Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (721)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Západní žánrový standard, jemuž podráží nohy absence jediného momentu překvapení i to, že kvůli efektu jsou postavy ochotny zachovat se jako nebetyční tupci, což by jim šlo odpustit tehdy, pokud by se jim dostalo kapky osobního života navíc; všechno tohle bohužel absentuje a tak je to vlastně ve výsledku… onen západní žánrový standard. [Jestli to má být pochvala, či pohana, je na vás.] 3 a ½. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ano, svatá pravda, nejedná se o klasickou českou debilitku, je to stoprocentní debilitka americká, což je ve svém smutném finále vlastně jedno. Má averze k FF opět zaregistrovala očekávaný nárůst a blokem s černými puntíky, určeným pro tento šupžánr, si můžu maximálně vytřít prdel, je nenávratně plný. Co si zasloužilo vůbec nějaké solidní hodnocení, tak to byli herci. Respektive jejich výběr, který neprobíhal v našem zdevastovaném rybníčku, a proto neťapkal po lese Straša Strašilov, či nějaká zrzavá kreatura. Přesto si tohle může po druhé pustit leda masochista s šedým zákalem. Pítře Džákle, kdybych neměřil o metr méně než vy, znova bych si nechal vysvětlit in natura Vaše sexuální vychytávky při promu... ehm, při reportážích psaných na oprátce. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Chvála ze všech stran a přitom výsledek nic moc. Žádné pocity to ve mě nevyvolalo, spíš jsem byl rozčarovaný hlavně z těch zvuků, které měly strašit a přitom byly vloženy do míst, která zdaleka strašidelná nebyla. Prostě úplně mimo. Rozhodně první v pořadí, kde jsou lekací zvuky nejvíce přepálené ze všech filmů, co jsem kdy viděl a díky tomu kvalita snímku prudce klesá. A pokud se spoléhá pouze na lekací zvuky a není vytvořena hororová atmosféra a děj, tak je to špatně. Taky mi to chvílema připomínalo Blair Witch... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film jde od prvních minut přímou cestou za svým cílem děsit a polekat. Přes autorovo zařazení mezi thrillery je tak film čistokrevným horrorem, který v průběhu používá všechny osvědčené nástroje k paralýze diváka. Lekačky, necivilizované postavy a ponurý dojem konce světa v podobě ukrajinské vesnice podtržený podzimním počasím úspěšně tvoří patřičnou nepříjemnou atmosféru a v součtu společně s mnou protěžovaným POV stylem solidní fungující celek. Ghoul se tak může klidně zařadit i v celosvětovém měřítku mezi ty zdařilé horrory roku 2015 (umírněně řečený obrovský superlativ pro Petra Jákla). Objektivní dojem slušného nadprůměrného horroru se bije s nadšením, které vyvolává v českém divákovi, protože v rámci dosavadní snahy naší kinematografie o horror je snímek jako lamborghiny zaparkované mezi koloběžkami. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Konečne našinec, ktorého žánrovky nie sú handicapované východoeurópskou zaprdenosťou, majú gule a sú predateľné globálne. Univerzálne fungujúci horor hollywoodskej paranormálne-blairwitchovskej školy, režijne lepší než väčšina jemu podobných, napr. Chernobyl Diaries, The Dyatlov Pass Incident (čo Jákla pasuje do postu lepšieho režiséra než je Renny Harlin :-) Film je poskladaný z vecí, ktoré už sme videli inde, ale funguje. Hlavne vďaka pojmu “Čikatilo", z ktorého už pri vyslovení mrazí. Škoda, že sa jeho meno nezačne vo filme prepierať skôr, rozjazd mohol mať silnejšiu atmosféru. A škoda, že s tým Jákl neprišiel skôr. Dnes bude jeho film iba jeden z mnohých. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první český horor, který byl uveden v kinech ve 3D. (Gyorgy)
  • Na 4 roky trvající produkci filmu se podílela řada ostřílených hollywoodských tvůrců. Jako výkonný producent se pod film podepsal Rob Cohen, který produkoval Čarodějky z Eastwicku (1987) a režíroval snímek Rychle a zběsile (2001), koproducentkou byla zase Nancy Bishop, která se zase starala o casting filmu Mission: Impossible (1996). (Zdroj: lidovky.cz, rozhovor s tvůrci na premiéře) (oje)

Reklama

Reklama