Reklama

Reklama

Den nezávislosti: Nový útok

  • USA Independence Day: Resurgence (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Věděli jsme, že se jednou vrátí. Využili jsme proto k obraně všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme ukořistěné mimozemské technologie, plány a způsob myšlení vetřelců. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití i z cesty k našemu vítězství. Ale bude to stačit? Jsme připraveni na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží k naší Zemi? Nebo nás před zánikem zachrání hlavně naše vynalézavost a důvtip? Jak je vůbec možné čelit vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán? Den nezávislosti režiséra Rolanda Emmericha před dvaceti lety nově vymezil žánr katastrofického filmu, přinesl nový typ celosvětové katastrofy a ohrožení veškerého lidstva. Nyní se vrací, aby dokončil to, co tenkrát započal. Souboj lidstva s brutálním, bezcitným a technologicky nadřazeným mimozemským nepřítelem bude buď vítězný, nebo poslední, protože v případě porážky žádný člověk nepřežije. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 165 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Původně napsal Dean Devlin pokračování už krátce po úspěchu prvního dílu, a to na přímou objednávku 20th Century Fox. Byl s ním ale tak nespokojený, že tehdy projekt raději zarazil a vrátil studiu už vyplacený honorář. (NIRO)
  • Roland Emmerich s Deanem Devlinem plánovali i třetí díl, ovšem vzhledem k podstatně menším tržbám, než jaké se očekávaly, z něj pravdopodobně navždy sešlo. (NIRO)
  • Původně měla být ve filmu zdemolována Eiffelova věž, ovšem po teroristických útocích v Paříži v listopadu 2015 se tvůrci rozhodli popojít o kousek dál a nechat raději zničit London Eye. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 103,1 milionu amerických dolarů, celosvětové 389,7 mil. (NIRO)
  • V jedné z úvodních scén je vidět památník před Kapitolem ve Washingtonu, věnovaný hrdinům z první války s mimozemšťany. Je na něm zřetelně vidět i jméno „Russell Casse“, což byl pilot práškovacího letadla z prvního filmu, který svým hrdinským činem zničil celou loď vetřelců. (Lajty)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. června 2016 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se od 20. dubna do 22. srpna 2015 ve státech USA – Kalifornie, Nové Mexiko, Nevada, Utah. Mimo USA se natáčelo v Singapuru, Spojených arabských emirátech a v Anglii. (Varan)
  • Pokračování vzniklo dvacet let po jedničce Den nezávislosti (1996), stejná doba uběhla i ve filmovém světě mezi oběma útoky. (joker.george)
  • Svou roli generála Williama Greye si v malé roli zopakoval tehdy již těžce nemocný Robert Loggia. Zanedlouho po natáčení, měsíc před svými 86. narozeninami, zemřel na zdravotní komplikace způsobené Alzheimerovou chorobou. Film je věnován jeho památce. (Saur.us)
  • Během mimozemského útoku je prezidentka (Sela Ward) v doprovodu poradců eskortována do Čejenské hory, vojenské základny v Coloradu, ve které se nachází velitelství Hvězdné brány ve stejnojmenném filmu, který také natočil Roland Emmerich. (Darth Revan)
  • S příchodem první upoutávky na Den nezávislosti: Nový útok, se na internetu spustila virální stránka "War of 1996", kde jsou na zobrazené časové ose zaznamenány nejdůležitější události, které následovaly od útoku mimozemských nájezdníků až skoro po současnost, včetně osudu plukovníka Stevena Hillera, kterého si v prvním díle zahrál Will Smith. (MartyZcz)
  • Roland Emmerich prvýkrát natočil pokračovanie niektorého zo svojich predchádzajúcich filmov. (H4ku11)

Související novinky

Jeff Goldblum se vrací mezi dinosaury

Jeff Goldblum se vrací mezi dinosaury

30.04.2017

Návraty do slavných rolích jsou teď v Hollywoodu velmi populární. Nejvíc na ně sází Harrison Ford, který se vrátil jako Han Solo a brzy ho znovu uvidíme jako Ricka Deckarda i jako Indiana Jonese, a… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Den nezávislosti 2 bez Willa Smithe

Den nezávislosti 2 bez Willa Smithe

10.02.2014

Roland Emmerich (Godzilla, Útok na Bílý dům) se už několik let snaží oživit pokračování Dne nezávislosti. Asi nejznámější blockbuster německého režiséra vydělal v roce 1996 přes 800 milionů dolarů,… (více)

Will Smith a nejhorší den jeho života?

Will Smith a nejhorší den jeho života?

26.10.2013

To zní jako vydatný bulvár, ale ve skutečnosti jde o zápletku nadpřirozeného thrilleru Selling Time studia 20th Century Fox, ve kterém by si chtěl zahrát Will Smith. Scénář Dana McDermotta je o muži,… (více)

Reklama

Reklama