Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (125)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) vzpomínal na natáčení jedničky i na to, jak se mu na place tak neuvěřitelně nákladného trikového filmu daří myslet na svou postavu: "Taková už já jsem naivka. Když jsme dělali jedničku, měl jsem ji za takový malý, intimní filmeček. Vnímám to tak, že se svým režisérem vlezete do zákopů a tam se nějakou dobu snažíte vypotit výsledek. Máte nějaký kontext, ať už je to struktura té které konkrétní scény nebo... no, nikdy to prostě není celek. Až někdy v polovině natáčení jsem viděl hrubý sestřih první upoutávky a došlo mi, co točíme za monstrozitu. Teď, při práci na dvojce a trojce, vím, na čem jsem, ale pořád je to celé o práci na mé postavě, na Jackovi. Udělám to, co se po mně chce. Jestli kolem mě behem deseti vteřin proletí deset milionů digitálních dolarů, už není moje starost. Já hraju Jacka. I když, abych zase neplácal: Samozřejmě bylo vidět, že je to celé takové nějaké větší a dražší. To by se dalo vidět a cítit prostě všude. Bylo to komplikovanější a náročnější. A zábavnější!" (NIRO)

Johnny Depp

  • V časech po Pirátech z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) se stal jedním z nejlépe placených herců světa, což komentoval tak, že "jediná věc, kterou pro mě ty peníze znamenají, je svoboda. Byl bych úplně stejně šťastnej, kdybych měl v kapse jenom pár stovek doláčů, pokud bych mohl platit nájem a uživit svoji rodinu. Poprvé jsem svoje prachy dobře použil, když jsem koupil Vanesse a naší holčičce dům v jižní Francii. Tehdy jsem se poprvé cítil doopravdy doma. Je to moc hezkej pocit, přijít nějak a mít pocit, že jste DOMA. Je to taková kotva. Můžeme si tam povídat se sousedy a bavit se o kozách, o počasí, o víně, prostě o všem, kromě toho, kolik vydělal můj poslední film." (NIRO)

Život a smrt Petera Sellerse (2004)

  • Geoffrey Rush dlouho váhal, zda titulní roli přijmout: "To je vlastnost, která se se mnou táhne odjakživa a projevuje se hlavně v mé divadelní kariéře. Můj agent mě za to nenávidí. Totiž: vždycky když uvažuju, jestli vzít nějakou roli, nejdřív začnu hledat všechny důvody, proč se pro ni nehodím, a až dlouho potom ty, proč bych to vzít mohl. Takže teď jsem si říkal: 'Jsem Australan a on byl Angličan. On byl tlustší, menší a chlupatější.' Těch věcí bylo moc. Scénář se mi líbil, ale stejně jsem to odmítl. O rok později se mě zeptali znovu a vzal jsem to. Nešlo o to, že bych si s nimi nějak hrál, nebo že bych byl namyšlený, ale zrovna jsem točil Piráty z Karibiku a byl jsem krapet odvážnější a... drzejší, protože jsem byl na obří lodi ve velikém klobouku a s opicí na rameni. Dávalo mi to bizarní sebedůvěru. Řekl jsem si: 'Jsi charakterní herec a tenhle scénář je plněný sen charakterního herce. Někdo to nakonec vezme, tak proč ne ty? Připrav se, že můžeš spadnout na držku, a jdi do toho.' A když jsem se takhle zbavil zbabělost, skvěle jsem si to užil." (NIRO)

Super-Blb (2022)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama