Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to bylo. Měnilo to barvy! Testosteronem, krví a akcí nasáklý snímek z dob, kdy byl rakouský Mr. Olympia životním idolem nejednomu muži a zároveň nádherná ukázka toho, že lidská inteligence, odvaha a vůle přežít, jsou mnohem důležitější atributy, než nejmodernější technologie a vyspělé zbraně. Vychvalovat skvělé obsazení, kameru, McTiernanovu režii, efekty či HUDBU, by bylo pouze nošením jedovatých rostlin a hadů do tropické džungle. Když neviditelný mimozemšťan zabije během pěti minut dva vojáky z Dutchovi čety, začíná všem docházet, že to fakt nebude sranda... Závěrečná, gradující půlhodina, kdy se začíná karta obracet a z lovce se stává lovený, patří mezi nejefektivnější filmové sekvence všech dob a úplný finish v bažinách, na samotný hororový piedestal. Líbí se mi pointa filmu, kde Dutch získává nad kosmickým monstrem převahu, až ve chvíli, kdy je odzbrojen a používá taktiku pravěkých barbarů. Ani po čtvrtstoletí od svého uvedení, neztrácí PREDÁTOR vůbec nic, ze své uhrančivé působivosti, stále je svěží, vynikající podívanou, která dokáže opakovaně bavit i děsit. Symbol akčních 80. let, moje velká srdcovka a jedinečná science fiction klasika, co nemá šanci zestárnout. Když to krvácí, můžeme to zabít! Viděno cca 50x (kino, televize, VHS, DVD, Blu-ray). ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostě a jasně řečeno: K posrání dokonalé. Když jsem si Predátora po delší době celého zopakoval, uvědomil jsem si, že patří do té hrdé smetánky mnou milovaných filmových děl, z nichž bych nevyjmul a ani do nich nepřidal jedno jediné okénko. Bez debat nejchlapáčtější snímek historie, kde tvrdí hoši nejprve ostře rozdávají, aby deklamovali svou neohroženost, a následně dostávají na hubu způsobem, jaký bych nepřál snad ani rakovinové buňce na mých nejcitlivějších tělních aparátech. A zakončeno nejvíce strhujícím soubojem jeden proti jednomu, kde člověk tváří v tvář skutečnému monstru přijímá jeho pravidla a coby lovec z dávných časů se zcela upíná na podmínky okolní divoké přírody. Bad Ass Arnold jako tradičně bezkonkurenční, ale tady byli největšími hvězdami určitě Alan Silvestri, jehož soundtrack je nepřekonatelným ztělesněním napětí a konfrontace s tajemným zlem, a režisér McTiernan, který vystřelil celý příběh bez jediného klopýtnutí a zinscenoval tolik kultovních okamžiků, že žádné pokračování už nebude mít šanci tenhle originál překonat (ze všech vypichuji scénu hromadné "přestřelky" s neviditelným nepřítelem, která je pro mě jednou z nejzábavnějších z celých osmdesátých let - tu mohu vidět pětkrát denně, ale Arnoldův výraz při minutové střelbě do prázdna mě nikdy neomrzí). 100% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Predátor - mimozemský dredař s neobvyklým šatníkem a vášnivý lovec se smyslem pro fair play. Takže docela sympaťák, bohužel měl tu smůlu, že si pro svoje honácké rejdy zvolil zrovna tu džungli, v níž ve stejný čas operoval Terminátor se svojí ultra drsnou jednotkou. Tu se mu sice ještě podařilo zlikvidovat, a to hlavně za přispění chameleonské kamufláže, ale byl to právě Arnold Černýnegr, který mu nedal svou lebku zadarmo. Ten nakonec upustil od armádního výcviku a osvojil si techniku pravěkých lovců, s níž se mimozemskému nimrodovi stal vyrovnaným soupeřem. Závěrečný souboj tak připomněl souboj titánů. Stromy, šutry, bahno a samozřejmě pěstní férovka, po níž se plazil i slavný Conan, z dvojice se však ukázal jako ten vychcanější. Sranda tím ale úplně neskončila. Predátorův brácha se totiž pár let poté vrátil, aby se za něj pomstil dalšímu černému negrovi, tentokrát seržantovi Murtaughovi. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Predátora je možné bez maskování poprvé zahlédnout v čase 01:05:00. (hrumsrt)
  • Scéna záverečnej bitky sa natáčala v novembri, preto bola noc v džungli poriadne chladná. (gogo76)
  • Po útěku před Predátorem vyčerpaný Dutch (Arnold Schwarzenegger) vylézá z vody a pokládá levou část obličeje do bahna. Vzápětí do vody skáče Predátor, Dutch se na něj otáčí, avšak onu část obličeje od bahna nemá, ovšem po doplazení ke kořenům znovu ano. (Armin82)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama