Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

akisha 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle film nemůžu brát jako nostalgickou vzpomínku, pak by bylo hodnocení vyšší. V akčních sekvencích všechno šlape jak má, o tom žádná, bylo skvěle využito horský prostředí i Stallonovy "akční" dispozice, samozřejmě. Ovšem pak to trpí všema těma sympatickýma neduhama stárnoucích akčňáků se svalovci. Záporák trousí fakt dementní hlášky a přehrává, jako poskoka má magora se samopalem a k tomu přivzal zlou a chladnou blondýnu, některý akční scény hodně přitažený za vlasy, klišé s "traumatem" hrdiny, který je současně úvod k filmu, hlavní hrdina je ultra-klaďák, kterej nikdy ani nepomyslel, že by si mohl trochu těch pěnez ulejt, když má příležitost a v neposlední řadě všechny ty super lezecký vychytávky, který Stallone používá a ze kterých měl můj bratr (horolezec) dosti cukání v koutcích:)) A možná jsem to jen já, ale hudební motiv mi strašně moc připomínal Posledního Mohykána. Na druhou stranu jsem se ani jednou nenudila, naopak jsem se slušně bavila, a to ani nejsem moc fanda podobných filmů. Rozhodně to lepší ze Stallonovy kariéry. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani po těch pár letech co jsem tenhle film viděl poprvé neztratil nic ze svého kouzla. Renny Harlin v plné síle ukazuje, jám má vypadat pořádný akční film, který chce udržet diváka v permanentním napětí od začátku dokonce. Záporáci sice nejsou nijak výrazní, ale díky skvěle napsanému scénáři to ani tak nevadí. Je z nich jasně cítit po čem jdou a všechno ostatní je tak trochu mimo, nezáleží na tom. Hlavní postavy jsou sympatické přesně tak jak by měli být a zároveň se jim daří být vždy na těch správným místěch. Celé dvě hodiny je děj brutálně nadupaný a je stále se na co dívat, neboť stále o něco jde. Nebezpečí tady nehrozí pouze od nebezpečných teroristů, ale také od přírody, která za nimi příliš nezaostává, o co se nepostará mráz, to s radostí dokončí gravitace. A hlavně se nedočkáme oblíbeného nekonečně natahovaného konce, i když i tentokrát příběh nekončí v tu chvíli, kdy by se mohlo hrdinům zdát - divák však moc dobře ví co se děje, tvůrci před ním namají co tajit, a tak to má být. Musím se přiznat, že ve scéně kdy se Sylvester Stallone bez bundy potýká s ukrutnou okolní zimou, mi běhal slušný mráz po zádech. Skvělá práce, jen škoda, že pro podobné filmy musíme sahat do filmotéky a nového přírustku se již nejspíš nedočkáme. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko, které ani po letech neztrací na zajímavosti. Renny Harlin dokázal z béčkového tématu vyždímat téměř ačkovou záležitost, hlavně po technické stránce (ostatně, nominace na tři Oscary v technických kategoriích to potvrzují). A i když je to "jen" blbé béčko, tak mě se líbilo. Protože když to porovnám s některými bečky, které se točí dneska, tak tohle je o několik tříd nad nimi. A John Lithgow jako záporák? Skvělý!!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční film je jedno velké klišé, ale horolezecké prostředí je z mého hlediska atraktivní, proto k zamýšlenému lehkému nadprůměru přihazuju jednu malou hvězdičku. Ani druhé zkouknutí po dlouhých letech ve mně nevzbudilo nutkání hodnocení přitlumit, takže těch 70% si Italský hřebec za svou alpinistickou kreaci zaslouží. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Původní název filmu byl "Gale Force" a ve scénáři čelil Sylvester Stallone (Gabe Walker) teroristické skupině během tropické bouře v pobřežním městě. Projekt se však v této podobě zdál společnosti Carolco příliš drahý. (džanik)
  • Netopýři byli do scény v jeskyni dodáni až po natáčení - jako speciální efekt. Byli sice k dispozici ti skuteční, ale Sylvester Stallone (Gabe Walker) a Janine Turner (Jessie) se v jejich přítomnosti údajně báli točit. (džanik)
  • Severoamerické tržby dosáhly 84 milionů amerických dolarů, celosvětové pak činily 255 mil. (NIRO)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama