Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (102)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást nízkým hodnocením, není to vůbec špatné. Jasně, že herecké výkony skřípou a příběh je občas toporný a v závěru překombinovaný, ale dá se to přežít. Máte tu totiž víc luxusních aut než v Rychle a zběsile a ty veterány! Akce je dávkována rozumně a rozhodně se není za co stydět. Tempo je přesně akorát a ženské herecké role? Radost pohledět. Solidní 4*. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, keď sa vo filme primárne zameranom na autá nemusím pozerať na po*ebané Mustangy, resp. iné americké šroty, ale na naozaj vzácne kusy (hoc väčšina z nich boli repliky, ale to neva), takže minimálne za túto snahu dávam palec hore. Celkovo to vizuálne vyzeralo veľmi lahodne, akcia vydarená, ale... scenáristi skrátka pri písaní nemali svoj deň a navyše sa snažili svoju neschopnosť kamuflovať rôznymi zvratmi, až to nakoniec úplne pochovali. Herci akože strašná slabota - mladý Eastwood, keby sa nevolal Eastwood, tak si v žiadnom filme v živote nezahrá, ale nie je to len o ňom. Zo všetkých zúčastnených som mal pocit, že to majú ťažko na háku, jedine Ana de Armas so svojou peknou tváričkou to ako-tak zachraňovala. 40 % ()

Reklama

radaza 

všechny recenze uživatele

Co říct o filmu, kde se všechny postavy chovají jako dementi. Herci to nevytrhnou, taťka Eastwood hrál sice taky ve velkých sračkách, ale syn v tomhle taťku překonává, zřejmě protože jeho poměrně omezený herecký rejstřík ještě výrazně zredukoval. Rychle a zběsile je hodně drahá série béčkových filmů. Tenhle pokus o napodobení se dá označit snad písmenem E. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva zlodějíčci, dvě kočky, hodně luxusních kár, nebezpečné serpentiny, sterilní pojetí a jalový příběh. A jednoznačně jeden z nejzbytečnějších filmů roku. Čmajznou Bugatti 1937 a tím se dostanou do kolotoče problémů, které se snaží být bráškou série Rychle a zběsile (občas se připomene 60 sekund nebo Loupež po italsku). Jenže jsou spíš hodně vzdáleným bratránkem, a to nejsem žádným velkým fandou téhle ultravýnosné série. Celé se to odehrává v atraktivním prostředí, jenže postavy se zdaleka nedostanou pod kůži (Scott opravdu nemá charisma legendárního taťky Clinta, navíc mu prostě nevěříme), pronášejí prázdné věty, vnímáme mdlé emoce a z akce jednoduše není cítit adrenalin nebo napětí. Jednohubka. Ale aspoň přehledná a krátká. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle film stvořen před 20 lety, zajisté by z něj byla jen šílená fraška. S vyspělou technikou dnešní doby a vedle přenádherných veteránů i moderních nadupaných kár má tenhle poněkud nevinný snímek to štěstí, že úplně nezapadl zásluhou zrození právě až v roce 2017. Nijak extrémně mě Overdrive nelákalo, ale chyběla mi tématika rychlých aut a Rychle a zběsile prostě nemá skrze historii žádnou pevnou konkurenci. Tak si pro tento subžánr musíme sáhnout i k méně podstatným dílkům, které rozhodně nenadchnou, ale ani neurazí. Třetí film s překrásnou Anou de Armas v jednom měsíci. Škoda, že se mi její filmový výběr už dost sužuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V rokoch 1962 - 1964 sa vyrobilo iba 36 kusov Ferrari 250 GTO. V roku 2014 sa jeden z týchto automobilov predal za 38 miliónov dolárov, v roku 2016 požadoval majiteľ za jeden takýto kus dokonca 57 miliónov dolárov. Vozidlo, ktoré sa objavuje vo filme je replika postavená na základe Ferrari 250 GTE. Pre potreby filmárov ju zapožičal francúzsky zberateľ. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama