druzí Expendables mi místy připadali jako pokus o postmoderní western, kdy charismatičtí "kovbojové" brázdí zemí bez zákona, zachraňují ženy s dětmi, osvobozují otroky a pronásledují padouchy, kteří ukradli nikoliv měšce plné zlaťáků, ale plutónia. Ne, že by tento "nepořádek" nějak vadil, ovšem musel by být vykoupen lepším vytěžením postav. Akce stále nedosahuje svého potenciálu, mocných střetů postav mohlo být taky více, hláškování působí vyloženě nuceně... Nevím, bylo to fajn, ale když se nad tím člověk zamyslí, mohlo to být ještě mnohem lepší. 6/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2012, rok kdy přestal existovat bůh, protože začali existovat Expendables 2 ! Ranaři co se s tím neserou, ale co se nebojej udělat si prdel sami ze sebe, frajeři pro který slovo přátelství není prázdný pojem. A že to má hloupej děj nebo jen 3 velký akce ? Ale hovno, stačí opustit budovu matematicko - fyzikální katedry, pustit si Komando, Lví srdce, Cobru, Ramba 3, Harley Davidsona, Road House atd, to přece taky nebyla žádná onananie inteletku a nonstop akce a přesto ty filmy milujeme, jen si prostě stačí vytáhnout hlavu z prdele a nebo prostě jen znát akční nákladačky 80let.(což třeba bohužel vůbec neznal kreten co dělal cz titulky a díky tomu vymizelo pár super forku s odkazy na filmy, např. Jupijajej se v Arnieho případě směrem na Bruce Willise skutečně nepřekladá jako "pohoda", atd. ) Já třeba absolutně nemusím Chucka Norrise, ale když do filmu vstoupil a pyšnou chůzí slona indickýho si to napochodoval ke Slyovi a začal ten jejich dialog, tak se smály i moje koule a za tohle má u mně panáka, protože chlapi co si uměj dělat prdel sami ze sebe, ty já můžu. A už vůbec nezmiňuju, když na letišti pod palbou samopalů začne praskat sklo a my poprvé ve svém životě vedle sebe vidíme svatou akční trojku jak masakruje všechno kolem, no kurva, co už můžem chtít víc !!! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika, které toho moc nechybí k dokonalosti (osobně bych zrychlil prostřední třetinu). Herci využiti takřka dokonale (jen minimum prostoru pro Jeta Liho zamrzí), akce kvalitní a nápaditá, hlášek dostatek na to, aby měli fanoušci žánru co citovat do Vánoc a vůbec to celé až nečekane hezky šlape od první do poslední minuty. Pokud se jedničce úplně nepovedlo naplnit koncept oživlých osmdesátek, tady to máme v plné palbě. Tradičně zatahá za ucho pár mouder, ale vem to čert. Proč si občas něco nevyslechnout, když to má tak pěknou omáčku? Na čistých pět Expendables 2 nemají, ale pokud jsem jedičce dal lehce lepší čtyřku, dvojce musím dát slabší pětku. Už kvůli Chuckovi. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pecka. Společnost exponátů muzea se vrhla opět rozpoutat peklo jaké svět nespatřil. Vidět naše přestárlé hrdiny akčních kultovek všechny pohromadě, kteří drtí nepřátele ve velkém stylu a sami ze sebe si dělají legraci mě bavila celou dobu. Chudák nepochopený inženýr chemie Gunner a jeho proslov o hustotě a bodu tání fosforu s pokusem vyrobit bombu. Jeho se nikdo nezeptal ani na oblíbené jídlo! Svůj monitor jsem si poprskala příchodem lonely wolfa Chucka Norrise ve staré, opuštěné ruské základně s doprovodnou hudbou Ennia Morriconeho Hodný, zlý a ošklivý a akcí v letištní hale, kdy si vzájemně vyměňovali hlášky ze svých nejslavnějších filmů. Geniální nápad dát je všechny dohromady. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Ve scéně, kdy Gunner Jensen vyrábí bombu, je řečeno, že vystudoval na vysoké škole obor chemie. Jeho představitel Dolph Lundgren doopravdy tento obor vystudoval. Konkrétně magisterský obor chemického inženýrství na Univerzitě v Sidney (tzv. USYD). (P. J. D.)
  • Aby se žádná z hereckých hvězd necítila upozaděná, dostali filmaři a scenáristé za úkol dopřát všem hlavním postavám přibližně stejný čas na plátně. (hippyman)
  • Špeciálne efekty pre film vytvorila spoločnosť Worldwide FX. (AdamesWWE)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama