Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

honajz 

všechny recenze uživatele

Stále syrová atmosféra, reálné případy, ale dějově se tam vlastně nic nestane. I když napětí by se dalo krájet, a kulminuje velmi zajímavě na konci, a to zcela nepateticky a neokázale, aby se podtrhla ona syrovost. Jenže tentokrát chybí ústřednější téma, jen z napětí celou dobu žít nelze, a i když jsou mluva a poměry realisticky zachycené, pořád tomu chybí něco víc, čím by zaujalo. I když role Martina Dejdara jako spravedlivého policajta měla něco do sebe. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu (ku podivu ne z donucení ale z čisté zvědavosti,jestli se můj odpádek u jedničky změní ve dvojce alespoň na jednu *) mě napadla jedině hláška Rosse z Přátel : " .....zasloužil bych metál!". Pokud je nepřízpusobivá část romské komunity skutečně tak vulgární a drzá jako v tomto filmu tak by zasloužili při nejmenším pár facek. Co se týče "hereckého" obsazení je to bída a děs...až se mi z toho místy chtělo opravdu brečet. Nejsem milovníkem akčňáků a rádoby dramat(pokud to ovšem není zaručená kvalitka), jelikož nejsem na takové žánry ale tohle není ani tak dramatické jako nekoukatelné..Abych pravdu řekla dokumentární pojetí by bylo mnohem účelnější. Ovšem co mi nejde pořád do hlavy - jak je možné,že takoví hulváti byli vůbec přijati na jakoukoliv školu a co více jak je možné, že jim jejich výlevy a projevy vůbec někdo toleruje?A jedna replika toho romského pedagogického asistenta, která zněla : " My jsme se od vás bílých naučili jen to nejhorší a to lepší z nás vyprchalo." Otázkou je zda-li to lepší někdy bylo, ale to nechme koňovi.Přijde mi,že tato přehlídka "mafiánků" je naprosto nereálná : ano víme,že policie i politika jsou zkorumpované, ale co mě ovšem velmi zarazilo je jak očividné jsou jejich vlivy.Děsné,smutné,marné,nekoukatelné,nemožné.... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co tady všichni máte kurva za problém? Já se bavil stejně jako u jedničky. je to sice kapku slabší než první díl, ale pořád dost v pohodě a až jsem se divil jak mi to rychle uteklo. Magnusek je sice tlustý prase a hraní mu moc nejde, ale nápad a švih to prostě má a stejně jako jednička to má koule a nebojí se to některý věci co lidi dneska rádi přehlíží nebo se snaží tvářit, že se nedějou říkat na plnou hubu. Přibyla nějaká ta akce (hlavně na konci) přibylo pár zajímavých postav (nejlepší je Krampol jako hlavní mafiánský kápo) a přibyla ještě nějaká ta beznaděj. fakt se mě zmocňoval vztek když jsem pozoroval ty mafiány co mají pod palcem celý město. Je to prostě odvážná a výmluvná studie naší země a doby ve který žijeme. Každopádně jsem zvědavej na trojku, jak to celý dopadne. Nechám se překvapit filmem. Zdejší kvalitní hodnocení už mě nepřekvapí...70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vigilantská linie zmizela a školní drama i lidová komedie o drzých, hypervulgárně hláškujících cikáňatech bohužel ustoupila nudným intrikám po pomstě prahnoucích mafiánů, kteří tu narozdíl od jedničky moc strachu nenaženou. Technicky i vypravěčsky (gradování finále) se to snaží opisovat od amerických bijáků seč to jde, ale výsledkem je jen velmi nepřesvědčivá nápodoba, občas shozená příliš tmavými záběry (začátek), slabším zvukem nebo nesedícími postsynchrony. A samozřejmě nás opět čekají zástupy postav, z nichž i ta poslední hajzlbába musí být obsazena známou tváří. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Hrozne malicherný spôsob ako upútať témou, o ktorej je nutné sa baviť, ale takouto modelárnou fragmentáciou je to výrazne sprznené odkazom a účinkom. Niektoré scénky sú vyslovene strašné a amatérske. A tých zopár sarkastických bonmotov to nezachráni. Magnusek by mal vedieť, že ani učebné vzdelávacie normy, ani patentovaná snaha o upútanie sa nedá aplikovať v celku. Celok je vždy pospájaný dielčimi časťami, ktorým predchádzajú konflikty v zárodku, ktoré z niečoho vyplývajú a nedajú sa spájať ako nalinkovaná zmeska všemožných senzácií. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Na pohřbu kriminalisty Karla Palečka (Bronislav Poloczek) si jeho manželku a dceru zahrály babička a maminka scenáristy a herce Tomáše Magnuska. Dalšího příbuzného si zahrál i Magnuskův bratr. (rublik05)
  • Když děti jely na školní výlet lyžovat, tvůrci jim naschvál místo lyží půjčili nenavoskované běžky, aby jim celé natáčení trochu oživili. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)

Reklama

Reklama