Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Milda003 

všechny recenze uživatele

Jedná se o remake serialu "Roseanne" o který TV nova bojovala už několik let, aby jej mohla natočit a konečně zakoupila práva. Já se bohužel obávám toho nejhoršího. Jak z původního podprůměrného sitcomu udělat obstojný ? Určitě to nenechám "přetočit" čechy a tím, že místo rodiny tlusťochů obsadím herce hubené . Hodnotím po shlédnutí prvního dílu. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Jsem dobrej, předpovídal jsem, že tohle bude silná sračka a hle, měl jsem pravdu!! Leoš Noha a Sandra Pogodová jsou sice zajímavý pár, ale nic nemění na tom, že se to snaží vypadat jako mix Comebacku, Roseanne a Ženatého se závazky. Škoda. Pro mě to je další nudná slátanina, u kterého se zasměju 2x během 20 minut. A dialogy psal asi nějakej dement s trojnásobnou lobotomií. 20%. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Každý Sitcom nemůže být rázem Comeback. Pravdou bohužel zůstává, že jich většina dosáhne kvalit Heleny. Nejde jen o zvolený humor, ale i o scénář, postavy, režii, prostě souhru všeho, co činí film filmem. Zde je to však o to těžší, že každá epizoda musí přijít s něčím zajímavým a zároveň dost dlouhým i krátkým na zábavné vyprávění. Helena tohoto kouzla nevyužila. Je natahovaná a vlastně i bez nějakého ucelenějšího děje. Postavy jsou nudné, až odfláknuté. Herci to nijak nezachraňují a celkově to vše dává maximálně na tu jednu hvězdičku. Tedy u mě 20%. Není to hold šálek mého čaje. ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má hodnocení, který si rozhodně nezaslouží. Já oceňuju, že aspoň se česká produkce odklání od telenovelového schématu a povoluje aspoň menší odklon. Rozhodně seriálu ubližuje spousta věcí, ale má i světlé stránky, mezi něž patří charismatičtí herci, kteří se příjemně snaží (kromě titulní postavy Heleny, která mi v první sérii často vyloženě vadila). Suma sumárum 3 hvězdy, jsem rád, že aspoň náznak kreativity se v našem televizním rybníčku objevuje. Velké plus mají Kristýna Belzová, Leoš Noha a z první serie Jan Maršál. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po Comebacku opět pád do televizního pekla. Příšerně zahrané, bez děje, absolutně nevtipné a s pekelným umělým smíchem. Celé to navíc působí dojmem, že si s námi Nova pouze hraje. Jakoby nám po Comebacku, který ukázal, jakým způsobem se u nás mají sitcomy točit, chtěli předvést i varovný příklad toho, jak by v žádném případě tento komediální žánr vypadat neměl. Jako varovný příklad to totiž funguje naprosto dokonale. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv je v civilním životě Sandra Pogodová bezdětná, má s výchovou tří dětí zkušenost. Před deseti působila v Americe jako au pair v rodině, která měla tři kluky staré devět, jedenáct a třináct let. (Olík)
  • Martha Issová (Klára Brázdová) odešla ze seriálu kvůli svému těhotenství, Jan Maršál (Marek Musil) zase proto, že začal hrát v seriálu Gympl s (r)učením omezeným (od r. 2012). (fiLLthe3DD)
  • Ve 24. epizodě pouští Marek (Filip Antonio) televizi, ve které hraje úvodní znělka k sitcomu Přátelé (od r. 1994). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama