Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (721)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hladomor na Ukrajině, kanibalismus a Čikatylo. Až si člověk říká, že s takovými ingrediencemi by to nedokázal zkurvit snad ani Srstka. A ejhle! Péťa asi přičinlivě polykal, a tak mu židácký producent Robert půjčil hájosmičku, aby před ní mohl nechat devadesát minut čurákovat partičku nesympatických, afektovaných, ochotnických Američanů, co řvou Eaten, Eaten a bafají na sebe gumákama a kotletou z nuceného výseku. Opravdu jsem nechápavě kroutil hlavou, když jsem viděl ten sáhodlouhý seznam příživníků, kteří se na tom podíleli a z určitě príma předraženého výletu na Ukrajinu přivezli něco, co by zmáknul za maminčino kapesné i Jakub Smutný jen s mobilem, pár debily a vykuchanou kočkou v libovolných vidlích Broumovského výběžku. Asi nějaký grant na podporu zaměstnanosti nebo co. No nic, je čas jebnout Jákla jeklem, popřát mu mnoho alespoň kaskadérských úspěchů a otočit se na druhý Bok. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po minimálních očekávání největšího hororového skeptika na CSFD jsem dostal překvapivě solidní film, který pravda trochu kazí fakt, že nepřichází z ničím novým a jenom spojuje koncept duchařských lekaček z FF subžánrem, ale v rámci možností to funguje docela dobře. U mě totiž bude asi hlavním problémem u většiny současných hororů ten fakt, že pořád doufám, že uvidím zase nějaký ten film který přijde z něčím aspoň špetku originálním, ale to se zdá být zhola nemožné, takže záleží hlavně vždycky na tom jaký má film lokace a jakou má atmosféru. No a obojí musím u Ghoula pochválit. sice se nedá popřít, že ta inspirace Záhadou Blair Witch je tu více než očividná a díváme se na něco co tu už minimálně stokrát bylo, ale uznávám, že tady se opravdu povedlo najít slušně depresivní a strašidelný prostředí a i když si mohli tvůrci odpustit ty některý opět trochu zbytečný a do očí bijící lekačky, tak i po stránce atmosféry ten film funguje docela slušně i když je samozřejmě předvídatelnej jako prase. Prvních 20 minut nic moc. Postavy se zase chovají jako solidní partička dementů která si ze všeho dělá srandu ničemu nevěří a chtějí jenom tak z prdele vyvolat ducha. No a v druhý půlce jsou pak v píči z toho, že dostali co chtěli. Uvažoval jsem tedy jak naložit se svým hodnocením a nakonec dám tu třetí hvězdu hlavně za to solidně natočený atmosférický finále i když ten nápad z duchem Čikatila mi přijde trochu jako kravina. Na druhou stranu mám li to porovnat např z velice podobným Slovenským Zlem který mě málem unudilo k smrti a atmosféra byla na nule, tak Ghoul je přeci jenom o dvě třídy výš.55% ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tvůrci tak lpí na označení "temný thriller", když to je horor jak vyšitý. Není sice tak strašidelný, jakou má pověst, a je spíše laciného béčkového charakteru, na druhou stranu je však kvalitativně plně srovnatelný s americkými horory podobného typu. V tomto ohledu se jedná o vítězství Petra Jákla, jemuž se podařilo natočit žánrově čistý český film, jenž má šanci udělat díru do světa. Navíc je poměrně funkční, atmosférický a v jistých ohledech dokonce lepší než ekvivalentní zahraniční konkurence, tudíž se za něj není třeba stydět. Delší recenze ZDE ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ghoul je na české poměry vydařený, ba vlastně nejvydařenější horor z našeho kraje. ( Seznam českých hororů není zrovna 2x velký). Film má hodně blízko k Blair Witch svým pojetím i formou, ovšem Ghoul nepůsobí až tak amatérský, mdle a nezáživně jako film výše uvedený, přesto nemůžu sdílet příliš velké nadšení, tenhle styl hororu mi zkratka není příliš blízký. Ghoul se především snaží vypadat zajímavě i po stránce příběhové, no nejsem přesvědčen, zda to byl dobrý tah na branku, velmi zábavný či informativní film příliš není. Lekačka na mne nezapůsobila ani jedna, což také pokládám za mínus, plusem byly pro mne zatuchlé prostory baráku a působivé atmosférické finále ( Les a ukázání Čikatila na scéně), za které přidávám i 10%, takže pro fanoušky určitě povinnost už jen proto, že film pochází od nás, znova bych si jej však už nepustil. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Moc jsem se do toho filmu nehrnul. Podobné záležitosti nevyhledávám. Přesto jsem to zkusil. Tyhle amatéřiny či styl těchto snímků, kdy banda mladých lidí natáčí nějaké bludy, moc nemusím. Byl jsem trochu zvědav, jak se s tím popere český režisér, no moc mě to nenadchlo, ale potenciál to sakra mělo. A právě to mě nejvíc štvalo. Ke konci snímku zde mohla být větší brutalita (skoro žádná zde nebyla), nějakou tu lekačku bych tu uvítal také – škoda, nějakou krev, vylepšit tíživou atmosféru, kterou jsem tu cítil jen málo. Kdyby se všechny tyhle aspekty co jsem vypsal, daly dohromady, tak by to mohl být solidní horor. Třeba prostředí bylo ideální. Hnusné, rozpadlé chatrče, špína – to bylo dobré. I herci nebyli nejhorší. Nemá to výraznou nelogickou chybu, jen je to dost obyčejné a suché. Chvílemi mě to zaujalo, říkal jsem si, kdy asi přijde ten pravý moment, nějaká výjimečná scéna, nic z toho jsem se bohužel nedočkal. Znám ale horší podobné projekty, takže hodnotím čistě podprůměrně, hůře ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Tvůrci získali skutečné záběry Andreje Čikatila. (beran-ek)
  • Web Alkohol.cz připravil při příležitosti světové premiéry filmu Ghoul exkluzivní koktejl „Cool Ghoul“. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama