Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (1 054)

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to peklo. Boli tam lasery! Žraloky! Žraloky s lasermi! Naštvané sekretárky!“ Nakoľko keďže sa okolo nezaujímavého hlavného hrdinu a nezaujímavej hlavnej hrdinky sformuje banda v čele s Batmanom či (rýchlo však uväzneným) Supermanom, mohlo by sa zdať, že tento film musí byť neskutočná prča a smršť nápadov. Nanešťastie som sa nijako zázračne nebavil, až na pár úžasne absurdných nápadov (DUPLO, neviditeľné auto Wonder Woman). V scenári oceňujem hlavne pôvabnú pasáž s "inými svetmi LEGO" (postava sa dostane do televízneho živého programu, ale toto vysielanie logicky nie je vidno v stredovekom legu - v Stredoveku predsa nemali televízor! - a tak to, čo postava rozpráva, v stredovekom legu číta chlapík na koni). Naopak neoceňujem kuriózne hrané finále. Škoda, že ústredný nudný párik kradne priestor takým úžasným charakterom, ako sú Pirát, Batman, večne optimistická jednorožcová ružová mačička a kozmonaut z 80-tych rokov neustále túžiaci postaviť raketu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vtipný animák, který svou neutuchající jízdou dokázal rozbrnět několikrát mé hlasivky, až mi málem vyletěla huba z pantu. Ani všechny momenty jsem nedokázal zachytit, jak bylo všechno tak rychlé a svižné. Humor, který mám rád byl vidět a slyšet na každém centimetru obrazovky a dokonce se mi podsouvala chuť vrátit se do dětských let a něco si postavit z barevných kostiček a usměvavých žlutých hlav. Dokonce i písnička byla chytlavá a zněla líp v češtině, než v originále. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Doporučuju zajít ve Slováči v angličtině. Každopádně největší překvapení a film, který mě po dlouhé době nabil trochou té dobré nálady. Nechápu, komu je to určeno - děti to nemají šanci pochopit a dospělí se můžou cítit hloupě vyrazit, každopádně je ale tahle sympatická satira překvapivě silná, místy nečekaně tvrdá a hlavně promyšlená. Navíc popkulturní odkazy mi po dlouhé době nepřišly otravné a nucené, ale opravtu zábavné. 85 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

On ten účinok hlášok bol niekedy tvorcami zjavne až príliš preceňovaný a záverečný happy end/reálne opodstatnenie lego-sveta ma akosi nechytil(o) za srdce. Mimo toho sa ale jedná o vcelku podarený lego-animák, s množstvom skvelých nápadov, ktorý rozhodne pobaví - jak pravil básnik - malých aj veľkých. Taký jemný nadpriemer na spríjemnenie večera. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být master builder, abyste si uvědomili, že nejzásadnějším přínosem snímku je jeho podvratná revolta vůči dánskému magnátovi, jenž chrlí jeden kostičkový set za druhým, z něhož postavit cokoliv dle vlastní fantazie je dneska už vlastně zhola nemožné; hromada humoru, akční dostihy jak z bruckheimerovské stáje a skvělý balanc na všechny divácké cílovky jsou už jen příjemným bonusem. 4 a ½. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Postava jménem Vitruvius (Morgan Freeman) byla pojmenována po římském architektovi z 1. století před Kristem. (Cheeker)
  • Film bol inšpirovaný stovkami krátkych filmov, ktoré ľudia uverejnili na YouTube. (figliar)
  • Režiséri sa snažili do filmu dostať postavu "Princa z Perzie", avšak Disney nesúhlasilo s licenčnou zmluvou. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama