Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

New Mutants dlouho odkládaná záležitost, která se konečně dostala do kin, ale víc by filmu slušelo místo na platformě Netflixu než v kině. Není to však špatné, trošku mě štvalo, že celý film se odehrává ve tmě a má hodně tmavý vizuál ( v kině to působilo jako 480P kvalita), ale odehrává se naštěstí v dobrém prostředí ústavu a má poměrně sympatické postavy, kde nejvíce září naše Scream Queen Anya- Taylor Joy, která si připisuje už 6. zářez v hororu a objeví se i v očekávaném Northmanovi a Last Night in Soho, ta holka prostě jede, je výborná a fandím ji a zde si zahrála drzou mrchu a je i nejlepší postavou celého filmu. Film je poměrně napínavý i záhadný a nejzajímavější scénou je příchod Smiley Mana, který má skvělou masku a působil nepříjemně, ovšem film sráží dolů hodně digitální finále s obrovským medvědem, což se přehouplo spíš na teen fantasy než- li horor, ale vzhledem k problémům jaké film potkaly to nakonec dopadlo asi lépe než jsme čekali. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***. 6.5/10. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po problémech s uvedením asi nikdo nečekal, že budou New Mutants nějakou převratnou komiksovou podívanou. A oni taky nejsou. Na druhou stranu z nich nevylezl extra velký propadák, za který se nebojím označit například loňskou Dark Phoenix. Boone přistupuje k postavám s pokorou, a díky tomu si fanoušek Marvelu může vychutnat třeba povedenou Magik, která na plátna konečně přivádí i draka Lockheeda (za což dávám velký palec nahoru), či vymazleného Deamonbeara. Právě závěrečná sekvence, kde se předvede v plné kráse je překvapivě docela povedená - a to jsem se jí po trailerech docela bál. Hlavním problémem však je, že samotný "horor" není nijak děsivý. Přitom kdyby to dostal do rukou Wan, zvládl by s tím podle mě udělat divy. Protože potenciál v příběhu, postavách i prostředí byl veliký. I přes to však můžu vyzdvihnout například "Smileys", kteří měli k oné "pravé děsivosti" celkem blízko (ač se později naneštěstí změnili na generické panáky). I tak jsem rád, že Disney po těch čachrech Foxu zachovalo původní režisérovu vizi. Mutanti díky tomu konečně doklopýtali do kin ve formě, která není zdaleka tak zlá, jak se dalo čekat... Sice s nulovou návazností, ale to asi nikomu nevadí. Poznámka: Lidi si asi budou stěžovat na jednu romantickou linku, ale pokud se na to podíváte s nadhledem, pak zjistíte, že dává vlastně docela smysl. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak taková katastrofa, jaká se tomu zvěstovala, to neni a ještě ještě je to lepší než Dark Phoenix. Ale popořadě, nejprve bych měl asi pochválit ten nápad, šoupnout určité mutanty do "léčebny" a postupně je děsit, jejich nočními můrami a některé tedy sou. Asi nejlepší děs má Illyana, ta má totiž smajlíky, které namluvil........Marilyn Manson ??? Wow tak to je tedy něco a je škoda, že tady neměli víc prostoru, ale i takový svatý otec od Rahne, má tu správnou dávku....zvrácenosti. Roberto to má taky pěkný, ale hrozně krátký a to je škoda, u Sama to neberu jako noční můru, ale spíš něco s čím se ta postava musí vyrovnat a odpustit sama sobě. Ale nejslabší to má hlavní představitelka, ta má nic neříkající velkou CGI obludu, která postrádá jakýkoliv smysl a podstatu noční můry. Spíš se tam měl objevovat její otec a děsit ji a dávat ji to za vinu, což by mělo lepší dopad na tu postavu a i mně by tak Daniell přišla sympatičtější, protože by se tak musela postavit svému strachu. Ale tohle neni doslova horor, má to hororové prvky, ale neni to horor, byť pár drsných scén se zde najde, ale v budoucnu bych i rád viděl něco hororového s mutanty. A objeví se tady i klasická klišé, které však nerozehrávají takovou emoční linku, jakou by si tvůrci představovali, ale film tak dobře utíká, byť ve finále začne nudit. A byť je to lepší než Dark Phoenix, zabitý potenciál, otravné klišé a závěrečný bubák o ničem, to posílají do tří hvězdiček. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení a pěkně vykreslené vztahy mezi postavami, dobrá atmosféra a celkově příjemně mysteriózní nádech. Kdyby to byl pilotní díl k seriálu, tak řeknu "hell yea" a bingnu celou řadu. Jenže pilot to není a na celovečerák je výsledek vlastně docela banální a působí dost neučesaně a nedořečeně (zřejmě vinou produkčních problémů). I přes objektivní výtky mě to však hodně bavilo a tenhle komornější styl mi k X-Menům, kteří vlastně nejsou X-Meni, sedí daleko více. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mnozí nevěřili, že tenhle film vůbec existuje, další po zhlédnutí doufají, že skutečně neexistuje. Proklínaný projekt jednou pro vždy neslavně ukončuje dlouhou éru X-men Universe a na rozdíl od Dark Phoenix (který stále považuji za fajn film) skutečně nestojí za moc. V blízké době se pravděpodobně nedozvíme, jak by film vypadal za dokonalé konstelace hvězd, co by obsahovaly přetáčky a co Josh Boone musel nakonec z filmu odstranit, jelikož si Disney nepřeje žádné narážky na uzavřenou kapitolu X-menů. Zmíňka o nich sice ve filmu je, chybí však potitulková scéna. Otázka je, jaké byly v prvopočátku ambice, ale už casting vycházejících hvězd (často ze seriálů) dává tušit, že trilogie byla v plánu a měla hlavně vydělávat. Bohužel hororové prvky fungují jen v okrajové míře a film hodinu opatrně studuje postavy, nic se moc nestane, pak se to zvrhne a rozkopávají se dveře (doslova) na další příběhy postav mých oblíbených Maisie Williams nebo Anyy Taylor-Joy. Ale poslední rok film nikoho z managmentu nezajímal, zúčastnění tvůrci zaplakali nad tímhle postojem a těch pár diváků, co na to zavítají do kina, to odzívá. Neskutečně promarněný potenciál, všichni věděli, že je to průser, dlouho to řešilo, ale už je to konečně za námi...5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se měl ukázat i mutant Warlock, kterého si měl zahrát Sacha Baron Cohen, nicméně jeho schopnosti nepasovali do rozpočtu, a tak byla tato myšlenka odsunuta pro případný sequel. (NiWi)
  • Původně měl snímek dorazit do kin 13. dubna 2018, ale byl odložen na 19. února dalšího roku kvůli přetáčkám, které měly ještě zdůraznit hororový nádech. Později byl znovu odložen na 2. srpna 2019 z důvodu, že Disney koupilo studio Fox. Pak bylo znovu změněno datum, a to na 3. dubna 2020, aby se uvolnil prostor pro X-Men: Dark Phoenix (2019). 12. března 2020 bylo oznámeno, že se film znovu odkládá, a to z důvodu uzavření většiny kinosálů kvůli pandemii COVID-19. 13. května 2020 bylo oznámeno nové datum vydání, a to 28. srpna 2020. (ČSFD)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama