Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Beru ty Pátky nějak napřeskáčku, ale je mi to celkem fuk, protože do tohoto vlaku můžete skočit i uprostřed jako do argentinské telenovely a stejně víte, co bude. A sice- jatka. Co se mi ovšem vymstilo (bohužel opět, nedám si říct..), byl blahosklonný úsměv, který se mě držel po celou první polovinu filmu. Pak se náhle vytratil, ani nevím kam, a já jsem si byla překontrolovat zámek na dveřích a balkon, a paneláky okolo mi připadají nějak podezřele tiché.. Co říct k Jasonovi samotnému, je to štramák, nechápu, proč všichni řvou, když ho vidí. Navíc ta jeho výdrž, ta se dá přirovnat jen k výdrži našich politiků, s jakou se drží svých koryt. Celkově, přihlédnuto k druhé části filmu, hodnotím na 90%, jelikož některé prvky mě i tak dost vytáčely, ale za to, jak mi krásně stoupnul tlak, to stálo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Vida, režisér Steve Miner se opravdu zlepšil. Po vcelku nudné a obyčejnější dvojce nám zde naservíroval dost slušný vyvražďovací počin. I se dost přiblížil ke kvalitě mého oblíbeného Halloween H 20. Tempo je zde docela slušné, i když se pořádní zabíjení začne odvíjet až v nějaké cca 45-50 minutě. Jenže to mi vůbec nevadilo, zpočátku tu máme klasickou rekapitulaci z předešlé části a úvodní zabití dvou místních lidí a poté se začne film věnovat postavám, které mi přišly doposud z této série nejlepší. I jsem si jich pár získal. To se Minerovi opravdu povedlo, podobně jako u výše zmíněném Halloween H20. Soundtrack začínám mít opravdu rád. Vraždy jsou zde zajímavější, krvavější a o něco drsnější. Jason tu má správnou vizáž v hokejové masce, ke konci se pořádně rozjede – úplná mašina na zabíjení. Celé prostředí filmu bylo dobré, např. Stodola atd. Nevím ani co bych pořádně vytkl, možná bych ocenil trochu víc k vysvětlení Jasona atd, přidat pár scén navíc a hlavně tu byla jedna vraždící scéna, kdy Jason jednoho kluka v rukou tak zmáčkl do hlavy, až mu vystřelilo oko – to bylo dost ujeté, trapné a vizuálně amatérské až jsem si myslel, že je to nepovedená či vystřižená scéna, ale co. K dokonalosti něco chybělo, ale stále to byla super zábava a u mě zatím nejlepší díl téhle série. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé, přesto je trojka nejlepší. Jason konečně nasadí masku a originálně zabíjí. Takové stříleníčko harpunou do oka nebo efektní rozmáčknutí hlavy jsou parádní a zaujmou. Hudba je v úvodu mistrovská a atmosférická. Atmosféra se pak ale vytratí a je to pořád na "jedno brdo". Logika jde pryč a až moc upjatě se dodržují pravidla žánru. Ozvláštněno je to povedenou kamerou (pro 3D efekt), která dost oživí a zaujme. Režijně je to vůbec nejlepší z prvních tří Pátků. Technicky zvládnuto výborně. O hercích nemá moc cenu mluvit, průměr. Konec už je natahovaný a zbytečně složitě odkazuje smyčkou k jedničce, to už si tvůrci mohli odpustit. U trojky se to mělo uzavřít. 60%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vraždy Jasona boli veľmi zábavné, partia hrdinov oproti iným častiam zo série pomerne nesympatická, ale ich bizarné úmrtia (chodenie po rukách -> spozorovanie vraha hlavou dole -> bum úder medzi nohy) som si možno preto o niečo viac užíval. A konečne som sa dozvedel, odkiaľ má Jason svoju legendárnu masku. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl původní série natočený v anamorfickém širokoúhlém formátu 2.39:1. Ostatní díly byly natočeny s poměrem stran 1.85:1. (dennykr)
  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)

Reklama

Reklama