Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

RyonMathrin 

všechny recenze uživatele

R.E. Howard napsal na počátku 20.století plno úžasných povídek, přímo se nabízejících pro filmové zpracování. Tečou v nich potoky krve, je v nich plno krásných vnadných žen a hrdina prozkoumává tajemná zákoutí zapomenutého světa plného magie. Samozřejmě přišel jako první na řadu Conan a byl poměrně slušně zpracován (A. Schwarzenegger ve filmech Barbar Conan a Conan Ničitel). Předlohou Kulla dobyvatele je zejména povídka "Touto sekerou já vládnu" s přimíchanými detaily z jiných Howardových textů. Film má své mouchy a některé věci mohly být zpracovány lépe (scénář, ...), velká škoda. Přesto se mi líbil a jako fanoušek žánru jej hodnotím výše než průměr. Souhlasím s komentářem https://www.csfd.cz/film/34272-kull-dobyvatel/komentare/?comment=814675, podobných filmů je málo. Kdo má rád fantasy nebo hrdinské filmy, tomu doporučuji. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kull měl být filmem, který vynese stoupající hvězdu Kevina Sorba z televizních obrazovek na filmové plátno. Místo toho ho chudáka pohřbil rovnou na videokazety. Ale ono, co by taky jako chtěl, když dobrovolně vleze do něčeho takového? Celý film nemá s úžasnou starověkou atmosférou typu Barbara Conana nic společného a všechno to připomíná spíš další Herculovský celovečerák. Unylá režie, nic moc kostýmy, stupidní dialogy, nepatřičné vtípky a samozřejmě "Tohle není Jim Beam!!!" Kevin Sorbo, který se svým modelovským ksichtíkem na role drsných akčních hrdinů jednoduše nemá a kdyby se hned po Herkulovi vrhnul na romantické komedie, mohl z něj být klidně nový Hugh Grant. Takhle mu nezbývá nic jiného, než sbírat "ohryzky" po The Rockovi. ()

Reklama

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru heroic fantasy, bylo natočeno tak málo slušných filmů, že jsem ochoten u těch povedených i nějakou hvězdičku nadsadit. Za posledních 30 let nebylo natočeno téměř nic koukatelného...máme tady Pána šelem, který byl dějově naprostá slabota, ale pořád patří mezi TOP20 žánru. O pár let později se objevil Barbar Conan, byl by výborný, ale...režisér došel k názoru, že využije Arnoldova ideálního vzhledu ke klipovitosti (pózování s mečem atd.), podle mého tím zbytečně film devalvoval a z Arnolda udělal horšího herce než byl. Conan Ničitel byl bohužel natolik přecpaný latexovými obludami, až se stal parodií sebe sama...Rudá Sonja dodnes rozčiluje mnohé fanoušky žánru slaboduchostí a příšernými herci (koho nakopnout do zadku dřív? scénáristu, trikaře, Nielsenovou, nebo toho uřvanýho kluka s ochranitelským tlusťochem???) . O deset let později se objevil Kull dobyvatel a já byl štěstím bez sebe, že je tady konečně nějaká heroic fantasy na kterou se dá koukat až do konce. Dokonce ani Sorbo (Hercules) mi nevadil a překousnul jsem i gumoidní příšeru. A dnes? Když vezmu v úvahu, že od té doby už v podstatě nic kloudného nebylo natočeno (slabší Král Škorpion, pohádkový Eragon či Dračí srdce, naprostý odpad jako Dračí doupě, bouře atd.). TAk musím (v rámci žánru) hodnotit Kulla nadprůměrně. P.S. Nedávno jsem shlédl ruského Vlkodava z kmene Šedých psů a byl velmi spokojen, takhle má vypadat správná heroic!!! Takže amíci: dejte penízky do pořádný HF, námětů je bambilion! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k tomuhle starému fantasy "skvostu" a musím říct, že kdybych ho minul, tak by se nic nestalo. Stupidní papundeklová blbost se dala trochu čekat, ale co je moc, to je moc. Sorbo se pachtí od ničeho k ničemu a vy si upřímně přejete, aby ho něco konečně zlikvidovalo a byl konec. 15% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 7/10/// +pěkná fantasy, zajímavý žánrový mix -ta rocková hudba v akčních sobojích je trošku směšná/// Snaha o vytvoření nové fantasy ve stylu Conana, doplněná o Kevina Sorba dělá z tohoto filmu na první pohled další část z seriálu Hercules. No po čase tomu trošku přistoupíte na chuť a i díky nechtěnému ději, hudbě postavám, hercům (a mohl bych pokračovat) se budete podivně usmívat. S přivřením očí tomu dám 3*, protož mě film docela zaujal, Je vlastně trošku netradiční a podobných hovadin nevzniká denně několik, tak asi proto. Líbila se mi Karina Lombard./// Celkem 52%/// ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)
  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama