Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 12
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

První řada měla nejlepší znělku. Druhá taky celkem zajímavá, třetí hudební motiv mě moc nechytil. Konečně zase seriál bez roztřesené kamery a bambilionu filtrů. Kdyby se to občas neztrácelo v přílišném řešení osobních démonů a rodinných trablí na úkor případů a vyšetřování, tak by to byla fakt bomba.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Sepp37

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Tretia séria už lepšia ale v poslednej časti pokazili všetko to napätie a záhadnosť, ktorú tam budovali celých 7 epizód. Na Sopránových "je to pravda lebo sa mi to snívalo" to síce nemá, ale aj tak. Otravné flashbacky s otravnou manželkou a ich hádkami kdežto jeho sympatický parťák a krásna manželka dostali jednu scénu, ktorú aj tak pokazila otravná manželka...

Nick Pizza mal proste šťastie na prvú sériu kde mu to všetko od scenára až po kasting sadlo ako riť na šerbel.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

JUWA

tak je to iné, no. ale ako hovorím; názor na filmové kvality vám neberiem, ale je skrátka bullshit, že by sa tam “nič nedialo.”

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Nešiel som do season 2  s predsudkami ale s vysokými očakávaniami. To je rozdiel. Prestrelka s mexickou narkomafiou je určite najlepšia v rámci Tv tvorby. Len mi vadí, nakoľko je to odlišné od schémy, ktorú priniesla season 1. Herci super, všetci, ale hrajú nezaujímavé postavy.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

JUWA

blbota tebou spomínaných blbostí je ale značne diskutabilná. :)

scénu s pomstou za šikanu som vždy chcel vidieť. záver je skvelý a obsahuje to jednu z najlepších prestreliek v histórii televízie. sračka to je, len keď do toho ideš s predsudkami.

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Lenže sa tam dejú blbosti. Fízel rieši svojho nemožného syna, druhý fízel rieši traumu z afganistanu a to že je impotent, mafián rieši nové kasíno, policajtka rieši svoju trápnu sestru...po season 1 som čakal podobne zaujímavé postavy ako Rust Cole a jednoduchý,ale temný príbeh , ale dočkal som sa obyčajných postáv a príbeh  zamotaný ako spis Gorila. Season 3 sa vrátila k tejto schéme, hoci to úplne nevyšlo.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Sepp37

druhá séria sa mi páčila viac ako prvá, pretože nie som veriaci a nesnažil som sa v závere s01 tváriť, že kukám blade runnera. :D

to je ale len vec názoru. čo ale nie je vec názoru, že čo do hustoty deja je druhá séria mnohonásobne obsiahlejšia ako prvá, tz sa tam toho deje podstatne viac, nakoľko prvá séria bola primárne o atmosfére a druhá o akcii. ale kludne v sebe živ to klišé, že sa tam nič nestalo. jediné, čo jej chýbalo, boli daddariovej kozy, lol.

na příspěvěk reagoval JUWA, Sepp37

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Druhá séria je absolútna katastrofa. V podstate 4 hlavné postavy, každý tajomný jak Kolombova žena a v prvej časti sa vlastne nič nedeje, pretože zoznámenie sa s nimi trvá celú epizódu. V druhej časti sa dozvieme že zavraždený je nejaký mafoš, takže mi vlastne aboslútne nezáleží na vyriešení prípadu. Ok, o jedného zmrda menej, tak mu treba. Po tretej časti som sa k tomu už nevrátil...

na příspěvěk reagoval dr.horrible

neilz

neilz (hodnocení, recenze)

JUWA

presne, prvni serie byla opravdu topova ale druha to byla tragedie po vsech strankach, treti mela potencial ale nebyl skoro vubec vyuzity 

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Podľa mňa kvalita season 1 stojí a padá na charaktere Rusta Cohla. Preto nechápem prečo do season 2 dali poloneschopnú detektívku s nemožnou sestrou, magora-kriváka čo rieši len tučného syna a mariňáka čo rieši traumu z afganistanu. Ani season 3 z toho nevyčnievala, hlavné postavy nudné a potenciálne zaujímavý Dorff bez dostatku priestoru.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, neilz

blatouchm

blatouchm (hodnocení, recenze)

Zná někdo důvod překladu názvu na Temný případ? Pravý detektiv by na to přece pasoval líp. 

na příspěvěk reagoval Paulie88

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Prva seria je surealny  zazitok ktory sa viacerych ludi osobne dotkne. Dalsie serie sa toho ani zdaleka nechytaju.

Uživatel Kincl smazal svůj příspěvek.

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Kincl

Já si toho všiml, všiml jsem si toho i v jiných dílech. Na druhou stranu to není nikterak rušivé, mě by sralo kdyby se ve čtvrtém díle opakovaly scény z dílu třetího ve větší míře... :) Pokud ti jde o návaznost mezi díly, pak jde styl vyprávění, přeskakování v čase apod. Jinak, scéna s Reggiem v masce, která celý díl zakončuje byla parádní, budila napětí na díl další, to zpomalení až zastavení obrazu + podkresový hluboký tón. Dodnes si pamatuju jak jsem byl na další díl nažhavený.

na příspěvěk reagoval Kincl, Kincl

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Ještě mi chybí tři díly první řady, ale na konci třetího dílu se oba dostanou někam na pole kde chodí týpek v masce a ve čtvrtém díle už tam ta scéna není, všiml si toho někdo taky?

na příspěvěk reagoval NightPorter, Abes

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

dragon94

Mě ten nosný případ jako takový nepřišel nijak špatný jako hlavní téma. jak psal Dascus, první dva díly jsou nadějné, ale problém je u dílů 3 - 7, kdy je ten případ kolikrát postaven na vedlejší kolej, a řeší se vztah detektiva (Ali) s jeho manželkou napříč celým jeho životem...

Ali a ten jeho parťák jsou ok, ale další postavy nezajímavé, nudné, šablonovité, nezapamatovatelné...

Samotné rozuzlení si popravdě už ani nepamatuju, což ale o něčem taky svědčí...

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Sykii

Rozťahaný sranec, kde sa nezmyselne skáče, a to neustále, vyslovene každých pár minút, v troch časových rovinách.

Nič sa tam v podstate nedeje. Tam kde prvé dve série priniesli každá čosi zaujímavé a originálne, vďaka čomu som sa od nich nedokázal odlepiť, trojka prináša neskutočnú nudu. A to prvé dve časti vyzerali fakt nádejne.

Tie skoky v tom čase mi prišli strašne samoúčelné, ako nejaký gimmick ktorý ma opäť zabezpečiť unikátnosť. Jo zapezpečil - vďaka tomu je to totálny bordel.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel fabecc1222 smazal svůj příspěvek.

Uživatel lupuscanis smazal svůj příspěvek.

TammiLargo

TammiLargo (hodnocení, recenze)

Hashirama

Právě to je ten problém! První série nasadila laťku sakra vysoko (proto ten sentiment během toho propojení s první sérií). Dle mého i druhá série nebyla špatná, jen se to prostě nesmí srovnávat s tou první, protože ta nemá k dokonalosti daleko. Mě TD zničilo schopnost dívat se na detektivní filmy, protože mě nebaví ( jedinou výjimku tvoří Wind River a Prisoners).

Hashirama

Hashirama (hodnocení, recenze)

TammiLargo

Highlightem pro mě bylo propojení s první sérií, což je podle mě trochu špatně. :DD Ale zase jako když už nic, tak sem si říkal, že to vypadá vizuálně mnohem líp než kdejakej film, co de do kina.

na příspěvěk reagoval TammiLargo

TammiLargo

TammiLargo (hodnocení, recenze)

pardon já nevěděla, že tu jsou samí roboti :) asi zbytečný vysvětlovat, kde ty emoce byly

na příspěvěk reagoval Hashirama

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

barrahir

aha, no ja teda nevim, nerekl bych, ze mam srdce z kamene, treba ted o vikendu me dojalo, jak Barca prohravala a Messi ji zas a znova uplne samotinkej hattrickem a asistenci vytah z pruseru, ale tady me to nejak minulo...

TammiLargo

TammiLargo (hodnocení, recenze)

Hashirama

Souhlasím, že se tato série se až příliš snažila být jako ta první. Nemám jim to však za zlé, protože když se druhou sérii snažili udělat jinak nevyšlo jim to. Tím pádem se radši drží toho, co fungovalo v sérii první (a to z větší či menší části fungovalo i ve trojce)... To s tím ksichtěním chápu, i když mě samotnou to až tolik neiritovalo :D Od posledního dílu jsem nečekala ani akci ani napětí, spíš jen takové volné rozuzlení s velkou dávkou emocí. Dá se tedy říct, že splnili má očekávání.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Hashirama

Hashirama (hodnocení, recenze)

TammiLargo

Vyústění (ne)překvapivě super, ale ten průběh. Přijde mi, že s tou snahou udělat první sérii reloaded docílili hlavně toho, že se děje větší hovno a postavy mají horší zácpu. Fakt jako, dávat tolik trpělivosti do tak pomalého seriálu, ve kterém se ještě postavy permanentně tváří, že se měsíc nevysraly, to už je teda skill. :DD Asi se mnou moc lidí souhlasit nebude, ale pojmout každou řadu jinak, jako to bylo u dvojky, to byla ta cesta, po který měli šlapat. 

na příspěvěk reagoval NightPorter, TammiLargo

barrahir

barrahir (hodnocení, recenze)

TammiLargo

Pomalé tempo mi nevadí, když je tam napětí, ale o to jsme přišli po 3/4 hodiny, kdy Watts objasnil případ. Samozřejmě beru, že to má být hlavně příběh o Haysovi (což je taková ohraná písnička scénáristů), ale pro mě nebyl úplně zajímavou postavou, radši bych se dozvěděl víc o Rolandovi. Zkrátka si myslím, že by to vyznělo líp, kdyby to rozuzlení přišlo už v minulém díle, protože tam byla atmosféra hodně vyšponovaná a tady už na ní nedokázali navázat.

Uživatel barrahir smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama