Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Tosim 

všechny recenze uživatele

PP by normální být neměl a tady naprosto strašným způsobem překročil všechny myslitelné meze, zkazil mi dojem z relativně milého filmu. Navnadilo mě žánrové téma (odbyto) a jméno režiséra (velice svěží překvapení s názvem Peklo s princeznou.) A jinak? Pár naivních dějových kliček, v průběhu snímku začaly na jeden vydařený fór připadat tři trapné (Krejčíř) a doba sklonku roku 1989 byla spíš do počtu. 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o macourkovskou crazy komedii se sci-fi prvkem, v české kinematografii kdysi tak plodný a oceňovaný subžánr, pokus, který ovšem zůstal hrubě nevytěžen a který jasně ukázal, že napodobit nebo se jen přiblížit macourkovské imaginaci je pro současné scenáristy věc vskutku neproveditelná. Další, neméně důležitý, kámen úrazu tohoto filmu je pak fakt, že Miloš Macourek měl na režisérské stoličce svého Oldřicha Lipského, potažmo Václava Vorlíčka, kdežto scénáristé Lumír Holčák s Jiřím Mádlem mají Miloslava Šmídmajera, jehož práci bych tedy přídomkem ,,invenční" neoznačil ani nějakým nevysvětlitelným omylem... Opravdu zamrzí, že tak slibný projekt zůstal takhle nedotažený, oproti perfekcionalistům typu Oldřicha Lipského tu současní tvůrci nabízejí promyšleně snad jen product placement - stačí srovnat jen s konkurenčním seriálem Vyprávěj, který, ač myšlenkově neuvěřitelně plochý, po stránce výpravy a kostýmů navodil iluzi předrevoluční doby asi tisíckrát dokonaleji. Tady se návrat o čtvrtstoletí realizoval víceméně jen pár songy Michala Davida. Takže ve výsledky takový v poslední době typicky nemastný neslaný český mainstreamový film. Ale ten původní nápad, ten byl milionový... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že hoci sa herci snažili, nebolo im to nič platné. Bohužiaľ som toho názoru, že som sa u tohto filmu dosť sklamal. Film nič moc a čo sa týka Mádla, no neviem ale keď sa na neho pozerám v tomto filme, tak sa musím smiať tej prihlúplej a nepríliš vydarenej parochni. To sa fakt veľmi nepodarilo. Asi som čakal viac, pretože pár vtipov a scén ma pobavilo, ale niektoré mi prišli zase úplne nudné a zbytočné. Iste, námetovo to bolo zaujímavé aj herecky dobre obsadené, ale chýbal taký ten celkovo dobrý dojem z filmu, aby som si povedal, že ma to bavilo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vtíravý product placement vystřídá co do reálií jedna z nejhůř zpracovaných retrospektiv, všechno musí být stráášně vtipné a nadsazené, Mádl zase hraje to samý co vždycky, sci-fi motiv raději nekomentuju a vše dotváří televizní look alá letní speciální díl Ulice. Nostalgie je ale kráva, časovejch úseků k návratu bych našel pěknou kopičku a přes to všechno výše uvedené jsem se celou dobu usmíval, možná to bylo jen těma rozjitřenýma vzpomínkama a Probudím se včera je vážně zavrženíhodná blbost, ale ať je to jak chce, bylo mi prostě fajn, a to se cení. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem českých komedií, ale tato mě velmi příjemně překvapila! S rodinou jsme prožili celkem příjemný večer, občas se zasmáli a většinu času se celkem bavili. Podle mého názoru, byla ve všech směrech lepší ta část z minulosti (herecké výkony, zábavnost, prostředí, ..). Až na pár mně nesympatických hereckých výkonů, občasné nudné chvile a přebujelost umístění productplacementu, hodnotím film kladně. Víc takových by v ČR určitě neuškodilo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Během hodiny, kdy se profesor ptá, čím chtějí žáci být, zeptá se i Petrova spolužáka Radovana, který odpoví, že chce být milionářem. Je to odkaz na českého podnikatele Radovana Krejčíře, který je nyní odsouzený v Jihoafrické Republice za daňové podvody. V potitulkových scénách je i záběr, kdy za Radovanem přijdou muži v černých bundách a poprosí ho, aby šel s nimi. On je požádá zda-li si nemůže zajít na toaletu a uteče oknem. Tato scéna odkazuje na slavný Krejčířův útěk, kdy unikl zákonu přes tajnou chodbu na toaletě ve své vile. (DavidUrbanCZ)
  • Při milostné scéně Elišky a Petra padá ze stolečku několik autíček, mezi kterými je i autíčko Formule 1. Tímto autíčkem je Williams FW16, který závodil v roce 1994, a tedy v roce 1989, kdy se odehrává děj filmu, nemohl existovat. (mr.modena)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama