Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones

(seriál)
  • Česko Kroniky mladého Indiana Jonese (více)
USA, (1992–1993), 37 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Sean Patrick Flanery, George Hall, Harrison Ford, Jeffrey Wright, Jay Underwood, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Jane Krakowski, Keith David (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(28)

Obsahy(1)

V tomto seriálu putujeme s mladým dobrodruhem po světě, sledujeme jeho dětství, kdy jej otec vyučuje filosofii v klášteře Meteora, přes první lásky, až do krutých bojů první světové války. (Czernozub)

Recenze (61)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť na niečo dobrodružné a keďže v dnešnej dobe sa televízne seriály tomuto žánru vyhýbajú, spomenul som si na jeden z tých starších, ktorý som nepravidelne pred nejakými 15 rokmi sledoval. A som zato rád, oprášiť takto spomienky na mladšie roky a nechať sa divácky zviesť na nostalgickej vlne rádoby špiónskych "preťahovačiek" v chabo osvetlených uličkách starého Paríža, Prahy, Madridu alebo na rozpálených pieskoch Afriky a Arábie... To ma hodne bavilo. Súhlasím zároveň s výtkami k nevyváženosti jednotlivých dielov ale s výhradou, že tie slabšie boli práve časti, v ktorých o dobrodružstvo, akciu, 1. svetovú alebo špionážnu činnosť, nešlo. Pretože tie spomenuté ma bavili takmer bezvýhradne všetky. A celkový dojem mi pokazili tie "vatové" ako napr. ten o jazze alebo Indyho láskach. Preto som sa rozhodol, že do svojho hodnotenia tie slabšie jednoducho nezahrniem. Je škoda, že tento žáner vymiera. PS: "Mami, co se mnou táta udělá?" - "Zítra časně ráno za úsvitu tě zastřelí. A já ti zavážu voči." Aj niektoré z tých detských boli fajn. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál môjho detstva. Doteraz si pamätám ako som so zatajeným dychom a slzami na krajíčku sledoval scény kde vojaci spolu s Indym vybiehaju zo zákopov a za tónov nádhernej, dramatickej hudby padajú jeden po druhom na zablatenú zem. Takto to vyznieva dosť úchylne, ale vtedy ma to fakt dostalo. Samozrejme nie len to. Celkovo veľmy kvalitný seriál po všetkých stránkach, nehovoriac o tej vzdelávacej. ()

Reklama

Skyw4lker7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom fajn zábavný seriálik ktorý som si pripomenul :). Má to síce názov Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa a ústredná postava je Indiana Jones  no ak čakáte že v každej epizóde sa bude malý-mladý Indy hrabať vo vykopávkach vyvediem vás z omylu... možno tak jedna časť v Transylvanii 1918 a Tajemství pavího oka (Treasure of the Peacock Eye) ,ktorý vznikol neskôr sú najviac podobné prvým 3 filmom. Je tu veľa dobrých bežných príbehov z Indyho života ,keď ešte vôbec nebol archeológ .Cestuje s otcom a matkou po svete a stretáva pri svojich dobrodružstvách rôznych známych ľudí z histórie 20.storočia. Najlepšie sú určite epizódy cez vojnové obdobie a to najmä odporúčam Somme 1916 a Nemecko 1916  (resp. Peklo v zákopech). Pre fanúšikov Indyho povinnosť pre iných asi už príliš obyčajne a strata času :). PS: v číslovaní epizód je trochu hokej tak pridávam pár zdrojov podľa ktorých môžete seriál sledovať chronologicky :) MLADÝ INDIANA JONES // List of Young Indiana Jones episodes // List of Indiana Jones films  // SEAN PATRICK FLANERY LOOKS BACK ON HIS ADVENTURES PLAYING YOUNG INDIANA JONES ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 22 dílů. Co dělal mladý Indiana Jones než se z něj stal slavný archeolog? Inu jako dítě a mladík poznával památky, bojoval v první světové válce, vydělával si jak uměl. Projel celý svět a pokaždé poznával zajímavé lidi. Namátkou - Lawrence z Arábie, Rooswelt, Picasso, Tolstoj, Edison, de Gaulle, Mata Hari, Schweitzer, Kafka, Hemingway a další a další známé i neznámé postavy z historie. I žánrově je to velice široce rozkročené - nechybí brutální válečné díly, špionážní dobrodružství, romantika, vtipné díly, politické díly, noirova detektivka, klasický horor, muzikál nebo třeba absurdní groteska (boj s byrokracií v Praze). Nechybí ani pořádné emoce, například když se Indy vrací z války ke svému chladnému otci. A mohlo to skončit prvotřídním blábolem, jenže Lucas si to pohlídal - zaprvé každý díl má perfektní příběh (a slušného scénáristu v pozadí). A zadruhé výprava je fantastická, na TV seriál přímo neskutečná. Opravdu budete mít pocit že teď jste někde v zákopech, v africké džungli, uprostřed mafiánského Chicaga nebo v Drákulově Transylvánii. Žádná scenérie není odbytá, naopak většina dílů by se neztratila ani jako film. Když k tomu přidáme ještě prvotřídní válečné a akční scény, kde opravdu ve válce bojují stovky mužů a akce se v pohodě vyrovnají filmům, není co řešit. Zábavná, poučná a rozmáchlá série, která rozhodně filmům nedělá ostudu a zaslouží si více než 59%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po paměti, protože tenhle mládežnický seriál jsem sledoval někdy před dvaceti lety. Určitě byl americky přihlouplý, byla v něm spousta pathosu, polopatismu, polovzdělaneckých polopravd a jiného hollywoodského sajrajtu, ale líbilo se mi na něm, že nenásilnou a vizuálně přitažlivou formou obeznamoval diváky alespoň s jakous takous historií a se zajímavými historickými postavami. Fakt nevím, jak bych to obodoval dneska, asi sotva za tři, snad bych to asi ani radši nechtěl znovu vidět, ale tenkrát se mi to dost líbilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • V epizóde "Curse of Jackal" odhalil starý Indy (George Hall) svoj dátum a miesto narodenia - 1. júl 1899, New Jersey. (Raccoon.city)
  • Film se především natáčel v Barrandovských studií v České republice. (Yardak)

Související novinky

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (více)

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

06.04.2022

Před několika týdny skončilo natáčení enormně očekávaného pátého dílu Indiana Jonese a snímek nyní je ve fázi složité postprodukce, hlavní hvězdě Harrisonu Fordovi se nicméně tím pádem aktuálně… (více)

Reklama

Reklama