Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak málo stačí ke kontaminaci neznámým virem z vesmíru. To zakusí záchranná skupina, která má za úkol najít a přivést zpět jednoho ze svých členů Whita Carmichaela z nejvzdálenějšího konce galaxie, planety Infini. Jakmile se ocitne záchranný tým na planetě, začíná se ukazovat pravá podstata viru, pouhá kapka krve nakaženého a ztrácíte kontrolu, převládá agrese a hněv a zdá se, že už není cesty zpět... nebo ano? (Standic1)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad by nebyl špatný, i když je takový jednoduchý, ta humanitní myšlenka byla zastaralá už v 60. letech minulého století. Kulisy docela ujdou, ale celé je to o ničem, zbytečně dlouhé, zbytečně zdlouhavé, zbytečně zmatené. Ten začátek mohl být sestříhaný na pět minut, i to běhání po základně. Nevěřím, že do laboratoře se Whit dostal ař teprve se záchranným týmem. Jo, je zde vidět směska rlzných filmů, od nichž si to bralo, včetně The Abyss, ale prostě nějak mi přijde, že koukat dvě hodiny na film, jehož akce je také zmatená, abych dostal jednoduché morální naučení, že je to až moc. ------ Průběžné poznámky : Už původní premisa je divná. 95 % obyvatel na hranici chudoby. Ok, kdo teda financuje a proč nějaké průzkumy vesmíru a složitá technická zařízení, a kdo je staví? - Baba zrovna přenesená nějakým tunelem a má na červeno nalakované nehty? Ale no tak! A samozřejmě klišé jak sviň, je těhotná. - To se přesouvají i v oblecích? Terminátor se musel přesouvat nahatý. - Vážně jsou ty přesuny ve stylu Hvězdné brány nebo Star Treku? . Proč při akci není vůbec nic vidět, co se děje? - Proč to má tři začátky a ani jeden pořádný? Jako fakt ani jeden externí pohled na planetu? - Za celou tu dobu na stanici šel do laboratoře až teď? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že Australáci umí slashery a postapa, no a teď už vím i to, že umí i koukatelné scifárny. Tedy aspoň mně tohle nenápadné béčkové scífko zaujalo víc, než spousta namachrovaného hollywoodského žánrově příbuzného sajrajtu. Klidně se přiznám, že začátek jsem si musel pustit dvakrát protože jsem se v něm malinko ztratil, no ale to už je v mým věku normální a o kvalitě scénáře to nejspíš mnoho nevypovídá. Jistě, žádná velká originalita se nekoná (já si parkrát vzpomněl třeba na The Thing, Soljaris, Abyss, nebo na všelijaký zombiárny), ale jinak naprosto vyhovující relaxačka. Hlavní "hrdina" není žádný hrdina, je to spíš takový ufňukaný srábek typu Tarkovského Stalkera ("já mám doma ženušku těhulku a nechci tady umřít, bééé...") a k srdci vám asi moc nepřilne... no ale zase tím je možná vlastně docela sympatický, že je takový... lidský... do jisté míry (nebudu radši moc napovídat). Nejvíc mi asi sedla vizuální stránka filmu, protože planetární základna natočená v nějaké podzemní kotelně nějakého paneláku se myslím docela povedla, byla taková hezky syrová, omšelá, nízkorozpočtová... Měl jsem připraveny čtyři hvězdy jakožto výraz sympatií pro nekomerční kinematografii, ale znechutil mě trochu konec 1) s moralizujícími a patetickými žvásty ve smyčce 2) s želatinovými emzáky s dopisem typu "ajlavjú" v jejich rukách 3) no a taky mě trochu zklamal fádní happyend, doufal jsem v poněkud jiné (i když taktéž fádní) vyvrcholení. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová kosmická vyvražďovačka s podstatnými ingrediencemi, namíchanými dle osvědčených receptů. Podivná nákaza, agresívní choutky, cákající krev, honičky po nekonečných chodbách a špetka časové dilatace navrch. Málem jsem byl i potěšen, nebýt slabomyslného konce, který tomu ubírá jednu hvězdičku. Ovšem musím ocenit neotřelou motivaci hlavního hrdiny, žádná záchrana světa, žádné obětování se za kamarády, vše lapidárně shrnuto v památné větě: "Slíbil jsem ženě, že budu na večeři doma." I přes ten oslizlý konec doporučuji všem fanouškům kosmického hnusu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Náhodně jsem si toto dílko stáhl a vrhl se do něj. No, nudil jsem se, co k tomu asi tak dodávat ? Tu slabou druhou hvězdu dávám proto, že film neměl žádnou výraznou chybu. Začátek a konec (respektivě asi ta 3/3 filmu) – tam se něco aspon dělo. Nějaké ty nápady a v rámci nízkého rozpočtu prostředí nevypadalo zle. Herci – žádný mě nějak neoslnil a ani moc nezaujal. Mám k tomu ještě vůbec něco dodávat ? Asi ne, přežil jsem to, no. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Infini je přesně ten typ béčka, na který se vyplatí kouknout, i když se vám to nakonec nebude pozdávat. Už jen za odvahu jít do škatulek /Drama/Sci-Fi/Thriller/ se staromilským přístupem je sympatické. Našlápnuto to mělo od začátku, až nečekaně dobře. Znepokojivá atmosféra, hudební podkres, solidní hlavní hrdina..., že v polovině došly nápady a závěr je snad céčkový není nepřekvapivé. Přes různé nedostatky nabízí Infini něco, co už se v dnešním mainstreamovém filmovém průmyslu (asi principiálně) skoro netočí, nenosí a to je nesmírně imponující. Za celkovou snahu a svižný přístup dávám 57%. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama