Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (366)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Celkem nepovedená fantasy těžící z Arnolda a jeho slavného Barbara Conana. Film obsahuje takové množství hrozných záběrů, že mě dnes děsí vědomí, že jako kluk jsem Rudou Sonju celkem hltal :-)....Na kloub pod rukou na které uvízl princ jen tak nezapomenu :-D....No a i tak jde o fantasy klasiku, kterou zná snad každý. Snad tomu pomohla i nádherná hudba Ennio Morricone, bůh ví.... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zřejmě vznikl na popud debaty mezi producenty, jestli by to co dokázal Conan svedla i žena (Emancipace žen vpřed). Takže tu máme zrzavou krásku na klasické cestě za pomstou a všechna možné klišé v podání postav: nemotorného asistenta, slizkého pobočník hlavního záporáka a pořádného chlapáka (přece jen nás ty ženský potřebujou), kterého nehraje nikdo jiný než Arnold Schwarzenegger, aby se z Conana vytěžilo co nejvíce. Arnold v prosťoučkém ději funguje jako Deus ex machina, když se vždy zjeví a pomůže hlavním hrdinům a vůbec nikoho nezajímá, že zná jména některých postav, i když je vidí poprvé. A není to jen scénář, co tady působí béčkově. Kamera je vysloveně špatná a celý film je plný nelogičností a chyb. Nejvíce asi bije do očí, když všichni šplhají po skále k hlavní bráně a tlusťoch Falcone může jít vedle nich po cestičce, která vede podél skály a nakonec všichni utečou po přístupové cestě. Přesto má film několik plusů. První z nich je Brigitte Nielsen, na kterou je radost se dívat. Dalším plusem jsou některé dobře vytvořené kulisy (nejzajímavější je asi most z kostry). A tím největším plusem je skvělá hudba Enniea Morriconeho. Takže se opakuje stejný jev jako u Conana, kdy má film o dimenzi lepší hudbu než cokoliv jiného. Podobné filmy: Barbar Conan (1982), Ničitel Conan (1984) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jaké mečo-sandálové lejno dokázal autor Tora! Tora! Tora!, nebo Bostonského případu vyprodukovat. Když se na tu hromádku se sebezapřením zblízka podíváte, uvidíte nestravitelné kousky v podobě Arnieho herectví založeném na výrazu člověka s cizím předmětem v análním otvoru, či scénáře napsaného na papírový ubrousek a pak vám k přežití do závěrečného rakousko-dánského hubana zůstává jen jediná možnost. Zavřít oči, zacpat nos a ač to zní nechutně, "vyzobnout" si z exkrementu o Zrzavé Soňce těch pár rozinek od mistra Morriconeho.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že je Red Sonja výrazně horší film než druhý Arnoldův Conan. Jistě, malý šikmooký fracek je na zabití, ale mnohem méně, než Conanův ukňouraný zlodějíček a "panenská" blondýna. A Brigitte Nielsen je sice chlapice, navíc s obludným sestřihem, ale mocně ji vyvažuje Sandahl Bergman, které to v černých vlasech a v záporné roli zatraceně sekne. Jako fantasy pohádka pro děti je tenhle biják naprosto vyhovující, no a nenáročného dospělého pobaví taky, i když třeba nechtěně. Navíc má hodně pěknou výpravu, Arnold se mi tu líbí asi víc než v Conanech a Morriconeho hudba je samozřejmě velké plus. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fleischer si chtěl natočit spin-off k Barbaru Conanovi. Znovu obsadil Arnolda Schwarzeneggera (ovšem do úplně jiné vedlejší role). Hlavní part dostala nesympatická válečnice a ještě otravnější děcko. Ale hlavně je to těžká nuda. Zatímco Barbar the Destroyer i přes svou brakovost pobavil, Sonja se bere smrtelně vážně. Příběhově to přitom nemá vůbec co nabídnout a tempo je i přes krátkou stopáž až příliš utahané. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Přestože v titulcích filmu není uveden, ztvárnil postavu bodyguarda lorda Brytaga. Na filmování se také podílel jako kaskadér. (Rominator)
  • Arnold Schwarzenegger měl původně hrát Conana, protože i Rudá Sonja je spin-offem k této fantasy. Nakonec to bylo ale vyřešeno tak, že jeho postava vypadá jako Conan, chová se jako Conan, ale nejmenuje se Conan. (ČSFD)
  • Rudá Sonja se natáčela v Itálii. (reich)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama