Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říkáte si "Tohle už jsem někde viděl/a?"i když jste si jistí,že sledujete Čertovu nevěstu poprvé?Je to dost možné,protože příběh je tak ohraný,předvídatelný a plný klišé,že už to víc prostě nejde.Úplně totožná pohádka s "Peklo s princeznou",opravdu nechápu,proč je nutná její kopie..Šanda v roli Štěpána mě s*al víc než Mádl,Laurinová opět přehrávala,a jediným světlým bodem je asi Munzarová nebo mladá princezna(která by si teda zasloužila hezčího ženicha).Kdyby autoři zapracovali víc na momentech "překvapení"a na autentičnosti té doby,odpustili si mluvící sošky a tak dál a tak dál,zas tak hrozné by to nebylo.Ale to je opravdu jen kdyby.Takhle si to zaslouží jen jednu hvězdičku-a ještě z milosti..PS:A jak jako,že by to "PRUBLA"?ehm,vážně průser ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Laurinová + Suchařípa jako král s královnou? Och.. Kdyby alespoň král mluvil jako... jako král a ne jako vesnický buran v hospodě "po pěti"... Jinak hudba v pořádku, efekty se taky celkem povedly, kamera, lokace i Němec, ale zbytek (příběh, nápady, spád) je prostě "troškovina" a to je pojem, který už začíná být bohužel spíš diagnóza. Navíc se snaží vypadat bohatě, ale všechno to vyznívá levně a na koleni splácaně. ~~~ Příliš moderní pohádka, na můj vkus. Podprůměrná televizní pohádka bez nápadu a se spádem horské dráhy. ~~~ 1,5* ~ PS: Moderní koza-princezna a zmalovaný chasník. ~ "Jestli je tady něco hloupýho... hloupého a pitomého..."... jste to vy, princezno. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Pokračování pohádkové stagnace. Ve výsledku mám z filmu lepší dojem proto, že po Doktorovi od Jezera hrochů jsem opravdu nečekal vůbec nic a chystal jsem se na nejhorší. Troška se vyhnul televizní kameře, zajistil si poměrně kvalitní trikovou stránku, která nevyčuhuje, a doplňuje to nápaditý hudební doprovod, ale když se člověk dozví, co se dělo v původním příběhu Boženy Němcové a jaké kastrace se námět dočkal, aby naplnil vizi o hezké české poetické pohádce, v níž jsou zase čerti, strašidelný mlýn a tři úkoly pro hloupého Honzu, zamrzí, že nová legenda a nová stálice mezi českými pohádkami se rozhodně neurodila. To nejhorší, co může divák po skončení dělat, je rozebírat jednotlivé úkoly, jejich provedení, jejich naplnění a jaká dohoda byla jak výhodná pro koho. Pak zapomene i na úvodní půl hodinu, která nastavuje řídký děj o "ptákoviny" s početím dítěte. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Alespoň v žánru pohádky přeci jen Troška dokazoval, že se ještě občas dokáže odrazit z absolutního dna, Nejkrásnější hádanka byla docela příjemnou záležitostí, která i přes nízký rozpočet splňovala prvky, které má koukatelná pohádka mít. Čertova nevěsta bohužel nesahá Hádance ani po kotníky - je sice vidět vyšší rozpočet - pohádka je plná triků a každý záběr je pořádně vyumělkovaný a podléhá kamerovému obžerství. Zatímco se po této stránce občas podaří vybudovat slibnou pohádkovou atmosféru (Troška je zdatný řemeslník), co se týče scénáře, jde o katastrofu. Příliš dlouhá expozice, náznaky velmi nízké vulgarity, naprosto nulové budování vztahu mezi hlavními protagonisty, až někde v poslední třetině se objevuje jádro pohádky - tři úkoly, velmi odbyté a zkratkovité, v jednom případě naprosto nelogické, a naprosto umrtvené vyvrcholení (Lucifer je skutečně velmi slabý soupeř). Pohádka nemá žádnou šťávu, hne se v místa ve skocích, než aby kontinuálně plynula, je naplněna jen formálně. A jestli někdo operuje s argumentem, že přeci je nutné brát v potaz dětského diváka, tak proč mezigeneračně fungují například Tři oříšky či Princezna ze mlejna, abysme zůstaly u Trošky. Česká pohádka zhyne na úhoru, jestli po obdobně nezvládnuté Dešťové víle a Čertově nevěstě vzniknou další tak sterilní, bezživotní, jednoduše odfláknuté produkty. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Aby víla Leknína mohla tancovať a nemala v pozadí viditeľné autá, musela polícia zastaviť dopravu. (Raccoon.city)
  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama