Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes to prostředí Marsu je tohle pořád komorní scífko. Efektů používá střídmě, postav je ještě méně a monstra aby pohledal... Jenže film chytne lehce a do závěru nepustí, a to je v mém náročném období asi nejdůležitější faktor. Překvapující budiž fakt, že se nejedná o další odlehčenou Misi na Mars, nýbrž o těžký survival z "předaleké exotiky". Za těch sedm milionů dolarů je to rozhodně fajn podívaná. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Europa Report, jenže ta zas měla problémy jinde. Tenhle debut Ruairiho Robinsona do lehkého nadpůrměru vyzvihuje zejména výborná stylizace a nesmírně sympatický Liev Chreiber, kterého by měl tak nějak začít více sledovat, třebas zkoukout i ten jeho seriál. A zbytek, podle mě je tohle téma marťanských zombíků jeden velký mindfuck...6/10 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi nadchnul už i trailerem,který jsem viděl asi před měsícem.Ale když jsem pak začal pozorovat,jak rapidně jde hodnocení tohoto filmu dolů,začal sem se strachovat,že by to mohla být třeba i blbost.Po zkouknutí ale říkám,že to byl výborný film.Atmosféra na vás doléhala už od prvních minut.Dále skvělá kulisa a dobře propracované prostředí a různé technické věci.Možná,že příběh byl takový jednoduchý a ničím vyjímečný,ale mně to stačilo a byl jsem potěšen.Pro mě to určitě propadák nebyl.Hodnocení:75%.P.S.Velmi se těším i na Europu Report,která také vypadá zajímavě. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám seriózní obavu, že v letošní sci-fi náloži se tento kousek spolehlivě ztratí, což mě ale vůbec netankuje, protože podobně na tom bude i třeba taková Europa Report, kterou mi to hodně připomnělo a která byť je podle mě trošku namakanější na vizuál, tak výsledná kvalita je s tímto celkem srovnatelná. On tohle je totiž míň filozofický film, který kloubí slušně zpracovaný minikoloniálně-výzkumnický život na Marsu s jednoduchou hororovou alien sajrat zápletkou. Jo, celkem klišé, ale co, já to mám rád, moc podobného se netočí, bavilo mě to, takže s lehoučkým nadhledem dávám bez výčitek slabší čtverec. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama