Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

misterz 

všechny recenze uživatele

Málo výrazné a ľahko zabudnuteľné. Športová dráma, kde šport je až na druhom mieste, v prvom rade sa tu rieši vzťah otca a dcéry a príčiny ich odcudzenia. Na tom by nebolo nič zlé, len škoda, že tu nič nebolo dotiahnuté, bolo to dramaticky ploché a mdlé. Navyše sa tu veľa scén ťahá ako sopeľ z nosa. No a baseball? Toho tu moc nebolo, všetko bolo len o tom, aký frajer je poloslepý Clint Eastwood, ktorý napr. dokázal ako nič z tribúny pre divákov podľa sluchu určiť, či vie chlapík odpáliť točenú loptičku alebo nie. Sluch, ktorý by mu mohol závidieť kdejaký pes alebo slon. Celkovo, dobre sa na to pozeralo, pretože zahrané to bolo fajn, ale inak toho snímok veľa nepovie a do týždňa vyfučí z hlavy. 55/100 ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz schematická jednohubka, která je napsaná a natočená přesně podle žánrové šablony. Postavy procházejí předvídatelnými proměnami, scénář se dere do jediného možného finále, režijní vklad téměř žádný. Jediné, co stojí za to, jsou herecké výkony - hlavně Clint Eastwood, jehož další cynický dědula s chraplákem si s přehledem krade celý film pro sebe. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Baseball jako prostředek pro eskalaci nevyjasněných a nedořešených vztahů mezi otcem a dcerou, to je to, oč v tomto filmu běží především. A není to špatný nápad, ba právě naopak, baseball je pro mě osobně asi nejoblíbenějším sportem, takže z mého pohledu se jednalo o příjemný bonus, ale spíše než o baseballu je tento film o přestárlém chlapíkovi, který ví, že na svou práci už zřejmě dlouho stačit nebude a jeho dcera se s ním snaží strávit trochu více času a svému otci se přiblížit. Clint Eastwood se vrátil ještě jednou před filmovou kameru a i když jeho role je podobná té v Gran Torinu, pořád je to něco výjimečného vidět tohoto velikána hrát v nějaké nové roli. Ostatní osazenstvo ho příjemně doplňuje a celkově tento film vyznívá tak nějak příjemně pozitivně až do konce, který je úžasně optimistický a nadějný a potěšilo mě, že postava Matthewa Lillarda dostala obrazně řečeno přes ústa. Ve výsledku film vnímám jako povedené dílko, které ale není tím nejlepším filmem o baseballu, ale mezi ty lepší a nadprůměrné filmy o tomto úžasném sportu bezesporu patří, a i proto ode mne získává čtyři hěvzdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se po dlouhé době vyhnul režii a nechal se vést jako herec, režisérským začátečníkem Lorenzem (producent nových Eastwoodových filmů), který vypráví mnohokrát viděný příběh stárnoucího sportovního profíka, (v tomto případě hledač talentů v baseballu) který celý svůj život zasvětil své práci a vše si uvědomí, až na stará kolena. I přes občasnou sentimentalitu a prakticky nulovou inovaci ve vyprávění příběhu, se jedná o překvapivě povedenou a zábavnou žánrovku, která zaujme stejně rychle, jako ve výsledku vyšumí. A to, že je Eastwood stejný, jako ve svých filmech, je úplně jedno. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Režijně a hlavně scénáristky vlastně ne zas tak zajímavý snímek, u kterého přesně víte, co se stane za 5 minut. Vynikající herecké obsazení však tuto zdánlivou rutinu dostává do příjemného nadprůměru. Clint se jako starý bručoun nikdy neomrzí, Amy Adams je neodolatelná a Justin Timberlake je výbornej, i když vlastně ani nemá moc co hrát. Už jenom díky této trojici se vyplatí tento filmeček vidět a i ty všudypřítomná klišé vám přestanou vadit. 70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • V USA sa vysokoškolské ligy hrajú na 7 inningov. Vo filme sa však hrajú rovnako ako zápasy profesionálov na 9 inningov. (toi-toi)
  • Pieseň, ktorej slova vo filme recituje Gus (Clint Eastwood) a neskôr i Mickey (Amy Adams), je song "You are my Sunshine" od Johnnyho Casha. (toi-toi)
  • Ve filmu se objevuje i Scott Eastwood, syn Clinta Eastwooda, který se svým otcem spolupracoval již po čtvrté. (MeanWhile)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama