Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

To co z tohoto snímku dělá aspoň průměrný horor je výborné prostředí opuštěné Pripjaťi a její okolí plné neobydlených domů, odstavených aut a samozřejmě tajné podzemní chodby vedoucí do Černobylu. Jinak to jsou asi všechny klady tohoto snímku. Postavy se chovají opět divně, pořád běhají úplně zbytečně a nelogicky z místa na místo, příběh je taky těžce neoriginální ale nedalo by se říct že je by nějak nefungoval. 90 minut akorát a film až na začátek nenudí. Silnější 3. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je uvedeno, že myšlenka filmu je podle USA a Ruska cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy, což je názor, se kterým se plně ztotožňuji. Tzv. Pripjať vypadá jak romské ghetto Chánov a pohled z okna na "černobylskou elektrárnu" působí jako rozmazaná fotografie nedávno zdemolované Rustonky v Praze. Pokud k tomu přičtu naprosto idiotské postavy a dialogy, nezbývá mi než si v klidu poplakat nad znesvěcením všeho, co souvisí s touto událostí a vyvinout veškeré úsilí na to, abych co nejrychleji zapomněl na tento příšerný zážitek. 1* za scénu s medvídkem. 5% ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

WTF?? Tak já nevím, kdo je to nějakej Parker, ale asi se na place moc nezdržel, protože tohle byla jasná ukázka toho, když chybí režie. Dále to nemělo děj, výpravu, smysl, pořádného predátora prostě nic. Měli jenom jednoho kameramana, který se den ode dne natáčení (a to natáčeli asi 5 dní podle výsledku) více a více unavoval až už kameru neudržel vůbec a ta plápolala jako praporek. Nakonec si nedělal ani starosti s tím, že stojí v pozadí, na co chodit pro dobré záběry?? Ti chytřejší "herci" si raději sami vyžebrali rychlou smrt, než aby se museli takto ponižovat a poskakovat. Tento film je katastrofa, já jsem ráda, že nějaká redukce filmů u nás v ČR stále existuje a tento film se do kin a snad ani na DVD nikdy nedostane.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně nadprůměrný horor. Černobylská katastrofa mne velmi zajímá, takže volba sáhnout po tomto filmu byla jasná. A doporučuji učinit tak každému kdo hrál na PC hru S.T.A.L.K.E.R s datadisky. Podívá se na důvěrně známá místa do Zóny :-).... Již sám nápad točit v prostředí městečka Pripjať a pak i přímo u elektrárny (pokud to z bezpečnostních důvodů nenatočil štáb jinde) je skvělej a samo město duchů má dost hustou atmosféru samo o sobě. Viděl jsem o Černobylu mnohé dokumenty a i u nich mi běhal mráz po zádech když člověk viděl ta narychlo opuštěná obydlí po okamžité evakuaci...Že budou hrdinové postupně ubývat jsem tušil (to je přeci klasika) a nijak mne to nepřekvapilo. Leckdo tu skuhrá, že - to - tam venku ve tmě nebylo pořádně vidět a vše se dělo jen ve stínech za minima světla. Osobně si myslím, že to je na tom to dobré. Nejeden horor mi ke konci zkazilo detailního ukázání závěrečného padoucha či netvora, který působil jako srandovní maškara. To se raději budu bát za tmy každého šelestu a náznaků mihnoucích se stínů pod kterými si lze představit cokoliv... Zkrátka a dobře mně se to líbilo a co jsem čekal, jsem vrchovatou měrou dostal. Jen jedna věc mi vadí, - trochu jsem plánoval zajet se tam podívat než to tam definitivně zajde časem a nájezdy rabovačů, radiace už je prý neškodná... Po tomhle filmu to krapet ještě promyslím..co kdyby..... :-))) Solidní tři rudé hvězdy! * * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vynikající věc pro příznivce laciného, hororového porna. Natočeno je to za denní obrat z prodeje bublinek do vodováhy, strašlivě vás vyděsí jedno plesknutí mokrým hadrem na zamlžená skla dodávky z vrakoviště a jedno baf zmutované srandoryby, kterou ukradli z kontejneru při natáčení Piraně 3DD, a jinak za celý film piču uvidíte. Šest nesympatických dětí a jedna parodie na rusáka půlku stopáže procházejí vybydlenými Chánovskými holobyty a druhou špatně předstírají strach, když ta zmutovaná hrůza hrůzoucí dělá děsuprosté, neviditelné bubu kolem jejich auta. Takže pokud máte dokonalou fantazii a dokážete si k filmu o ničem představovat ta příšerná, radioaktivitou znetvořená monstra, která tam někde venku skřípou, vrčí, ječí a chroptí v temnotách, bude se vám děsem stahovat anus. Já, který ji nemám, jsem pro zachování alespoň trochu adrenalinového večera musel brnknout tchýni, jestli se s námi letos opět chystá na dovolenou. Odpovědí jsem byl upřímně zděšen a zbytečně jsem zabil hodinu a půl s touhle sračkou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 33. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)

Reklama

Reklama