Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tomuhle tedy říkám husarský kousek! Kdo by si pomyslel že něco podobného se může protlačit do našich kin, má samozřejmě pravdu. Na druhou stranu viděl jsem i mnohem horší filmy, které distribuce třeba právě u nás nevynechala. Filmu nemůžu upřít atmosféru a v rámci možností kvalitní herce, kteří působí uvěřitelným dojmem. Pokud bych měl srovnat tohle například Černou hodinou, tak mě jako vítěz vychází Černobyl. Tvůrci si vystačili i bez zvláštních efektů, ale zato přidali solidní atmosféru. Závěr filmu si snaží hrát na něco co určitě není. Posledních 20 minut se odvíjí stylem, kdy postavy utíkají odnikud nikam a vždy po 4 minutách jedna ubyde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bida a nuda az ta lacinost uplne neskutecne bije do oci atmosfera nulova prvek prekvapeni nulovy obcas nejaka ta scena povedena par solidnich mutantu jinak slabota namet dobrej ale naprosto nevyuzitej jinak oficialni text distributora opet nezklame prej sokujici film plnej desu a hruzy no to teda fakt jo co na to rict no svanda no... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hvězdu navíc za to, že mě prostředí okolo Černobylu fascinuje a rád hltám cokoli, co se na toto téma objeví. Ony Černobylské deníky opravdu nejsou žádné veledílo, ale jsou až překvapivě dobře koukatelné - zejména první polovina, kdy se skupinka mladých nadšených turistů vydává do tohoto bohem opuštěného místa je skvělá (škoda, že nebylo použito více autentických záběrů z reálné Pripjati). Jakmile se ale odhalí nepřítel, atmosféra jde do háje a strach mizí úplně. Survival je to slušnej, pointa není úplně marná, ale jak jsem řekl na začátku, hlavně od toho nečekat bůhvíjaký nářez. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání, trailer navnadil a film nepotěšil. Chaotičnost je obrovská a kamera nezabírala věci, tak jak by měla. Občas je potřeba zabrat mutanta pořádně, aby divák věděl, o co jde. Tady jsem se toho nedočkal a když došlo do souboje, tak byl nepřehledný. Atmosféra byla stravitelná a napětí nechybělo, ale to je tak jediné.. 4/10 = 40% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý potenciál pro vytvoření hutné atmosféry, kterou oblast Pripjaťi sama o sobě evokuje a nemusel by být ani s nižším rozpočtem takový problém jí vystupňovat. To by si ale museli dát autoři trošku práce a ne si jen vystačit s partičkou hysterických turistů, pár čoklama a leklou rybou. Když už se něco děje, tak pro jistotu nevíte co, protože vidíte akorát hovno. Škoda, že se byt‘ jen z poloviny neinspirovali takovým Stalkerem (raději herním). Mohla to být o level jinačí podívaná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Oren Peli dostal po prvý krát nápad natočiť tento film pri tom, ako si prezeral blog s fotografiami dievčaťa, ktoré cestovalo cez Pripjať na motorke. (katherine.)
  • Během útěku se skupina dostane na stadion, avšak jediná podobná stavba v celé oblasti je Centrální stadion v Pripjati, který má ale pouze jednoduchou tribunu na jedné z rovinek a navíc se nachází na opačné straně města, než podle filmu skupina utíká. (Adrai)
  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)

Reklama

Reklama