Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Recenze (823)

Monisek 

všechny recenze uživatele

Pro mě srovnatelné s Temnotou, možná i o fous lepší. Prostě se mi to líbilo. Dokonce jsem se i několikrát fakt zasmála. [kino, 2D] ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Třetí restartovaný Star Trek, třináctý „startrekovský“ film vůbec, měl dost pohnutý osud. Studio mermomocí chtělo stihnout vydat film na padesáté výročí značky, trable s hledáním režiséra a i se scénářem nakonec způsobily, že to Simon Pegg s Dougem Jungem museli sepsat dost narychlo a Justin Lin to stejně spešně natočit. Překvapivě a naštěstí se však nejedná o narychlo spíchnutý binec. ___ Abramsova „temnota“ nebyla moc temná a Linovo/Peggovo „neznámo“ není moc neznámé, klasičtější hollywoodské dobrodružství, aby člověk pohledal. Zápletka je sice jednoduchá, ale všechno je dobře namotivované, naexponované a provázané (včetně blbostí jako třeba rýma, hudba, deník, ...), šlape to zhruba jak by mělo a dialogy to má slušné. Snad jen pokusy o agresivní a dynamické akční scény se nepotkávají úplně s úspěchem, byť o fail se také nejedná. Džej Džej mě pořád baví víc, přesto fakt pěkná práce. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Ajajajaja...první dva díly zabodovaly, ale trilogie se většinou nepovedou, nakonec vždy dojde k pádu. Škoda, hodili si laťku vysoko, diváky naučili na úžasnou podívanou, a pak už sami se sebou neudrželi tempo. Těším se na další díl a mezitím si pustím ty dva předcházející ;-) ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

"Fear of death is illogical. Fear of death is what keeps us alive." Čo je 122 minút neustálej akcie? Nuda! Podobne ako pri predchodcoch, aj tu musím zopakovať, že chýba hĺbka. Jediné, čo potešilo je, že Simon Pegg sa dostal aj k písaniu scenára a podarilo sa mu tam prepašovať pár vtipných momentov. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Film pro mě objektivně není na 4* ale co už, když člověk něčím žije přes dvacet let, tak to nemůže řešit až tak moc kriticky. Nejméně zajímavá posádka (herci) ze všech sérií/filmů, ale rozhodně ne nejhorší Star Trek-ovský film. 60% a 4* za efekty, klasické rvačky Kirka a pár vtipných scén dík Simonu Peggovi, který se podílel i na scénáři. Převážně ale za Leonarda Nimoye a jeho odkaz na konci filmu. To byl a je jediný pravý Spock. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Je to dobré. "Do Neznáma" mnohem blíže seriálu než předchozí film, a to v negativním smyslu, snímek ztratil část filmové působivosti. První problém je ve scénáři. Do temnoty bylo hodinářsky promyšlené a mělo ony chytře působící momenty, kdy je člověk překvapen řešením situace, ale přitom vlastně dává dobrý smysl a je přísným důsledkem předchozího. Tohle se vytratilo, Do neznáma si mnohem víc pomáhá nadsázkou a tlačí člověka do pozice - moc přemýšlet a je jen sranda. * Univerzuum Star Treku v sobě má dvě scénaristicky silné vlastnosti, antigravitaci a teleportaci. Člověka pak jejich větší nevyužití zamrzí, zvláště když vidí, jak v Do temnoty dokázali na teleportaci založit zápletku a kreativně se s ní vyblbnout. * Na druhou stranu, Pegg je zjevně velký fanda původního seriálu a je vidět. * Scénář dále (mimo jiné) trpí podobně jako u nových Star Wars a to neschopností správně "škálovat" velikosti konfliktů. Star Wars se snaží člověku namluvit, že jde o intergalaktický konflikt, přitom to působí jako válka dvou menších měst. Nevzbudí to velikostí ani dojem, že spolu bojují dva státy, natož tak planety. Zde podobně - mocný záporák s mezihvězdnou armádou má najednou problém s hrstkou lidí, co mu vběhnou do základny. * Do temnoty mělo výbornou režii a hlavně vynikající dialogy. Zde obojí jen ok, právě slabší dialogy znamenají, že i postavy jsou míň zajimavé a zábavné. Přese všechno - je to dobré, je to pořád zábava každou minutu filmu. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Ľahší a optimistickejší tón Star Treku ohromne pristane. O čo menej som od tohto filmu čakal, o to väčšie je moje prekvapenie! Konečne to má ten pravý startrekovský nádych. A ja sa idem vrhnúť na TOS... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální spektátl toho nejbombastičtějšího zrna, který ale od posledně postrádá kvalitní scénář a od prvního větší dávku humoru a momenty překvapení. Místo toho sice předkládá celkem slušnou zápletku ale prokládá jí zbytečným sajrajtem na téma přátelství a pospolitost až do té míry, že když už to začalo vypadat zajímavě, vždycky to zabila nějaká zbytečná emoce. Sulu je gay a na novou Enterprise se peníze vždycky najdou. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě super, hlavně na mě dobře působily představitelky ženských rolí, na rozdíl od představitelů mužských rolí, tam mi sedí maximálně Zachary Quinto. Každopádně mi to připadá jako jeden z mnoha dílů uprostřed Xtý série seriálu, který má jen vymazlenější efekty než je pro seriál typické. 75% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

No dobře, na tohle se už dalo koukat a měl sem u toho i dojem, že sleduju Star trek (nijak úžasnej, tak na úrovni starých Final frontier / Nemesis). Pozitiva: herci začali hrát (trochu), Kirk začal působit jako kapitán a ne jako fracek s lodičkou, zmizely největší grafické demence (blýskání všeho všude...), vesmírné bitvy mají děj a jsou sledovatelné (místo toho aby to byla jen diskotéka) a pár dalších věcí šlo taky nahoru. Bohužel film má pořád i negativa: záporák je stláskanina dvou konceptů (každý z nich zajímavý, dohromady nefungují), jsou tam zbytečné nestartrekové prvky (upírské kredení života - wtf proč?), místy přetrvává zbytečná megalomanie (vesmírná stanice která by byla extra epická i ve Star Wars, adekvátně zbytečná velikost flotily co na ní útočí...), některé vztahy postav sou zbytečně zkratkovité a pár dalších detailů. Celkově - po předchozích dvou shitech se série zvedla nahoru a je je zase sledovatelný Star trek, ale jsou tam pořád ohromné rezervy. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Po úžasné jedničce a celkem povedené dvojce přišlo trochu zklamání. Když jsem to viděl poprvý, po třech dnech jsem netušil, o čem to bylo. To byl ten největší problém- nudnej, nezážívnej příběh. Zároveň mi taky přišlo naprosto debilní ten způsob, kterým se vypořádali s těma Včelama či co to bylo. Na druhou stranu ale oceňuju Spocka, jeho humor a tak celkově, a taky ten závěrečnej souboj mezi Jimem a tim záporákem. No, snad bude ST4 lepší... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá porce mezihvězdné akce, dobrodružství, napětí a super triků. Skvělá muzika, scénář, střih, režie. Temnější, drsnější a svižnější. Za mne 85%. Už se těším na další, snad se povede. ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Tohle je complete utter horseshit. Pamatujete "první" díl, kde to všehno dávalo, dejme tomu, smysl? Tak tady ne, tady se na něco podobnýho kašle. Ale ve chvíli, kdy jsou Bestie Boys použiti jako vesmírná zbraň musíte tvůrcům prostě uznat, že je to záměr. 5/5, pokud si dokážete přiznat, že jste pořád částěšně v pubertě.2/5 tak nějak objektivně, tři za fun factor, Justin Lin je popcorn v jeho nejkrásnější podobě. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce to nemá Cumberbatche, na druhou stranu je to prostě víc Star Trek a míň jen akčňák než dvojka. Tváře to dohání camei ze seriálových zásob: skvělá Shohreh Aghdashloo - Avasarala z The Expanse či Greg Grunberg - Matt Parkman z Heroes. Oproti jedničce to už nemá ten nádech novosti a nového života pro universum, na druhou stranu je to, budu se opakovat, prostě víc Star Trek. Reboot konečně našel svůj styl, teenageři dospěli. Za patřičné uctění Nimoye/Spocka prostě musím přidělit i tu pátou hvězdu, i když bych si to dovedl představit ještě "startrekovatější" - byl by stačil background sekundárního záporáka či nějaký ten flashback toho, co se tam kdysi stalo. Jo... komu ještě se při scénách s motorkou vybavil Tron? Peggův humor mi prostě sedl. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Jestli nejslabší díl nové série, tak kvůli nudné a nelogické prostřední části. Jestli nejlepší díl nové série, tak díky super začátku a nejvíc "badass" akci poslední doby: scéna pro Enterprise, roj nepřátel a jednu "klasickou" skladbu! ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů se nedalo čekat mnoho, ale tento film je druhý (po Suicide Squad), který mě letos překvapil. Hodnocení obsahuje mírné spoilery! ------------- Tak předně - výměna J.J. Abramse a jeho věrných scénáristů (Orci a Kurtzman) filmu neuvěřitelně prospěla. Žádné scénáristické nesmysly ani nepochopení toho, jak co funguje (narážím na vskutku proklatě studenou fúzi z Into Darkness) tu nejsou, stejně ani žádné účelově remakované/recyklované scény ze starých filmů alá KHAAAAANE! A nejsou tu lens flares! Jo, film MÁ akční scény, ale svým celkovým stylem a pojetím má skutečně mnohem blíže k původnímu univerzu. Simon Pegg a Doug Jung chápou Star Trek lépe, než autoři předchozích dvou filmů. A Justin Lin, ačkoliv režisér Rychle a zběsile, dokázal udělat akční scény mnohem přehlednější, střídmější a nápaditější než Abrams. Možná to není tak překvapivé, Lin má prostě s akcemi více zkušeností. Ve filmu je několik odkazů na seriál Enterprise, což jsem fakt nečekal - zmínka o válce s Xindi a samotný USS Franklin, který je velmi podobného designu jako Enterprise NX-01 a má dokonce stejnou výzbroj. Zde je nicméně menší bug. Je o něm řečeno, že byl první lodí s Warpem 4, ačkoliv má vyšší registrační číslo, než modernější a rychlejší Enterprise NX-01 (nebo nechápu číslování). Zmínka o Giant green hand pobavila a dokonce je vidět i při závěrečných titulcích :) Stanice Yorktown je moc pěkná, ale až moc hi-tech. Na to si ale v tomhle novém univerzu člověk zvyknout musí. Všechno je tu technologicky mnohem vyspělejší, než jak by mělo být. Nepřátelská rojová flotila je pojata dost pěkně - je to něco, proti čemu se dost špatně bojuje, ale zároveň to má logickou slabinu, které bylo využito poměrně dost cool způsobem :) Je tu několik vtipných scén (Uhuřin talisman od Spocka :D), ale i hlubších scén - např. Spock se dozvídá o smrti starého Spocka a rozhoduje se, co dál dělat. Hlavní padouch zpočátku vypadá dost nudně, ale po plot-twistu se jeho celkový obraz mnohem zlepší. Je to zajímavý protivník. Poněkud divně však vypadá rozhodnutí tvůrců udělat ze Sulua homosexuála. Jo, jasně, je to narážka na Takeie, ale zbytečně nucená. Dokonce i sám Takei prohlásil, že ta volba byla špatná. Uh... Jaylah byla docela fajn, pokud se vrátí v dalších filmech, bude to good. Závěrečná scéna se stavbou nové Enterprise byla pěkná. Pojmout ji jako zrychlené video bylo zajímavé rozhodnutí. Z nové filmové série je tento díl jednoznačně nejlepší. Abramse ani jeho kumpány pokud možno nepouštět zpět! ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama