Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 3
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 425)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snad si ani nevybavím jiný film, kde bych co pět minut byl nadšený a pak otrávený. Na každý dobrý nápad přijde scéna, která je na hraně debility. Jeden by skoro řekl, že si Abrams jen tak pro srandu vzal k ruce jako pomocného režiséra Uwe Bolla. Ale ve výsledku to splnilo svůj účel, je dobojováno a necítil jsem se nijak okradený nebo znechucený (ale je pravdou, že jsem nikdy nebyl extra fanda Star Wars). V mých očích každopádně bude Vzestup Skywalkera Dark Phoenixem Star Wars ságy - koncepčně naprosto nezvládnutý bordel s pár silnými momenty a celkem důstojným finále. Na číslo 9 cajk. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi tuctový a nezajímavý příběh. Těchto pseudozápletek se stále novými a novými záporáky a rádoby zvraty se dá napsat de facto nekonečné množství. Film je nabitý akcí a pěknými efekty, takže rozhodně nenudí, ale už zde rozhodně nejde o nějakou tajemnou atmosféru, či budování fikčního světa. 5/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to impotentní a bez duše. Na obrazovce se mohlo odehrávat co chtělo a stejně mi to bylo buřt, protože ke mně žádná emoce nedoputovala a nehnul se mnou ani závěrečné pidi fight s Palpatinem. A ty nepovedený a unylý charaktery v čele s připochcaným Adamem Driverem, který provázejí celou touhle přísavku na filmovou legendu, do toho už pak jen pěkně sednou a vlastně tomu filmu nic neudělaj, protože není co zkazit, byť jsem teda stejně měl pocit, že kdyby do první linie spíš strčili ty důchodce z úplně původních filmů, tak by bylo líp. Za mě koukatelný, ale to je tak všechno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na sérii Star Wars je zajímavé to, že mě samostatně vůbec nebaví, ale pokud výjde spin off ( Solo) či seriál (Mandalorian), tak jsem vyloženě nadšený, což je poměrně zvláštní. Opět mě to vůbec nebavilo, postavy mě nezajímaly, akce se mi nelíbila ani ty praktické efekty, takže jsem klasicky trpěl a prožíval dvou hodinové martýrium. Příběh**, Akce**, Humor*, Násilí>Ne, Zábavnost*, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí*. 2/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to v hlavě rozleželo a zůstávám u nejvyššího hodnocení. Dostala jsem všechno, co bych od nového dílu Star Wars čekala, nebyla narušena originální atmosféra a vlastně celý to sledování bylo příjemný. Chápu skalní fanoušky, že je rozčiluje, že jdou tvůrci hodně naproti divákovi a dělají tak legendu lépe čitelnou i pro ty, kteří k filmu přijdou jen náhodou. Ale není to tak trochu logický krok? O tom, jestli je správný nebo ne, můžeme debatovat. Za mě je to slabších 5* ()

Galerie (124)

Zajímavosti (60)

  • Většina Reiných (Daisy Ridley) nových schopností pochází z vědění zaznamenaných ve starých textech Jediů, které zachránila na planetě Ahch-To. (LostRyba)
  • Rudé stráže v trůním sále na Exegolu jsou Sith troopeři. (LostRyba)
  • Původně měl film režírovat Rian Johnson, ale dobrovolně se zřekl natáčení. (Zek)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Reklama

Reklama