Reklama

Reklama

Bitva roku: Tým snů

  • Česko Battle of the Year: The Dream Team (více)
Trailer 1

Battle ofthe Year je pro tanečníky breakdance něco jako olympiáda. Na tomto turnaji se každý rok potkají ti nejlepší z nejlepších, ovšem žádná americká skupina nevyhrála už patnáct let. Proto se losangeleský hiphopový magnát a bývalý b-boy rozhodne, že je na čase vrátit USA na vrchol a najme kdysi schopného trenéra, aby sestavil hvězdný tým. Blake má pouhé tři měsíce na to, aby dal dohromady dvanáct talentovaných jedinců, kteří spolu dokážou spolupracovat a dotáhnou to až vysněnému titulu. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (59)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Taneční čísla a davy parádních kluků převýší scénáristická klišé. 1) Možná je to tím, že jsem tanečních filmů moc neviděl, možná jsem se nechal okouzlit pěknými kluky (ti ale bývají ve všech filmech s podobnou tematikou), ale mně se film navzdory naivním dialogům a scénáristickým klišé velice líbil. Dojemná pohádka s tancujícími kluky mě chytila za srdce a já se za to ani nestydím, i když po přečtení místních dehonestujících komentářů bych asi měl. 2) 44letého Joshe Hollowaye (trenér) převezli, zdá se, přímo z pláže od zřícenin Oceanicu a zapomněli mu říci, že nehraje v další epizodě Lostů, ale ani to mi nevadilo. 3) 27letý o necelých 50 kilo lehčí (!) Josh Peck (asistent trenéra Franklyn) působil neobyčejně svěže a přitažlivě. 4) Sport (či tanec) se nazývá breaking, účastník je bboy. Média z toho udělala breakdancing, říkají dnešní členové komunity. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou dějově samozřejmě o ničem. Po stránce dialogů jakbysmet (viz. promlouvání trenéra do duší, apod.) Je to pouze o jediném - o akcích, resp. o tanečních choreografiích, které vsázejí na efekt, doprovázené atraktivní hudbou. Ovšem to musím ocenit, po taneční stránce se mi to líbilo. Některé kreace a umění byly obdivuhodné. Nebudu ovce ve stádu a dám jedno z nejvyšších současných hodnoceních. 70% (with J.) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle "taneční" filmy a třeba série Step Up je pro mě fajn relax.Bohužel tohle je opravdu veliká nuda,která úplně stejně jako Step Up nepřináší nic nového a operuje s těmi nejlacinějšími klišé a charaktery (nejlepší kouč všech dob,který má ovšem problémy s psychikou a pitím,tým plný egoistů,který si k sobě musí najít cestu,outsider bojující s neřízní publika,...).To celé by se ještě dalo se skřípením zůbů překousnout,kdyby tu podobně jako v již zmíněné sérii byla taneční čísla,která by to celé zachránila...bohužel nejsou.Respektive jsou,ale jen 3 (z toho 2 v posledních 15 minutách) a jakkoliv jsou dobrá,nedokáží zachránit to co se dělo předešlou hodinu a půl...40% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Tanečních filmů za rok moc nevzniká a když ano, tak jsou jako přes kopírák. Battle of the Year se snaží jít trochu jiným směrem a není tím klasickým filmem pro teenagery, jak by se mohlo z popisu zdát. Prvních 15 minut tím ale dost trpí a divák neví, jestli se z toho vyklube drama o osudu Joshe Hollowaye nebo se to usměrní zpátky do zajetých kolejí. Ve finále to končí někde na půl cesty, což je škoda, protože to svým pojetím mohlo být o dost lepší. Nejvíc tak z celého filmu baví scény z prohlídky Francie, které jsou dobře natočené, mají styl, ale bohužel s dějem ani moc nesouvisí. 5/10 ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych řekla, že jsou moje pocity dost rozházené, a do teď sama nevím, jak bych chtěla tento snímek hodnotit. Jenže ať je to jak chce, mě se tahle taneční věc Battlu hrozně líbila. Jistě byla tady vidět American style, a i komerce nepopošla o moc dál, ale pořád se The Dream Team nemůže srovnat s těmi ubohými tanečními lacinostmi, počínající od Let´s dance a konče u Fame..Myslím si, že Battle of the Year možná má pár chybek, ale úroveň celého filmu je mnohem výš, než u těch ostatních romantických tanečních, teenagerských a sladkých radovánek, bez kvalit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Dream Team tvoří skuteční a nejlepší tanečníci, s nimiž štáb vedle Los Angeles natáčel také v Montpellier, kde se každoročně Battle of The Year koná. (Terva)
  • V roce 2013 USA skutečně čekalo na vítězství v této soutěži už 15 let. Naposledy se z vítězství radoval americký tým v roce 1998, kdy na prvním stupínku stanula skupina Rock Force. (JP84)
  • Malé cameo si ve filmu zahraje i zakladatel a organizátor soutěže, o které film pojednává, Thomas Hergenrother. (Terva)

Reklama

Reklama