Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A čemu se jako Keri celou dobu diví, ona se neviděla v zrcadle? Já vědět, kde bydlí, jsem u nich doma taky každou noc. Strašidelný pasáže s bubákama fungujou skvěle, bohužel jich ale je docela málo a hlavně teda ta příprava na ně je zábavná jak přesezená noha. Natočte druhej díl jenom s Keri Russell a já slibuju, že dám pět hvězdiček jako zálohu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vůl! Třicet let ho znám! Třicet let ho znám, vim to, a zas do toho spadnu. Sváťa Pulec to řekl za mne. Znám Scotta Charlese Stewarta, viděl jsem jeho dva filmy, na Kazateli jsem byl dokonce v kině... a zase jsem se na jeho novinku docela těšil, šel na ni do kina a odcházel zklamaný. To bude tou Milešovkou. Dark Skies mě lákalo díky svému námětu o mimozemských únosech. Tento lákavý námět nemá v hororovém žánru odpovídající zpracování, takže jsem fakt chtěl, aby to vyšlo. Jenže Dark Skies u toho námětu končí. Nikam jej nerozvíjí. Je to šablonovitej film s křečovitými dialogy, bez napětí. Od hororů nutně nevyžaduju originalitu - odpovídajícím způsobem zpracované klišé je kolikrát funkčnější, než když se fimaři snaží vymýšlet bůhvíjaké originální věci, ale v tomto případě to prostě neklaplo. Tohle je prostě nula nula nic. Nejlepší Stewartův film? Ano, ale to je pořád dost málo. 5/10 ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle mě jako horor neděsilo (jen jedna děsivá scéna tam byla), jako sci-fi to na mě působilo dost nezajímavě a charaktery tam mi prostě byli ukradený. K takovýmhle filmům, který mě nebaví, nic nedaj a za pár hodin si na ně sotva vzpomenu jsem se rozhodl, že nebudu vůbec shovívavý a dám tomu, co tomu náležitě patří :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Temné nebe má poněkud pozvolnější rozjezd, během něhož jsem si vybudoval celkem dost antipatický vztah k postavě otce (což přetrvalo i po celou další stopáž filmu), ale od prvního zjevení nevítaného navštěvníka se děj filmu pěkně rozjel a nezastavil ho ani divočejší (a možná už moc překombinovaný) závěr. Ve filmu je pár lekaček, které fungují díky dobře zvolenému zvuku/střihu, přesto se ale jedná o spíše umírněnější sci-fi horor, u něhož je zároveň s ohledem na Šediváky cítit i menší rozpočet ($3.500.000). Potěšila mě ale menší role J. K. Simmonse - klidně mohl dostat více prostoru. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)

Reklama

Reklama