Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dá se říci že nevtipné. Jen laciné pokusy, opravdu infantilní. Jako že ani dětem to nemusí připadat vtipné - navíc jednotlivé postavičky jsou dost hnusné - na pohled. Vykradení vizuálu Mrtvé nevěsty od Tima Burtona je neodpustitelné. Kdo si sakra myslí, že počítačem udělané "loutky" (a to nehezké) budou něčím novým a poutavým. Jestli na poli filmu může naše mrňavá zemička konkurovat filmovému "kýčovitému" kolosovi USA, je to v animovaném, loutkovém filmu. Ti hamburgeržrouti nemají ani nejmenší tušení, co to je kvalitní loutkový film, kde je vše vyrobeno neuvěřitelně zručnými českými ručičkami. Toto se mi nelíbilo. I přes opět skvěle provedenou animaci. Ovšem nápadem prázdné. Takové "blbé". ()

Reklama

Fary 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, jako když se poblije malé děcko. Je to roztomilý, ale nechutný. Část je fajn, z části by se člověk taky pozvracel. Český dabing je tomu spíš na škodu (aspoň co se přeložených písniček týká). Jinak zajímavý námět a především neotřepané prostředí, ale příběhově stokrát ohraná hovadina. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Sice si tady dost lidí stěžuje na tu vizuální stránku, no popravdě je to spíše subjektivní názor, podle mě to naopak dobře podtrhuje tu rozmanitou mexickou kulturu, která je spjatá i s jinými kulturami než jen tou španělskou. .. Ale jinak je Kniha Života celkově o ničem a dost jasná v příběhu. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak americky uřvané, bylo by to mnohem lepší. Ale na druhou stranu příběh z prostředí latinskoamerického (pouze mexického?) dne de la Muerte mě zaujal - jak se Xibalba vsadí s La Muertou o to, kdo bude vládnout v kterém posmrtném světě, to mě nadchlo. Možná i víc než Manolův příběh lásky samotný. Je to vlastně taková kreslená telenovela s krásnou Mariou a sympatickým Manolou v hlavních rolí. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama