Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

No jo, zvykám si, že se mi líbí věci, co jiným ne. Helena je fajn sitcom. Vidím v tom naši rodinu, bohužel, bohudík? Baví mě. U jednotlivých dílů se zasměju, a o to jde. Nehledám v tom zázraky, hlubší významy a už vůbec srovnání s Comebackem. Je mi líto, že má tak špatné hodnocení. A nemůžu se ubránit dojmu, že ho má jen protože je to sitcom, který není Comeback a je z produkce Novy. No. Je to jen můj názor ;) Za mě dobrý. A vy si koukejte na co chcete. ()

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

Slovo sitcom mám tak nějak spojeno s Americkým seriálem přátelé..ano jsem rozmlsanec nejhrubšího zrna, ale když už kurva točim nějakej sitcom, tak by nemohl být aspon trochu kvalitní?? Seriál Helena absolutně postrádá vtip, vypadá, že je smatlanej na koleni a herecké výkony jsou na tom všem to nejhorší. Samozřejmě každá scéna a každej blebt přítomných "herců" je doprovázen hurónským nahraným smíchem, což vyznívá ještě víc trapně..tohle už netočte! ()

Reklama

Djoker

všechny recenze uživatele

Nebylo by to vůbec špatné, pokud by si to odpustilo tu neustálou snahu zavděčit se "průměrné české rodině". Každý díl věnuje až moc prostoru nezaměstnanosti, finanční tísni a nezvladatelným potomkům. To je škoda, protože vidlácký humor funguje a Pogodová s Nohou si svoje party užívají. Vše samozřejmě sráží další excesy českých seriálů v podobě neschopnosti číslovat série a výměny herců za pochodu, ale splnění prvotního cíle, nahradit na naše poměry geniální Comeback, bylo docela blízko. V Comebacku byly všechny postavy také životní nuly, ale na rozdíl od Heleny na diváka nepřenášely ještě větší nasranost, ale spíše pocit bezstarostnosti. ()

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Symbol úpadku české kinematografie vrací úder v podobě seriálu pro konzumenty, kterým dávkování sedativ v podobě Ulice, či Ordinace přestává stačit. Je třeba zvýšit dávky. Instantní smích přidaný za každou větou je zřejmě spouštěcí mechanicmus pro zpitomělé diváky, kteří tápou v mrákotách mezi epileptickým záchvatem a stavem úzkosti, aby se začali smát... Tvůrci totiž při své nekonečné dobrotě nezapomenuli na fakt, že úsměv potlačuje dávicí reflex... PS: prodejte Novu Židům, ti alespoň umí obchodovat. ()

RockChick odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu musím hodnotit bohužel zatím takto nízko. O nějakém srovnávání s Comebackem nemůže být opravdu ani řeč. Pogodová je v klidu, ale scénaristi si tentokrát holt trochu ulítli na cracku. Překvapila taky Issová, které se jinak vyhýbám velkým obloukem. Vrcholem trapnosti jsou však v tomto seriálu děti. I když i to bude asi spíš chyba Novou najatých pisálků... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku epizody slyšíme z rádia hrát „Dancing Queen“ od ABBA a pak hraje „Sounds Like A Melody“ od Alphaville. (SONY_)
  • V epizodě "Zápas" hází Helena (Sandra Pogodová) koulí, ale v dalším záběru na dráhu má koule jinou barvu. (TheStitch630)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama