Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Ach, aké sklamanie a postupné znechutenie. Zo začiatku ma seriál dosť uchvátil. Zvažoval som aj hodnotenie 5*. Shaun ako hlavná postava je skvelý spôsob ako vysvetľovať ľuďom motívy a myšlienky iných postáv. Celkovo sa mi páčili charaktery, interakcie, príbehy, prípady. Proste taká oddychovka z prostredia asi najdiverznejšieho chirurgického tímu na svete. A tam sa začali moje obavy napĺňať. Postupne sa dozvedáme, ako to majú ťažké ženy a menšiny a máme odkazy na rôzne pseudo-podstatné témy dneška. A za všetko môže biely chlap a černoch nemôže nikdy byť rasista aj keď sa tak chová. A seriál každým dielom postupne viac upadá do tejto diery uvedomelosti. Takže sa zo zábavnej oddychovky stáva iba ďalšia snaha o prevýchovu a vzdelávanie nás obyčajného plebsu v témach, na ktorých predsa tak veľmi záleží. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Než jese začala koukat na Good Doctor, měla jsem zhlédnuté dvě série New Amsterdam a musím uznat, že pokud chcete lékařské prostředí, běžte spíše do druhého zmiňovaného seriálu, Good Doctor nemá kromě autismu co nabídnout. A i ten autismus začne být po chvíli otravný. Po chvíli se naučíte schéma, podle kterého scenáristi jedou, takže přesně dokážete odhadnout, že dojde k potížím, že to bude rakovina, kdy se zbavíme té či oné postavy, protože si s ní scénáristé už nevědí rady. Jako by to byla jejich prvotina a ani po čtyřech sériích se nedokázali propsat k něčemu lepšímu. Nakonec vám budou otravní téměř všichni, medicínské případy vám zajímavé ani tolik nakonec nepřijdou, natož napínavé – přesně víte, kdy seriál zatlačí, abyste se jakože báli o pacienta, ale vy už předem budete vědět, kdo přežije a kdo nikoliv. Prostě to ten seriál strašně křičí dopředu. A je to nuda. Sem tam to má možná pár zajímavých a dobrých prohlášení, ale to je všechno. Gratuluju Highmoreovi k výkonu, ale myslím si, že už autismu bylo dost a měli by s tím seknout. Průměr, podprůměr. Doporučuju první sérii a pak už na to kašlat, nedostane nic nového. Ovšem pokud se vám tohle schéma zalíbí, tak hltejte dál, nebojte, nic se nezmění! ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dr.House je jednička a v tom sú zaangažovaný tvorcovia nášho nevrlého doktora....toto je skoro na míle vzdialené ...nie je v tom inteligentný humor, dobré napísané postavy, dialógy, originálne doktorské prípady..atď...je to celé na hrane medzi telenovelou a klasickým tuctovým seriálom nielen z lekárskeho prostredia...čo ma štvalo najviac bola všadeprítomná povinná politická korektnosť ktorá to zabíja na celej čiare..... vysoko ale hodnotím výkon Freddieho Highmora. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Nemocniční prostředí a zejména chirurgové vždy přitáhnou pozornost, je to sázka na jistotu. Celý seriál má řadu silných míst, která jsou vždy torpédována křečovitou snahou o dobré rozuzlení za každou cenu. Moje 3 hvězdy jsou nadhodnocením právě kvůli oněm silným místům, jinak si myslím, že ždímání citů (odsouzeníhodné je zejména zneužití Guamtemaly a její bídy v posledních dvou dílech 4. série) a jednoduchá řešení umění nesvědčí. Celek je kýčovitý a nerealistický. Velké ocenění si zaslouží herecké umění F. Highmora. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Možno budem príliš kritická, ale toto mi príde ako podpriemerný seriál s postavami podľa šablóny, odfláknutým naivným scenárom a asi najhoršou hudbou, akú som za posledné roky počula. Chápem, že ak by som mala 16, možno by ma zaujal. Nechápem však to všeobecne vysoké hodnotenie.. kam sa podeli nápady? Asi sa v súčasnosti točí priveľa. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • Zamilovanou knihou Shauna Murphyho (Freddie Highmore) je „To Kill a Mockingbird“, u nás vyšla pod názvem „Jako zabít ptáčka“. Román od Harper Lee vydaný v roce 1960 se stal okamžitě bestselerem a získal Pulitzerovu cenu za literaturu. O dva roky později byla kniha zfilmována – Jako zabít ptáčka (1962). (sator)
  • Pre Richarda Schiffa (Dr. Glassman) je Good Doctor prvá lekárska dráma, v ktorej si zahral. Iróniou je, že v skutočnosti nenávidí nemocnice. (Weezy22)
  • Lea Dilallo (Paige Spara) má mezi svým oblečením ve skříni i dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. (sator)

Reklama

Reklama