Reklama

Reklama

LEGO® příběh 2

  • USA The Lego Movie 2: The Second Part (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (191)

Sayko 

všechny recenze uživatele

"Všechno není boží.." Tohle pokračování dětského snímku o lego kostičkách už tak dětské není - dostává se v potaz krutá realita. Proto můžu s nadhledem říct, že si ho užije i dospělák. Spousta skvělých narážek na ostatní filmy, opravdu neskutečná animace, stejně jako byla v jedničce, charismatické postavy, které si hned oblíbíte, nevyprchající fantazie tvůrců, báječná hudba a.. no takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Prostě je to boží! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skutečně mě překvapilo, s jakou pompou odstartoval první Lego příběh a jak se za těch pár let povedlo, aby dvojka naopak naprosto profrčela světovými kiny. A za mě oprávněně. Ze čtyř filmů nejvíce žeru spin-off s Batmanem (pamatuje si ještě někdo Lego Ninjago?!), u něhož bych si dal klidně sequel a ačkoliv mi příliš nesedla ani jednička, Second part už je jen bohapustá zdímačka téměř pohřbené značky s miliardou lítajících kostiček, nevtipných gagů a tak strašně nudnými postavami (krom Batmana, samozřejmě), že už bych další díl asi nezvládl. Navíc tady už rezignovali na jakékoliv překvapení s živými herci (Ferell jen nadává mimo záběr), takže je nejvyšší čas to zabalit. Warneři opět zabili další sérii po 4 filmech.. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Lego Movie 2 je pro mě nejuniverzálnějším bijákem co kdy byl natočen. Užije si ho naprosto každý ať už malé děti, pro které je film hlavně, tak i fanoušci popkultury, rodiče nebo sourozenci. Najdete zde odkaz na všechno po Matrix až po Bruce Willise až po cestování časem ve všech možnejch filmech. Scénář přidal na meta vtipu a boření čtvrté stěny a narozdíl od prvního dílu velice dospěl. Poslední půl hodina byla naprosto skvělá a já jsem se až divil jak něco z takovým přesahem mohli dát do animovaného filmu pro děti. Bohužel první půl hodina mi přišla hrozně vykastrovaná a nezáživná a ikdyž mi to trhá srdce 5* si film nezaslouží. I tak se jedná o podívanou na kterou se musí jít do kina a musíte si ji pustit víckrát. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

4,5*. Lego Movie rozhodně nepolevuje a v současné době je to největší konkurence vynikajících pixarovek. Dovolím si tvrdit, že jelikož zpracovává stejné téma jako Toy Story, tak převyšuje kvalitu některých dílů a zcela určitě bude i lepší než chystaná čtyřka. Velkou zásluhu na tom zcela určitě mají opět pánové Lord a Miller, kteří prostě mají cit pro komedii a očividně i animáky. Nechybí opět chytlavé songy, které jednoduše z hlavy nedostanete. Malou výtkou je stejný koncept, který je použitý v jedničce, kde prezence reálného světa na konci filmu byla překvapivá, zde už je v podstatě očekávaná. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Já tedy úplně nevím, na koho je LEGO movie mířené (tedy kromě mě). Na děti je to příliš rychlé a plné "dospělejších" referencí, na ostatní "dospělé" zase příliš infantilní. Ale někde mezitím je skupina, co vyrůstala na stovkách hodin hraní s legem a zároveň do teď nasává popkulturu z daleka a široka, a tam LEGO příběh bodovat bude. Protože je graficky úžasný (rozhýbat lego svět, aby pořád působil jako lego svět, to není jen tak), protkaný popkulturními odkazy a narážkami (beru to jako velkou meta narážku nato, jak dítě při hře s legem čerpá inspiraci ze všeho možného a výsledná hra je amalgámem různorodých prvků), vtípky referencemi na reálný svět a vůbec hrozně moc našlápnutý. Verbální a vizuální kanonáda, takže člověk i na čtvrté shlédnutí nachází nové prvky a vtípky/reference. Tady je ale ten problém. Přes to, jak mě LEGO movie (2) baví, nedokážu si představit, že bych se na něj v dohledné době díval hned znovu, natož vícekrát. Možná se stejně postiženými kamarády jako společenská zábavná aktivita. Každopádně LEGO movie 2 si drží laťku, přináší stejný koncept s novými prvky a vlastně úplně novou hru. je to i krásně vypoitované, až pomalu dojemné... Úplně mě jímá lítost a výčitky, že jsem jako mladý a hloupý teenager svou krabici lega poměrně levně prodal. Třeba mohla takhle hezky jednou posloužit i mým dětem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Herečka Stephanie Beatriz (Sweet Mayhem) má na pravém obočí malou jizvu, která byla způsobena dost ironicky. Když jí bylo 10 let, upadla a rozřízla si obočí právě o stavebnici LEGO. (Tet.Ew)
  • Ve filmu se objevuje několik narážek na to, že se Lego Batman film (2017) odehrává mezi Lego příběhem (2014) a Lego příběhem 2, jako například zmínka o záchraně světa nebo výskyt komorníka Alfréda, který v prvním díle nebyl. (Plukovnik538)

Související novinky

Jason Momoa namluví sněhuláka

Jason Momoa namluví sněhuláka

02.07.2020

Jason Momoa patří k těm typům herců, jejichž tělo a tvář jsou natolik specifické, že logicky bude obsazován spíš do hraných rolí než těch dabérských. To samozřejmě neznamená, že by se s dabingem… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Reklama

Reklama