Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe aneb nejvíc gay postava československého filmu. Pokud se divák přenese přes morální dokonalost našeho (anti)hrdiny Joea (stejně nevěřím, že tuto postavu někdo může mít rád) a HerrGott hity, tak především zásluhou nekompromisního zlouna Hogofoga, jehož vybroušený ostrý humor, mě nemohl nechat chladným, se budete minimálně uspokojivě bavit. Posuďte sami, srdce cynika musí zaplesat: Malá dívenka- "Pane já vás převedu" Hogofogo (hrající slepého starce) "Jedeš spratku, Herodesa na tebe". Prostě takový milý, český, laskavý humor. 70% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Lipský byl opravdu génius komedie. Podařilo se mu natočit naprosto bezchybnou parodii, kterou nám závidí celý svět - snad kromě NDR :-). Notoricky známá fakta o tomhle filmu mi zásluhou jeho vydání na DVD byla výrazně doplněna. Historka o povinném nošení hřebíků do práce (na stavbu dekorací) všech zúčastněných na filmu jen dokresluje v jakých podmínkách film vznikal. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pán Lipský, on, mého srdce šampión. Asi všetko, čo je na tomto filme také skvelé už niekto vymenoval, herci, hudba, repliky. Ak viem z nejakého filmu najviac citovať, tak určite z tohto. Potom si pripadám ako Kevin, ale nepotrebujem byť pri tom Sam(a) doma, pokojne aj v kine. A dnes som si všimla aj referenciu na Čarodejníka z krajiny Oz. Môj naj česko/slovenský film, na ktorý som najviac hrdá. (Opätovne videné na IFF Bratislava, kde o Joem ruský pánko zo sekcie Červených westernov povedal, že ho videl asi 10krát a že svojho času to bol najobľúbenejší film v Rusku, potom keď všetky filmy z ČSSR zakázali, Joe ostal a v TV ho dávajú dodnes.) (IFF Bratislava, 7.11.2011, kino Mladosť) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že Češi nejvíce vynikají ve filmovém žánru komedie a parodie. Jakmile jde o něco vážnějšího, připadají mi české filmy většinou (na malé výjimky) takové beznadějné a cizí. Pokud ovšem o nic nejde, je to zábava. Limonádový Joe je skvělá parodie. Zvláště Miloš Kopecký jako padouch Hogo Fogo, Josef Hlinomaz jako zlotřilý pistolník Grimpo, sladká Olinka Schoberová jako členka Armády spásy Winnifred, Karel Fiala jako ctnostný hrdina, Květa Fialová jako „Arizonská pěnice“ atd... Nádherné karikatury typických postav Divokého západu. Faktem zůstává – i když to na vysokém hodnocení Limonádového Joea nic nemění – že Češi dodnes nenatočili ani jeden opravdový western. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • V roce 1996 použila Česká televize fotografii z filmu pro svoji kampaň proti neplatičům koncesionářských poplatků. Karel Fiala, vyobrazený na fotografii, Českou televizi a Český rozhlas zažaloval, soud vyhrál a vysoudil 150 tisíc korun českých. (Olík)
  • Ve filmu byla použita filmová metoda, pro níž se vžil termín virážování. Jde vlastně o duotónové ztvárnění záběrů, takže jsou laděny do jednoho barevného odstínu. Ve filmu se mění bez ohledu na děj, třeba i uprostřed celistvého záběru. (ČSFD)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama