Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ film ktorý má baviť irituje, je niečo špatne. A tu je toho viac. Cez debilnú pointu, dementné chovanie príslušníka policajného zboru, vážne otravnú hudbu, ktorá to všetko pochovala. Za čo teda tá jedna? Pretože námet bol vážne dobrý, nápad použiť striedavý záber na oči súpera a vrece a obstojná kamera. Škoda len že až na výnimku kamery, sa všetky tie dobre nápady rozpadli pánovy režisérovy pod náporom banality, ktorú si nedokázal ustriehnuť. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Povedený tribut osmdesátkovým béčkům, kterému chybí snad jediné, a to je krev. Hlavní antagonista je mutací příšerky Critters a useknuté ruky z Evil Dead, přičemž hlavní hrdina je takový Ash, jehož prodlouženou rukou v tomto případě není brokovnice, ale revolver. Podobně jako v McCarthyho hororech je příběh vyprávěn srozumitelně i bez použití dialogů, a takových povedených kousků je opravdu málo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou všude kam „vlezu“ na mě čekají odkazy k Pionýrům , tak jsem si řekl, že se na ně teda podívám důkladně zblízka. Třída smrti byla hodně dobrá, leč hned jako další v pořadí jsem šáhnul po snímku, který má v mých očích „pěkně dvojsmyslný název“. LudovicoFilm a hlavně Pepa Blažek mě nikdy nějak závratně neokouzlili a nerad to říkám, kromě Casa Carnivora (2010) jsem měl co dělat, abych se na jeho výtvory dodíval. Bohužel nikdy se netrefil do mého vkusu. No a příběh o bankovním lupiči, co se před fízlem schová na místě určeném pro odpadky a následně musí bojovat s ..., si reputaci nějak výrazně nevylepšil. Uznávám, že jistý humorný podtext tu je, ale ve srovnání s Carnivorou, zase krok zpět. Potenciál opět dostal přes držku a to hlavně ve druhé půli. Ta první po akční stránce špatná nebyla. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čéče... Na prvý pohľad amatérska fušerina, postavená na priblblom fóre, ktorá však setsakra zvláštnym spôsobom funguje! Mohol by som v tom hľadať alegóriu, ako sa proti nám stavia náš vlastný odpad a to, čo sme mi nevyužili a neskonzumovali, by si teraz rado pochutnalo na nás. Radšej však poviem, že som sa celkom bavil, a nebyť priblblého policajta, už kvôli priestorom, kde sa to odohráva, by som šiel vyššie. 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Černý potkan, který se objeví v jednom záběru, se jmenuje Gus a patří tvůrcům. (choze)
  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Reklama

Reklama