Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Klasická rychlokvašková výplň mezi lepšími věcmi v Tv. Někdo by to možná zařadil mezi sitcomy jako je Comeback například ale to ne. Comeback byl rozhodně lepší, tohle bylo taky docela koukatelný, když už fakt nevíte co. Ty dvě hvězdy dávám za Sandru Pogodovou - ta drží celý seriál a s Leošem Nohou jim to prostě funguje. Taky vidím mínus ve výměně hereček (postava sestra heleny) Issová za Hřebíčkovou .. mohli zkusit najít podobnou herečku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, jak třeba ta Pawlovské slátanina na Primě, některé dialogy jsou hodně dobré, až jsem přemýšlel i o třech hvězdičkách, ale několik věcí celý sitcom sráží. Nejvíce ten namixovaný smích, který se spouští náhodně, a ne u vtipů. Pak špatná gradace a vypointování fórů - třeba u té snídaně byly hned tři vtipy zabity tím, jak neúměrně dlouho se dialog vlekl, a potom také špatným střihem (jednou přijde pozdě, podruhé moc brzy, asi jako když švenkují nervně kameramani při přímém přenosu play off hokeje - jenže tohle není přímý přenos, mankote!). Některé situace jsou rovněž poněkud podivné, a pak někteří herci mi tam nesedí ani náhodou. Nebo snad někdo věří, že Martha a Sandra jsou ségry či co? A slizkého vedoucího zkopírovali z Comebacku, z dílu s hranolema. Takže nakonec mírný podprůměr. ()

Reklama

Djoker

všechny recenze uživatele

Nebylo by to vůbec špatné, pokud by si to odpustilo tu neustálou snahu zavděčit se "průměrné české rodině". Každý díl věnuje až moc prostoru nezaměstnanosti, finanční tísni a nezvladatelným potomkům. To je škoda, protože vidlácký humor funguje a Pogodová s Nohou si svoje party užívají. Vše samozřejmě sráží další excesy českých seriálů v podobě neschopnosti číslovat série a výměny herců za pochodu, ale splnění prvotního cíle, nahradit na naše poměry geniální Comeback, bylo docela blízko. V Comebacku byly všechny postavy také životní nuly, ale na rozdíl od Heleny na diváka nepřenášely ještě větší nasranost, ale spíše pocit bezstarostnosti. ()

Pelargius odpad!

všechny recenze uživatele

Trvalo mi blbejch 5 minut, než jsem zjistil, co to je zase za paskvil. A další 3 minuty, než jsem našel ten zpropadenej ovladač (pod gaučem, parchant jeden). To znamená 8! minut zničeného času, kterého jsem klidně mohl využít na nošení dříví, uklízení pokoje, tancování kozáčka, zpívání azerbajdžánské hymny.... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se rozdávaly tresty za tvůrčí neschopnost, tým, který dělal na sitcomu Helena, by dostal gilotinu. Navíc mně připadá, že tento tým zřejmě nebyl dost příčetný a nepříčetně se po dotočné bavil a smál se nad právě spáchaným odpadem. Ani se na to nedívejte. Je zde nashromážděno to nejhorší z nejhoršího. Od kamery, přes herce až po režii. Podle mě se točilo na prošlý materiál a kameru si půjčili z Růžovky v přestávkách, když měl Šťastný na hlavě naražený pytel smrkanců, aby mu to zakrylo vlasy, jakože je po chemoterapii. Mimochodem, když jsem viděl jeden díl, jak má na palici ten hadr na podlahu a pod ním evidentně bujné háro, tak jsem málem chcípl smíchy. To se ti herci nevzepřou a nevidí, v čem hrají?! A k tomu můj vrozený odpor k sitcomům. Přesto si to své fanoušky jistě najde. Nova si to umí vychválit svým úlisným projevem, ale jednou by měli zabrousit sem a přečíst si kritiku. Jenže v jejich pokrytectví by ještě tvrdili, že jsou vesměs jejich seriály a sitcomy přijaty kladně, viz Extinktura nebo Exkozímůra, nebo co to bylo za humus vyplavený z Klímových gatí. 0% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Je možné všimnout si nápadné podobnosti seriálu se sitcomem Rosseane (od r. 1998). Podobají se fráze, jména a někdy i kompletní epizody. (fiLLthe3DD)
  • Leoš Noha má podle svých slov se svou seriálovou postavou společnou lásku k pivu a „gaučink“. (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama