Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bondovka pro velké plátno, jen s ne moc šikovným agentem. Jinak by ale ty lehké fórky při srovnávání "staré" školy s modernou mohly být klidně součástí i regulérní bondovky. Třetí díl opět trpí na slabší momenty, kdy jsem se trochu styděl za tvůrce, čím se nás to snaží rozesmát. Naopak vykrádačka Bláznivé střely mě ani neurazila, ale spíš mile potěšila. A že Rowan tak často zapojil grimasy svého legendárního Beana také nebylo na škodu. Dokonce i velmi mladé osazenstvo se v kině řehtalo smíchy. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Celkově Johnny English znovu zasahuje nepřináší do své série nic nového, natož převratného. Prostě jen dál zůstává parodickou špionážní komedií. Drží si to stále stejnou kvalitu. I proto jsem viděl zatím všechny díly a musím říct, že bych se vůbec nebránil dalšímu. Rowan Atkinson prostě je komik a mě baví se na něj dívat. Pozitivně lze také rozhodně hodnotit herecký výkon Emmy Thompson jako premiérky a krásně sexy Olgu Kurylenko jako Bond girl. Jinak hlavní záporák docela slabota. A musím vyzdvihnout naprosto fantastickou taneční scénu! Ovšem jako milá jednohubka na večer to je jako dělané. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je důležité říct hned na začátku, že jsem od filmu nic zásadního nečekal. Jen jsme se šli se synem pobavit. A ejhle, my oba bavili a to náramně. Scény ala Mr. Bean jsou bezkonkurenční a ono stačí málo. A že to nemělo úplně příběh, to je jedno a pokud nehledáte film k velkému zamyšlení, ale spíše pro zábavu, sáhněte po tomto. Za mě nejlepší Johny English, a že by zrál jako víno a nebo přišli na to, že Mr. Bean prostě baví a bude bavit a je praticky neokoukatelnej? :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je ta na tři hvězdy a navíc mi tu vadilo, jak Emma Thompson strašně přehrává (fakt se na komické role nehodí), ale dám slabé čtyři, protože jsem se bavil, ne sice celou dobu, ale bavil. Naštěstí je zde opět opuštěn koncept "růžového pantera" (tedy skutečně neschopného debila, který skutečně nic neumí a je blbý) a navázalo se na daleko lepší koncept dvojky (agent není až takový pitomec, jen prostě mu to ne vždy vyjde, jak má - ale jinak není tak hloupý, aby případ skutečně nevyřešil). Líbí se mi i to pomrkávání na milovníky starého Bonda (před Craigem), kdy šlo o zábavu a vtip, a vlastně i ta myšlenka, že někdy se dají digitální technologie porazit starými, dobrými triky. Není to sice žádná bomba, ale rád se na to podívám kdykoliv znovu, abych měl lepší náladu - což se o mnoha filmech dnes říct nedá. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je Pan herec a svůj um dokazuje i po uzavření jeho beanovského řádění. Dokáže zahrát vážné role, ale i parodie, kam spadal právě Mr. Bean jako prototyp britského průseráře, a zde Johny English jako parodie na Bonda. Co se kvality samotného filmu týče, jde opět o primitivní, jednoduchý a přímočarý děj, jenž je protkán různými epizodickými vtipy, kterým se zasmějete, ale samotný příběh neučiní nijak výjimečný. Tím tedy chci říci, že kvalita tohoto filmu je a bude maximálně průměrná, když se veškeré ostatní věci jako herci či daný humor povedou. To zde platí a proto můžu zvednout palec nahoru a sdělit, že co jsem od této komedie očekával, to jsem dostal. Nic více, ani nic méně. 65% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Pištoľ vyrobená 3D tlačou, ktorá sa objaví v záverečnej časti filmu, je podľa všetkého Heckler & Koch P30. (ČSFD)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama