Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to tady!! Lepší Horor, jsem si na začátek  roku, ani nemohl přát. Parádní, úvodní párty masakr !! Velice dobrá hudba, šílený záporák z jedničky, výtečné Gore, nuda zde nehrozí ani náhodou. Neskutečně, jsem si to užil. Best brutál, za měsíc leden a troufám si říct, že tohle zůstane v mojí Top 5 za rok 2013. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to opět slušná podívaná. Ale jednička je prostě jednička. U jedničky se mi líbilo, že to byl plnohodnotný horor se skvělou, děsivou atmosférou v obyčejném domě. U tohoto pokračování už je to spíš takový hororovž thriller. Pasti jsou opět brutální, ale už je to jen pekelná vyvraždovačka, kdežto v předchozím filmu oběti trpěli dost dlouho než zemřeli. Zde bylo vše takové někdy až moc rychlé, rychlá smrt atd. Dost to připomínalo sérii SAW. I v tomhle díle skládal hudbu Charlie Clouser, který doprovázel hudbu po celou sérii SAW. Takže dost hudebních motivů bylo podobných a v některých scénách téměř stejných jako v Saw - což se mi líbilo. Co se týče příběhu, špatně na tom není, je obyčejný. Škoda je, že už to na mě nepůsobilo hororově, ale jen jednotvárně. Krve a nechutností zde bylo dost. Film je dost krátký. Velký problém nemám, ale mohlo to být lepší. Více nechutností, delší trpění obětí atd. No a co se týče konce, to jsem nějak nepobral. Ve výsledku nadprůměrný horor, který mě bavil, ale jedničku nepřekonal. Ani ta atmsoféra už zde nebyla taková. Přesto si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. Téměř hned od začátku se šlo na věc, žádná nuda. Celkově hodnotím ale jen na 71% = **** ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší prvního dílu, což se zase tak moc často nestává. Jestliže se v Collectorovi s nějakou zápletkou moc nepárali, tak tady to platí dvojnásob. Zkrátka je tu barák se schovanou holkou a komando, co jí má vysvobodit a taky si užít spoustu atrakcí či potkat zajímavý lidi. Nekompromisní krvavá jízda, u který jsem se šklebil blahem. 90% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování jsem si pustil hned po skončení The Collector (2009) a očekával jsem alespoň stejně slušnou podívanou – což se v rámci možností i stalo. Oba kousky jsou plus mínus na stejné úrovni, jen první díl měl dle mého přece jenom o trošku lepší atmosféru a nádech tajemna. Dvojka už se spíše soustředila na akční stránku a více brutality. Na to si samozřejmě nemůžu stěžovat, protože právě to se mi na tom líbilo asi nejvíc. Marcus Dunstan mě masakrem na diskotéce pěkně namlsal a tuto pasáž považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. Při opětovném setkání s hrdinou prvního dílu málem ukápla i slza, ale Arkin se kýženého odpočinku a pořádného vylízání se ze svých zranění prostě nedočkal. Byl násilně vržen zpět do brutálního světa zvráceného vraha a vášnivého Sběratele a konečně budeme moci tu „krásu“ vidět na vlastní oči. No holku byste na to asi nesbalili, ale jinak měl chlapec v masce celkem slušně zvrácenou představivost. Navíc ani tentokrát nebude chybět slušná porce důmyslných pastí, hromada bolestivých výkřiků, gore scén a agresivní hafani. Každý si tu prostě najde to své, jen trošku zamrzelo, že se z toho vytratila ona komornost prvního dílu. 50% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama