Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil filmovou úroveň, tak tady film určitě neoslnil. Pokud bych ale hodnotil to jak moc jsem se cítil během filmu malý a že jsem se opravdu bál ...tady určitě snímek obstál. Jenže, ono jde taky hlavně i o tom prostředí. Kdo z nás by se v podobném lese uprostřed ničeho nebál, že? Oceňuji fakt, že tvůrci diváka zhruba od 40. minuty nenechají odpočinout a ládují do nás čím dál hustější atmošku. 55% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Sequel na původní snímek z 1999. Hm. Dobrý no... V dnešní době, kdy fan footage žánr je díky Paranormal Activity sérii už dost omšelý a opotřebovaný, si člověk musí klást otázku, zda vůbec bylo tohle pokračování nutné. Inu, nebylo. Kouzlo hrůzy jedničky spočívalo především v oné neviděné, neznatelné hrozbě a klidné temné atmosféře. Tenhle snímek ale obojí posere hned v prvních 5 minutách. Asi od půlky začíná hrozná jízda plná křičení, vřeštění, běhání sem a tam atd., přičemž divák nemá vůbec žádný čas si oddechnout. Díky tomu zcela vymizí napětí a začne nuda. A ta zkurvená nadpřirozenost! Dyť to už s tou jedničkou nemá vůbec nic společného! Tvůrci evidentně nedali dopustit na klasické vyvražďovačky teenangerů, tak je s vervou napumpovali i sem. Co však můžu ocenit jsou velice slušné zvukové efekty, ty občas tu otřesnou atmošku ještě tak nějak zachraňují. Jo. Uvidíte tam tu čarodějnici. Je to velký bílý wendigo. Uups, spoiler! A víte vy co? Nemáte zač! Fakt... Slabší 2* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie zažiť na vlastnej koži dobu v ktorej sa do kín dostal jeden z najprelomovejších filmov svojho žánru. Chvíľa keď vedľa vás v kine sedí hrôzou absolútne paralyzovaná kočka, ktorá odvracia zrak od plátna smerom k mojej mužnej hrudi je skrátka na nezaplatenie. :-) Samozrejme šanca, že by pôvodný film mohol mať aspoň priemerné pokračovanie (najmä ak človek nechápe prečo by niekto okrem rýchleho zisku mal akúkoľvek motiváciu sa o niečo podobné vôbec pokúšať) bola nulová. Dôkazom je nepodarok menom BOOK OF SHADOWS. Tvorcovia "skutočného" sequelu na to ale išli doslova od marylandského lesa a musím uznať, je TO tam. Síce čarodejnica vyzerá skôr ako neandertálsky zombie, ale povedzme si úprimne, kto by chcel blúdiť v tom prekliatom dome? Ja teda nie. (15.3.2017) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Abych to porovnal s prvním dílem, tak tentorát byla občas atmosféra slabší. Ale jinak všechno je vymakanější a konečně i na pár okamžiků zahlédneme zlou čarodějnici, což byl největší průšvih v prvním dílu, kde se na ní těšíte a ono prd. Tady se sice jen mihla, ale aspoň to vyvolalo nějaké napětí. Jinak žádný zázrak to ani tentokrát není a hlavně se všechno nese v podobném duchu jako první film. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)
  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno