Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (145)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

1. serie: Vubec nejde o komedialni rachandu, jako u vetsiny animovanych serialu. Jde o dospely animak, kde se nedela rozdil mezi konem, clovekem nebo tarantuli, kde se dospelacka temata podavaji s obdivuhodnym humorem a kam se v druhe puli vkrada silna depresivni nalada. Hodne originalni a zatim neokoukany pocin za ***** ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Bojack Horseman: toť zkrachovalý herec, alkoholický kůň, nadprůměrný srdce-i-bránici rvoucí kousek. Od nejmenované žluté telenovelové rodinky se animáky pro dospělé hodně posunuly: úroveň animace, humoru, voice-actingu, komplexnost a vývoj postav, nebývalá ztotožnitelnost a aktuálnost, ale zároveň i jistá nadčasovost... ale zároveň absolutní primitivismus, prvoplánové vtípky a rozvíjení jedněch postav na úkor cartoonizování dalších. Promyšlené scénáře a zviditelňování důležitých společenských témat (závislosti, asexualita, nemožnost mít děti, feminismus, média, smrt, domácí násilí, ztracená sláva, antidepresiva...menu je vskutku bohaté), nezapomenutelná znělka a intro mi zkrátka přirostly k srdci. Seriál naštěstí skončil v nejlepším - tedy až na poslední epizodu, která částečně popírá průběžně rozvíjené hlavní idey a je typicky hollywoodsky šťastňoučká a růžová, což je škoda. Lásku ke strhující kreativitě tvůrců ale jeden jen tak neztratí! ()

Reklama

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Prvy diel je skutocne rozpacity, nemastny-neslany a miestami rather awkward than funny. No hned od druheho dielu, ''Bojack hates troops'' (and I 100% share his opinions :D), som presvedceny ze som nasiel dalsi level socialnej satiry.. :D Vychlastany vyhoreny celeb kon-herec ''riesi'' problemy pozemske a sucasne, co serial stavia do popredia Rick and Morty. Sice milujem multiverse-anythingcanhappennorule-comedy R&M, no tuna sme doma. O to je to udernejsie a provokativnejsie, pretoze to tematizuje a prekonava vseobecne zdielane mantinely sucasnej spolocnosti. Antropomorfne zvieratka umoznuju dalsiu rovinu vtipov, navy seal je pre mna osobne vtipnejsi (hate that prick!), nez semennik straziaci casopriestorove kontinuum. Hooked and in love (with Princess Carolyn, and already hate Mr. Peanutbutter, what an ass)! :D :D :D <3 ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fajnový seriál, který s oblibou sleduji. Možná je trošku zarážející, že mě víc bere ta dramatická linka než mnohé kvalitou rozkolísané vtípky. BoJack je totiž tak krásně sebedestruktivní, věčně chlastající hovado, že si ho nejde nezamilovat. Sledovat, jak se žene z jednoho průseru do dalšího, mě ani po druhé sérii bavit zdaleka nepřestalo. 3,8* ___________p.p.č.: Mám hodně rád Willa Arnetta, Alison Brie a Aarona Paula... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Skrz epizódkové vtipy (pri ktorých avšak každá akcia má aj následky, čo je pri seriáloch podobného typu veľmi osviežujúce, realita ostáva zachované, vyvíja sa, nereštartuje sa presunom do ďalšieho dielu), nepríjemne realistický dej a prepracovanú psychológiu postáv, BoJack Horseman tne do živého a je pre mňa to najhodnotnejší seriál dneška. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • Český režisér Jan Hřebejk tento seriál nepřímo zařadil mezi jeden z nejlepších. [Zdroj: časopis Reflex] (vyfuk)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama