Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Moje 3 hvězdičky hodnotí film jako samostatný. Pokud ho tak vemu nebylo to zas tak hrozný. Celkem normální horor s docelá vymaštěnym koncem. Pokud ho ale vezmu jako pokračování tak je to hrůza. Na takový film jako je jednička se prostě další díl nemůže vydařit. Navíc super strašidelná atmosféra z jedničky je tata. Celkově z toho mam smíšený pocity. Kdyby se to aspoň jmenovalo jinak =( ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ohodnotil pěti hvězdičkami, ale dvojce dávám jen dvě. Ano, tak velký je rozdíl v úrovni obou filmů. Čekal jsem další informace nebo i rozluštění záhady čarodějnice z Blair. Na to se tvůrci absolutně vybodli a udělali stejný přiběh, jehož děj přesunuli do starého domu v lese. Nechápu, proč se nepokusili objasnit řádění čarodějnice a místo toho vymysleli pointu, která je v každém druhém filmu. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Upřímně tohoto hodnocení je mi líto. Asi tvůrci spěchali v doufání, že ukousnou, co nejvíce slávy z rok staré pecky. To taky způsobilo většinovou diváckou kritiku. Tvůrci měli počkat déle aspoň 3-4 roky než se Záhada Blair Witch ztráví a fanoušci dostanou hlad. Hlad vám způsobí větší toleranci. Není found-footage je to normální film na motivy legendy. Proč ne. Rozšíření záhady, zajímavý herci, duchovno, mystika a rituální vraždění. Jednoduchá, čarodějnická jednohubka. Musel jsem to dopsat kvůli novému pokračování z 2016, které u mě naprosto vybouchlo. Na tohle se tenkrát koukat dalo, ať si myslíte, co si myslíte. 65% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

To co první díl dělalo skvělým dílem je pryč. Místo toho nám nasolili neobyčejný bordel, kde na konci se to snažili autoři lepit jak se dalo. Ale prostě to nešlo. Horor to vlastně ani není, protože tam není čeho se bát! Ano kdyby tento film nenesl jméno Blair Witch, tak si myslím, že to mohlo být ohodnoceno lépe, ale zkrátka Berlinger je jako režisér zároveň málo talentovaná osoba a vůbec se nechytá. Když je první díl pecka, tak nelze to dělat tak, že máme jméno a jdeme to natočit, takhle to opravdu dělat nelze! 30% ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Originalita a „autentičnost" (opravdu by všude tahali tu kameru?) prvního dílu jsou pryč, dvojka již je regulérní snímek... Zatímco v "projectu" tvůrcům k navození "záhady" stačila jen směsice zvuků a hromada kamení, zde filmaři spoléhají na klasické hororové elementy v podobě krve a děsivých přízraků - strašidelné to sice není, depresivní? to ano. Atmosféra snímku je částečně umocněna ponurým, podzimním prostředím a rovněž i rozuzlením celého příběhu, jenž v podstatě nabízí dva odlišné konce: 1) Naši hrdinové spáchali sérii rituálních vražd pod vlivem čarodějnice z Blair, 2) Naši hrdinové spáchali sérri rituálních vražd pod vlivem alkoholu a drog... Stačí si jen vybrat :) Příběh je vcelku průměrný, nicméně závěrečná pointa je překvapivá a celé to mystérium ohledně lesa je zpracováno více než dobře - všechny ty přeludy, tajná znamení a zkreslená realita... Herci odvedli skvělou práci a stejně jako v prvním díle ani zde není nouze o vyhrocené situace, drsné hádky a náznaky ponorkové nemoci mezi hlavními postavami - což snímek částečně posouvá do rovin psychologického hororu... Snímek mne zaujal víc než první díl, líbil se mi ten "look," ponurá atmosféra i brakovitost, navíc Marylandské lesy s našimi hrdiny vyjeb**y celkem pěkně - snímek je sice komerční, tuctová záležitost snažící se přiživit na slavném předchůdci, nicméně formou zpracování si jde svou vlastní cestou a legendu o čarodějnici rozvíjí poměrně obstojně... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Sepsání scénáře k filmu trvalo 6 týdnů, obsazení rolí pak týdny 3. (nakiniki)
  • Menší roli ve filmu ztvárnil režisér Joe Berlinger. (nakiniki)
  • Původní záměr režiséra Joa Berlingera bylo ztvárnit snímek s nadsázkou a humorem. Pozdější změna na pozici marketingové ředitelky produkční společnosti Artisan ale znamenala také změnu v pojetí filmu a Berlinger musel rezignovaně upustit od satiry a vytvořit snímek plný krve. Špatné přijetí hororu pak Berlingerovi způsobilo mnoho osobních a psychických problémů. (nakiniki)

Reklama

Reklama