Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Očekávat, že česká kinematografie zničehonic bude dosahovat kvalit např. té britské je pravděpodobně až příliš sci-fi, ne-li fantasy :) Přesto mi ten styl, s jakým se u nás točí, prostě není vůbec blízký. Probudím se včera měl ale opravdu potenciál, přestože za oceánem je tohle téma už párkrát přeprané. V konečném výsledku není ale naplno využit, atmosféra konce 80.let na mě úplně nedýchla (v tomhle jsem víceméně za jedno s uživatelem "dobytek") a tolik úžasných vtipů jak se povídá tam také není. Na druhou stranu párkrát jsem se vážně od srdce zasmála a jak mi zpočátku Mádlův projev neseděl, uvědomila jsem si, že se snaží chovat jako své staré já v těle mladého já a to se mu docela dařilo, přestože to nepůsobí nijak sympaticky. A nevím, jestli je Česko v módě až TAK zaostalé,ale chvílemi mi přišlo, že v tom děvetaosmdesátém chodili oblíkaní podobně jako dnes :))) Celkově je to asi na dvě hvězdičky, ale musím se přiklonit k těm třem, protože je to asi nejlepší "komedie", kterou u nás v posledních letech natočili...Pomineme-li odpadové scény ze společnosti, která zřizuje cestování časem a nelogické chyby ovšem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že jsem dobře bavil, dílem za to může zápletka a dialogy a dílem vzpomínky na mé balení holek na škole. To ani nebylo balení, to byli spíš fiaska telete obecnýho. Musím říct, že v Mádlu jsem občas docela poznával. Mimochodem Jirka mě svým hereckým výkonem opět velmi příjemně překvapil. Filip Blažek je sympťák kterýmu jeho role skvěle padla a vůbec celej hereckej ansábl hlavně epizodky naší střední a starší herecké generace působily mile a pozitivně. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Strašná škoda, že vinou malého rozpočtu vyzerá ten film tak hnusne, pretože herci s Mádlom na čele sú vynikajúci a jednotlivé scény sú fakt vtipné, príjemne romantické prípadne roztomilo nostalgické. Jedna z najlepších českých komédií za posledných cca 5 rokov. 6/10 jedine kvôli hnusnému vizuálu, pretože keby ten film vyzeral keď už nie výborne ale aspoň dobre nemal by som ísť problém minimálne na osmičku. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když pominu začátek, konec, orbitky a vemu jen tu část, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý. Ale abych tvrdil, že to vlastně nebylo až tak trapné a, že film má svá slabá, silná místa, neboli že mně pobavila ruská verze facebooku (ha ha, směju se). Jak říkám v částech, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý, protože evidentně si té role užil. To všechno kolem raděj neberu do huby. Za Mádla 3/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napřed nám předveď, že umíš Basic, a potom se můžeš chlubit těma svejma vyndej si, nebo jak je to." Až jednou bude cestování v čase cenově dostupnou zábavou, tak mne to nedonutí běžet si do banky pro úvěr, protože jsem při hloubkové analýze svého života nenašel zlomový bod, od jehož změny by byl můj život ještě fantastičtější, než je dnes. Ta má pozitivita je samozřejmě tak trochu umělá, ale to nic nemění na tom, že Petr ten bod našel a přestože jeho včerejší probuzení je jenom taková hravá kravinka, tak ode mne má čtyři hvězdy za to, že jsem se dvě hodiny přiblble usmíval, aniž bych to měl v plánu. A musím se přiznat, že mne potěšil závěr, protože když chlapovi dojde fantazie a najde v sobě zoufalou sílu svěřit se s neřešitelným vztahovým problémem ženě, tak ona ho skutečně bez vyvinutí nějaké zvláštní snahy brilantně vyřeší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Dve pesničky do filmu, "Severní vítr" od J. Uhlíře a "Reklama na ticho" od skupiny Team, vybrali v predstihu sami diváci na základe súťaže hlasovania, ktorú organizovali servery Bioillusion.cz a Seznam.cz. V snímke je možné počuť takisto skladby "Největší z nálezů a ztrát" a "Nonstop" od Michala Davida. (Raccoon.city)
  • Jedním z partnerů filmu je také český výrobce energy drinků Big Shock!, který v souvislosti s filmem vytvořil limitovanou edici plechovek. (hendrich6)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama