Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 3

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (682)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Původně jsem na to chtěl jít do kina. Nakonec jsem z časových důvodů nemohl. Nyní po shlédnutí jsem rád, že jsem na to nešel, až tak moc mě to neuchvátilo. Nebylo to vyloženě špatné, ale na víc jak slabší průměr to nemá. Příběh mě nechytnul, politika jde mimo mě, takže politické aspekty mě nudily, místy byla opravdu nuda. 2 klady film má a sice: Postavy a akci. Postavy byly opravdu uvěřitelné. Žádného, více známějšího herce tu asi nemáme, ale přesto jsem byl s výběrem herecké sestavy velmi spokojen. Akce bylo celkem dostatek, ikdyž bych ji ve finále víc zvelkolepil – právě to finále mě celkem zklamalo, ikdyž to bylo místy reálné. Přece se nejedná o klasický akčnák. Jistá žánrovka tenhle snímek je – to nepopírám. Stopáží to bylo ale podle mě trochu přestřelené. A to mi dlouhé filmy nevadí. Hudba byla obstojná. Začátek se celkem vlekl. Dokonce jsem zamýšlel, že dám lepší 2 hvězdy, ale nakonec jsem tu 3 dal. To, že to není vyloženě můj nejoblíbenější žánr, je můj problém. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zbytečně dlouhý, armádu fetišizující a patetický akčňák s plochými postavami, které mi budou ukradené, s nulovým dějem, nabouchaným vizuálem a únavnou hromadou střílení a výbuchů. A to jsem i dostal a kupodivu mě to docela bavilo. I proto, že military fetiš a amícký patos mě nevytáčí, neřeším ten film politicky a i jako pacifista si dokážu užít armádní střílečku. První třetina vás seznámí s hrdiny, o kterých se sice dozvíte akorát to, že jsou to profíci a MAJÍ RODINY, ale nějak si s tím vystačíte. A taky velmi rychle zjistíte, že se hrdinové nacházejí v chaotické a krajně nebezpečné zemi, kde jejich život nemá žádnou cenu a může být kdykoli ukončen. V druhé třetině se rozpoutá první fáze pekelné noci, kdy se nějaká lokální bojůvka zmocní prvního ze dvou baráků s amíky, hrdinové tam musí jet a dovézt je do druhého baráku a je z toho hodně napínavá honička a asi vrchol filmu. V poslední třetině pak hrdinové brání druhý barák, ale napětí brzy upadá, protože i když proti hrdinům "stojí celé město", hrdinové drží útočníky za zdí, aniž by se výrazněji zapotili, a útočníci se zvetí až na samém konci. Což je dost problém. Takže suma sumárum, vystříhat z první poloviny půlhoďku zbytečných keců i akcí, zatlačit na závěrečné obléhání a prokreslenost postav a mohlo to být za tři i čtyři hvězdy. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ty krávo. Čestný 1. místo za rok 2016 v kategorii nejtestosteronovější film - jo, sakra, už v únoru. Jenom pro chlapy. Chci víc války, chci víc Baye. A chci si zahrát Call of Duty. Nejepičtější akci současnosti točí Američan, smiřte se s tím. Všechen přepálenej patriotismus a rozstřílený vlajky bez problémů odpuštěný. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Na Baye překvapivě atmosferická řež, která - až jsem z toho v údivu - není vůbec tak patriotická, jak jsem původně čekal. Filmů jako 13 Hours je třeba si vážit, neb kvůli Transformerům jich Bay točí minimálně. Když mu ale nestojí za prdelí studio a dá mu volnou ruku, dokáže neskutečný věci! 13 Hours je dynamická, výbušná, drsná a strhující akce - plná ustřelených končetin a perfektního soundtracku, která nedá vydechnout ani v momentech, ve kterých se nic neděje. Bay je pro mě definicí akčního žánru a jeden z mála lidí v Hollywoodu, kterej jí umí natočit (Už je to fakt špatný, když se do kina přestalo chodit na akční filmy a táhnou výhradně zarytý rádoby sci-fi "frančízy"!) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jen jsem čekal, kdy povstane rozstřílená americká vlajka z bazénu a dá všem motivační patriotickou řeč aneb Stars and Stripes 4ever! Hromada hoven, která se line hlavním i vedlejším postavám z úst je opravdu kolosální (aby ne, na téměř 2,5 h stopáži). Vážně mě to docela mrzí, protože ten zbytek je vskutku dobrý a perfektně zmáknutý (i když 'lens flare' efekt mě už po pár minutách docela sral). ()

Galerie (205)

Zajímavosti (27)

  • Zbraně, které má Rone (James Badge Dale), jsou puška AR-15 upravená od firmy Salient Arms International (Salient Arms International Tier One AR-15) a pistole Glock 19, taktéž upravená od Salient Arms International (Glock 19 Tier 1). Zbraně od této firmy z Las Vegass se také objevily ve filmech jako Transformers: Zánik (2014), John Wick (2014) a Práskač (2013). Kulomet, kterým Rone ostřeluje útočníky ze střechy, je M240B. Jack Silva (John Krasinski) je vybaven pistolí SIG-Sauer P226R a útočnou puškou Colt M4A1 s mířidly EOTech, laserovým označovačem AN/PEQ-15, baterkou Surefire. Tig (Dominic Fumusa) i Tanto (Pablo Schreiber) mají kulomety M249 SAW Paratrooper a útočné pušky M4A1 s mířidly EOTech, laserovými označovači AN/PEQ-15, baterkami Surefire. Tig  navíc používá granátomet Heckler & Koch HK69A1. Oz (Max Martini) i Boon (David Denman) používají bojové pušky Heckler & Koch HK417 s dvojnožkami Harris a teleskopickými puškohledem s CNVD a útočné pušky Colt M4A1 s mířidly EOTech, laserovými označovači AN/PEQ-15, baterkami Surefire. Glen Doherty (Toby Stephens) je vyzbrojen karabinou M4 Mk. 18 Mod 0 s holografickými mířidly EOTech XPS. (Maulincio)
  • Jack Silva (John Krasinski) nosí hodinky značky Casio Men's G7900-1 G-Shock Rescue Digital Sport Black Resin Watch. (the.vader)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama